Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

πειραιας

​Το Piraeus Taste Festival, Sea Food and More έχει πλέον εδραιωθεί ως θεσμός για τη γαστρονομία στην πόλη, αναδεικνύοντας την αυθεντική ταυτότητα του Πειραιά και μετατρέποντας το μεγάλο λιμάνι σε κέντρο θαλασσινής γαστρονομίας και δημιουργίας.

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει από τις 25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2025, γεμίζοντας την πόλη με αρώματα και γεύσεις που εμπνέονται από τη θάλασσα.

Το φεστιβάλ συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες γεύσεις με πολιτιστικά δρώμενα και διεθνείς συμμετοχές, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης. Από το Μικρολίμανο μέχρι την Πειραϊκή, από την Πλατεία Κοραή μέχρι τη Μαρίνα Ζέας και το Πασαλιμάνι, κάθε γωνιά του Πειραιά γίνεται σημείο συνάντησης για γεύσεις, δημιουργία και εμπειρίες υψηλής ποιότητας.

​Βραβευμένοι σεφ και καταξιωμένοι μάστερ από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν μοναδικές δημιουργίες που παντρεύουν την παράδοση με τη σύγχρονη γκουρμέ κουζίνα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν αποκλειστικές συνταγές με θαλασσινά, καινοτόμα πιάτα με τοπικά προϊόντα, όπου η γνώση και η τεχνογνωσία συναντούν τη γαστρονομική έμπνευση.

Το Piraeus Taste Festival, Sea Food and More ξεκινά την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στο Μικρολίμανο και συνεχίζεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενισχύοντας τη σύνδεση μεταξύ γαστρονομίας, πολιτισμού και τουριστικής προβολής της περιοχής.

​Παράλληλα, από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, το Πασαλιμάνι φιλοξενεί την Piraeus Taste Fair, μια μεγάλη έκθεση γαστρονομικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα. Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν εκλεκτά προϊόντα, να γνωρίσουν παραγωγούς και να συμμετάσχουν σε γευσιγνωσίες που αναδεικνύουν την ποικιλία και την ποιότητα της ελληνικής γαστρονομίας.

​Το φεστιβάλ δεν περιορίζεται μόνο στη γαστρονομική απόλαυση: δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αειφορία, στην ορθή διαχείριση τροφίμων και φυσικών πόρων και στην προώθηση του μηνύματος Zero Food Waste. Με αυτόν τον τρόπο, αναδεικνύει τον Πειραιά ως μια σύγχρονη, βιώσιμη και εξωστρεφή πόλη που συνδυάζει παράδοση, καινοτομία και περιβαλλοντική ευαισθησία.

​Το Piraeus Taste Festival, Sea Food and More είναι μια γιορτή γεύσεων και δημιουργίας, μια ευκαιρία για το κοινό να βιώσει την αυθεντική γαστρονομική ταυτότητα του Πειραιά και να γνωρίσει τον πλούτο της ελληνικής θάλασσας μέσα από πιάτα, εκθέσεις, σεμινάρια και πολιτιστικές δράσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα βρεις εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.