To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

Τον Οκτώβριο του 2021, ο σεφ Luca Piscazzi και η ομάδα του συνέλαβαν την ιδέα του Pelagos on Tour, μεταφέροντας το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο του Four Seasons σε λιγότερο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς, ανακαλύπτοντας τα γαστρονομικά τους μυστικά. 

Παραγωγοί και εκλεκτά τοπικά προϊόντα πρωταγωνίστησαν σε ευφάνταστα πιάτα του Pelagos. Τώρα, ο Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of". 

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του 1

Pelagos on tour 2025 11

Διαθέσιμο έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, το νέο μενού αφηγείται ιστορίες από ταξίδια σε ήρεμα ελληνικά τοπία όπως η Κρήτη, η Σίφνος και η Σαντορίνη. Σε αυτούς τους ονειρικούς ελληνικούς προορισμούς, ο σεφ γνώρισε αγρότες, επισκέφθηκε οινοποιεία, γευμάτισε με ντόπιους και έμαθε παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές που περνούν από γενιά σε γενιά. Από κάθε σημείο, άντλησε τα καλύτερα υλικά και μοναδική έμπνευση.

Μέσα σε ένα φόντο Αιγαιοπελαγίτικης λάμψης και διακόσμηση εμπνευσμένη από κρουαζιερόπλοιο, είτε στον εσωτερικό χώρο είτε στη βεράντα του εστιατορίου, το μενού "Best Of" 2025 διατίθεται σε εκδοχή degustation και à la carte. Νέα πιάτα αποκλειστικά à la carte τιμούν τις φωτεινές, ζωηρές γεύσεις της εποχής.

Pelagos on tour 2025 12

Pelagos on tour 2025 14

"Είναι χαρά μου να ξαναζώ, μέσα από αυτές τις γεύσεις, τις αγαπημένες στιγμές των επισκεπτών μας από τα τελευταία τρία χρόνια του Pelagos on Tour", σχολιάζει ο σεφ Luca Piscazzi. "Για εμένα, είναι ένα ταξίδι αναμνήσεων από την Κρήτη έως τη Σαντορίνη. Τα μενού αυτά αναδεικνύουν τις παραδοσιακές ελληνικές τεχνικές και τις απλές συνταγές που βασίζονται σε φρέσκα, εποχιακά υλικά — πάντα με μια πινελιά καινοτομίας από το Pelagos". 

Νέος Wine Director στο FS Athens

Απογειώνοντας περαιτέρω το μενού "Best Of", οι εξαιρετικές επιλογές κρασιών του νέου Wine Director του ξενοδοχείου, Jan Konetzki, προσδίδουν καλλιτεχνική διάσταση στη συνολική εμπειρία. Από Head Sommelier στα εστιατόρια του Gordon Ramsay με αστέρια Michelin στο Λονδίνο, έως Wine Director στο Four Seasons Ten Trinity Square Private Club and Hotel, ο πολυβραβευμένος Jan —που έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές ως Καλύτερος Σομελιέ του Ηνωμένου Βασιλείου— φέρνει πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας στο ανώτατο επίπεδο. 

Ένα διάλειμμα από την καριέρα του τον οδήγησε να περπατήσει 500 μίλια στο Camino de Compostela Norte στην Ισπανία, να κατακτήσει βουνό 5.000 μέτρων στη Γεωργία και να συμμετάσχει σε 10ήμερη σιωπηλή διαλογιστική αποχώρηση —όλες αυτές οι εμπειρίες αποτυπώνονται με παιχνιδιάρικη και δυναμική διάθεση στις επιλογές κρασιών του.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
25/10/2025

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.