Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Το Four Hands στο Κολωνάκι

Το Four Hands, το εγχείρημα των βραβευμένων με Χρυσούς Σκούφους και αστέρια Michelin σεφ Γιώργου Παπαζαχαρία και Θάνου Φέσκου, απέκτησε νέα στέγη στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, στο Κολωνάκι. Μετά την πρώτη του στάση στο Athens Street Hub, το στέκι που συνδέει τη street κουλτούρα με τη μαγειρική εμπειρία υψηλού επιπέδου συνεχίζει να εξελίσσεται.

Στο νέο χώρο οι δύο σεφ παρουσιάζουν ένα μενού που συνδυάζει το fine dining με την αμεσότητα του street food. Δίπλα στα κλασικά burgers –Cheeseburger, Double Cheeseburger, Oklahoma, C&M– και τις χαρακτηριστικές τηγανητές πατάτες με τις house sauces, προστίθενται πλέον το Chicken Burger, η δροσερή Coleslaw, νέα topping munchies και επιλογές σε σάλτσες, ενώ το παγωτό κλείνει γλυκά την εμπειρία.

Το Four Hands στο Κολωνάκι 1

Οι δημιουργοί του Four Hands αντιμετωπίζουν το street food ως αυθεντική έκφραση της πόλης. Όπως σημειώνει ο Θάνος Φέσκος, στόχος είναι η χαρά του γευσιγνώστη, ενώ ο Γιώργος Παπαζαχαρίας υπογραμμίζει ότι τα street food σημεία "μεταφέρουν την αλήθεια της πόλης και δημιουργούν αίσθηση οικειότητας".

Το Four Hands στο Κολωνάκι 2

Η πορεία τους ενισχύει τη φιλοσοφία τους. Ο Παπαζαχαρίας έχει εργαστεί σε εμβληματικά εστιατόρια όπως τα Maaemo και Under στη Σκανδιναβία, το Alinea στο Σικάγο, το Fat Duck στο Λονδίνο και το Quique Dacosta στην Ισπανία. Ο Φέσκος, με εμπειρία στο Geranium της Κοπεγχάγης –όπου διετέλεσε Assistant Head Chef δίπλα στον Rasmus Kofoed–, αλλά και στη Χύτρα, ακολουθεί σταθερά τον δρόμο της δημιουργικής κουζίνας.

Το Four Hands στο Κολωνάκι 4

Η γνωριμία τους στη Δανία εξελίχθηκε σε κοινή πορεία που εκφράζεται σήμερα μέσα από το Four Hands: Mια πρόταση street food που ξεχωρίζει για τη γαστρονομική της προσέγγιση. Θα το βρεις στο Κολωνάκι (Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 3) αλλά και στο Athens Street Hub (Κεραμεικού 111, Μεταξουργείο).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.