To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

Τον Οκτώβριο του 2021, ο σεφ Luca Piscazzi και η ομάδα του συνέλαβαν την ιδέα του Pelagos on Tour, μεταφέροντας το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο του Four Seasons σε λιγότερο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς, ανακαλύπτοντας τα γαστρονομικά τους μυστικά. 

Παραγωγοί και εκλεκτά τοπικά προϊόντα πρωταγωνίστησαν σε ευφάνταστα πιάτα του Pelagos. Τώρα, ο Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of". 

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του 1

Pelagos on tour 2025 11

Διαθέσιμο έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου, το νέο μενού αφηγείται ιστορίες από ταξίδια σε ήρεμα ελληνικά τοπία όπως η Κρήτη, η Σίφνος και η Σαντορίνη. Σε αυτούς τους ονειρικούς ελληνικούς προορισμούς, ο σεφ γνώρισε αγρότες, επισκέφθηκε οινοποιεία, γευμάτισε με ντόπιους και έμαθε παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές που περνούν από γενιά σε γενιά. Από κάθε σημείο, άντλησε τα καλύτερα υλικά και μοναδική έμπνευση.

Μέσα σε ένα φόντο Αιγαιοπελαγίτικης λάμψης και διακόσμηση εμπνευσμένη από κρουαζιερόπλοιο, είτε στον εσωτερικό χώρο είτε στη βεράντα του εστιατορίου, το μενού "Best Of" 2025 διατίθεται σε εκδοχή degustation και à la carte. Νέα πιάτα αποκλειστικά à la carte τιμούν τις φωτεινές, ζωηρές γεύσεις της εποχής.

Pelagos on tour 2025 12

Pelagos on tour 2025 14

"Είναι χαρά μου να ξαναζώ, μέσα από αυτές τις γεύσεις, τις αγαπημένες στιγμές των επισκεπτών μας από τα τελευταία τρία χρόνια του Pelagos on Tour", σχολιάζει ο σεφ Luca Piscazzi. "Για εμένα, είναι ένα ταξίδι αναμνήσεων από την Κρήτη έως τη Σαντορίνη. Τα μενού αυτά αναδεικνύουν τις παραδοσιακές ελληνικές τεχνικές και τις απλές συνταγές που βασίζονται σε φρέσκα, εποχιακά υλικά — πάντα με μια πινελιά καινοτομίας από το Pelagos". 

Νέος Wine Director στο FS Athens

Απογειώνοντας περαιτέρω το μενού "Best Of", οι εξαιρετικές επιλογές κρασιών του νέου Wine Director του ξενοδοχείου, Jan Konetzki, προσδίδουν καλλιτεχνική διάσταση στη συνολική εμπειρία. Από Head Sommelier στα εστιατόρια του Gordon Ramsay με αστέρια Michelin στο Λονδίνο, έως Wine Director στο Four Seasons Ten Trinity Square Private Club and Hotel, ο πολυβραβευμένος Jan —που έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές ως Καλύτερος Σομελιέ του Ηνωμένου Βασιλείου— φέρνει πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας στο ανώτατο επίπεδο. 

Ένα διάλειμμα από την καριέρα του τον οδήγησε να περπατήσει 500 μίλια στο Camino de Compostela Norte στην Ισπανία, να κατακτήσει βουνό 5.000 μέτρων στη Γεωργία και να συμμετάσχει σε 10ήμερη σιωπηλή διαλογιστική αποχώρηση —όλες αυτές οι εμπειρίες αποτυπώνονται με παιχνιδιάρικη και δυναμική διάθεση στις επιλογές κρασιών του.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/12/2025

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.

11+1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Πoύ θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, μπαρ και δίπλα στο κύμα.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.