Η φίνα πίτσα που φέρνει κάτι από Νάπολη στα Εξάρχεια

'Τι Νάπολη, τι Νεάπολη;' στην τελική.

Η φίνα πίτσα που φέρνει κάτι από Νάπολη στα Εξάρχεια

Ένα μόνο φωνήεν δεν αρκεί για να αλλάξει την πραγματική ναπολιτάνικη ζύμη που συναντάμε εδώ, στην καρδιά της Αθήνας. Στην πιτσαρία "Νεάπολη" στην Ιπποκράτους, η πίτσα σερβίρεται υπέροχα τραγανή, με αφράτο και αέρινο στεφάνι που καψαλίζεται ιδανικά σε έναν τύπου ξυλόφουρνο που λειτουργεί με γκάζι.

Η νοσταλγική διακόσμηση με τα πετρόλ πλακάκια και οι pop art πινελιές συνομιλούν με τον έφηβο μέσα μας, όσο ο ενήλικας σιγοπίνει aperitivi και κρασιά από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα.

Η πιτσαρία Νεάπολη στην Ιπποκράτους 1

Πιτσαρία Νεάπολη after office

Πιτσαρία Νεάπολη after office

Ωστόσο, στην "Πιτσαρία Νεάπολη", όλοι οι προβολείς πέφτουν στο αγαπημένο έδεσμα του ιταλικού Νότου. Εκτός από τις διαχρονικές Margherita, Marinara με ντοματίνια κονφί και τη Napolitana με αντζούγιες και κάππαρη, δοκιμάστε την ομώνυμη "Πιτσαρία Νεάπολη" με ventricina και καραμελωμένα κρεμμύδια ή τη Mushroom με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί. 

Πίτσα στην Αθήνα_Πιτσαρία Νεάπολη

Η πιτσαρία Νεάπολη στην Ιπποκράτους 2

Tip: Στα συν, η focaccia, καθώς και τα sticks σκορδόψωμου, που αβίαστα σας προετοιμάζουν για την τοπ εκδοχή της ναπολιτάνικης πίτσας, με σωστό ψήσιμο και ποιοτικότατα toppings.


Info

Ιπποκράτους 98-100, Εξάρχεια, 2103638968, IG: @pitsaria_neapoli

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.