
Το Four Hands, το εγχείρημα των βραβευμένων με Χρυσούς Σκούφους και αστέρια Michelin σεφ Γιώργου Παπαζαχαρία και Θάνου Φέσκου, απέκτησε νέα στέγη στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, στο Κολωνάκι. Μετά την πρώτη του στάση στο Athens Street Hub, το στέκι που συνδέει τη street κουλτούρα με τη μαγειρική εμπειρία υψηλού επιπέδου συνεχίζει να εξελίσσεται.
Στο νέο χώρο οι δύο σεφ παρουσιάζουν ένα μενού που συνδυάζει το fine dining με την αμεσότητα του street food. Δίπλα στα κλασικά burgers –Cheeseburger, Double Cheeseburger, Oklahoma, C&M– και τις χαρακτηριστικές τηγανητές πατάτες με τις house sauces, προστίθενται πλέον το Chicken Burger, η δροσερή Coleslaw, νέα topping munchies και επιλογές σε σάλτσες, ενώ το παγωτό κλείνει γλυκά την εμπειρία.

Οι δημιουργοί του Four Hands αντιμετωπίζουν το street food ως αυθεντική έκφραση της πόλης. Όπως σημειώνει ο Θάνος Φέσκος, στόχος είναι η χαρά του γευσιγνώστη, ενώ ο Γιώργος Παπαζαχαρίας υπογραμμίζει ότι τα street food σημεία "μεταφέρουν την αλήθεια της πόλης και δημιουργούν αίσθηση οικειότητας".

Η πορεία τους ενισχύει τη φιλοσοφία τους. Ο Παπαζαχαρίας έχει εργαστεί σε εμβληματικά εστιατόρια όπως τα Maaemo και Under στη Σκανδιναβία, το Alinea στο Σικάγο, το Fat Duck στο Λονδίνο και το Quique Dacosta στην Ισπανία. Ο Φέσκος, με εμπειρία στο Geranium της Κοπεγχάγης –όπου διετέλεσε Assistant Head Chef δίπλα στον Rasmus Kofoed–, αλλά και στη Χύτρα, ακολουθεί σταθερά τον δρόμο της δημιουργικής κουζίνας.

Η γνωριμία τους στη Δανία εξελίχθηκε σε κοινή πορεία που εκφράζεται σήμερα μέσα από το Four Hands: Mια πρόταση street food που ξεχωρίζει για τη γαστρονομική της προσέγγιση. Θα το βρεις στο Κολωνάκι (Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 3) αλλά και στο Athens Street Hub (Κεραμεικού 111, Μεταξουργείο).
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.