Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Το Four Hands στο Κολωνάκι

Το Four Hands, το εγχείρημα των βραβευμένων με Χρυσούς Σκούφους και αστέρια Michelin σεφ Γιώργου Παπαζαχαρία και Θάνου Φέσκου, απέκτησε νέα στέγη στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, στο Κολωνάκι. Μετά την πρώτη του στάση στο Athens Street Hub, το στέκι που συνδέει τη street κουλτούρα με τη μαγειρική εμπειρία υψηλού επιπέδου συνεχίζει να εξελίσσεται.

Στο νέο χώρο οι δύο σεφ παρουσιάζουν ένα μενού που συνδυάζει το fine dining με την αμεσότητα του street food. Δίπλα στα κλασικά burgers –Cheeseburger, Double Cheeseburger, Oklahoma, C&M– και τις χαρακτηριστικές τηγανητές πατάτες με τις house sauces, προστίθενται πλέον το Chicken Burger, η δροσερή Coleslaw, νέα topping munchies και επιλογές σε σάλτσες, ενώ το παγωτό κλείνει γλυκά την εμπειρία.

Το Four Hands στο Κολωνάκι 1

Οι δημιουργοί του Four Hands αντιμετωπίζουν το street food ως αυθεντική έκφραση της πόλης. Όπως σημειώνει ο Θάνος Φέσκος, στόχος είναι η χαρά του γευσιγνώστη, ενώ ο Γιώργος Παπαζαχαρίας υπογραμμίζει ότι τα street food σημεία "μεταφέρουν την αλήθεια της πόλης και δημιουργούν αίσθηση οικειότητας".

Το Four Hands στο Κολωνάκι 2

Η πορεία τους ενισχύει τη φιλοσοφία τους. Ο Παπαζαχαρίας έχει εργαστεί σε εμβληματικά εστιατόρια όπως τα Maaemo και Under στη Σκανδιναβία, το Alinea στο Σικάγο, το Fat Duck στο Λονδίνο και το Quique Dacosta στην Ισπανία. Ο Φέσκος, με εμπειρία στο Geranium της Κοπεγχάγης –όπου διετέλεσε Assistant Head Chef δίπλα στον Rasmus Kofoed–, αλλά και στη Χύτρα, ακολουθεί σταθερά τον δρόμο της δημιουργικής κουζίνας.

Το Four Hands στο Κολωνάκι 4

Η γνωριμία τους στη Δανία εξελίχθηκε σε κοινή πορεία που εκφράζεται σήμερα μέσα από το Four Hands: Mια πρόταση street food που ξεχωρίζει για τη γαστρονομική της προσέγγιση. Θα το βρεις στο Κολωνάκι (Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 3) αλλά και στο Athens Street Hub (Κεραμεικού 111, Μεταξουργείο).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
15/09/2025

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.