Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Taverna Paris στην Ταβέρνα του Οικονόμου

Μουσαφίρηδες από το Παρίσι αναμένονται τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στην Ταβέρνα Οικονόμου, καθώς ο σεφ Paul-Henri Bayart και η ομάδα του -που έχουν βαλθεί να μάθουν τους Γάλλους να τρώνε κεφτέδες, ντολμαδάκια και ταραμοσαλάτα αλλά και να διαβάζουν ελληνικά, στην Taverna Paris- έρχονται και καταλαμβάνουν την κουζίνα του ιστορικού αθηναϊκού φαγάδικου.

Φέρνουν στα Άνω Πετράλωνα τις δικές τους συνταγές, που, όπως και να έχει, έχουν τον παριζιάνικο αέρα τους. Μαζί με τα "κλασσικά" της Ταβέρνας Οικονόμου και κάποια πιάτα που είναι σταθερά στον κατάλογο αλλά ο σεφ Πωλ θα "πειράξει", η συγκεκριμένη Δευτέρα θα είναι λιγότερο Δευτέρα από τις υπόλοιπες και σίγουρα γεμάτη χαρά και ωραίες γεύσεις. Στο ιδιαίτερο αυτό τέικ όβερ, η ελληνική παράδοση δε φεύγει από το κεντρικό θέμα, απλά εμπλουτίζεται από τη δημιουργικότητα του κυρίου Bayart (του σεφ Πωλ δηλαδή).

Taverna Paris + Ταβέρνα Οικονόμου 3

Taverna Paris + Ταβέρνα Οικονόμου 2

Taverna Paris + Ταβέρνα Οικονόμου 1

Καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, το πολυσυλλεκτικό μενού των 10-12 πιάτων θα είναι διαθέσιμο για μεσημεριανό (ντεζενέρ στα γαλλικά), βραδινό (ντινέρ) και οτιδήποτε άλλο ανάμεσα. Από την πλούσια λίστα κρασιού της Ταβέρνας Οικονόμου – αντάξια μεγάλου εστιατορίου – με επιλογές αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα, θα ανοιχθούν πολλές φιάλες ειδικά για την ημέρα και θα είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι. Και με αυτό θα γιορταστεί η χαρά του να τρώμε με φίλους, να μοιραζόμαστε και να συναντιόμαστε.    

Δύο κόσμοι, ένα τραπέζι

Η Taverna Paris είναι ένα ελληνικό-κυπριακό εστιατόριο στο Παρίσι που έχει καταφέρει να μεταφράσει τη χαρά της γενναιόδωρης φιλοξενίας μέσα από το φαγητό, την παρέα και την ατμόσφαιρα του όμορφου χώρου της. Και φέρνει στην Αθήνα τη δική της εκδοχή για το τι είναι "μοιράζομαι".

Η Ταβέρνα Οικονόμου από την άλλη, με ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του ’30, παραμένει σταθερά ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για όσους αναζητούν το γνήσιο, παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Είναι  από τους χώρους που δεν αλλάζουν. Γιατί πολύ απλά, είναι διαχρονικά αυθεντικοί.  

Taverna Paris + Ταβέρνα Οικονόμου 4


Info

*Κρατήσεις απαραίτητες - κάνεις κι εσύ μία εδώ ή στο τηλ. 210 3467555

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οικονόμου

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

CTC Urban Gastronomy

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια ζωής φέτος, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και συνεχίζει να εξελίσσεται, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα που κρατά τον πήχη ψηλά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
13/12/2025

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.