Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton: δοκιμάσαμε το νέο gourmet hot spot στο Μιλάνο

Tο Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton υπόσχεται μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της μόδας και του φαγητού

café louis vuitton

Στην καρδιά της Montenapoleone, στο Palazzo Taverna, το ιστορικό νεοκλασικό κτήριο του 1835 που ανακαινίστηκε από τον αρχιτέκτονα Peter Marino, ο διάσημος γαλλικός οίκος Louis Vuitton, σε συνεργασία με την οικογένεια Cerea του φημισμένου τριάστερου εστιατορίου "Da Vittorio” στο Bergamo, μας υποδέχεται σ’ ένα πάντρεμα υψηλής αισθητικής, μόδας, design και γαστρονομίας. 

Η είσοδος του εστιατορίου από τη Via Bagutta 1 μάς οδηγεί σ’ έναν χώρο μοντέρνο, σοφιστικέ και casual chic. Εντυπωσιακότατος ο πίνακας που καλύπτει ολόκληρο τον πίσω τοίχο, της Katherine Bernhardt, όπου ο ροζ πάνθηρας σου κλείνει πονηρά το μάτι κρατώντας ένα κομμάτι πίτσα και φορώντας παπούτσια Nike.

café louis vuitton

Τα τραπέζια και οι καρέκλες είναι όλα κομμάτια από τα καλύτερα εργαστήρια της Λομβαρδίας, όπως και το ξύλινο πάτωμα που έχει την αρχοντιά και την αυθεντικότητα της περιοχής. Η μοντέρνα σκάλα με τη δερμάτινη κουπαστή οδηγεί στον επάνω όροφο, με λίγα τραπέζια και γυάλινες βιτρίνες στους τοίχους με κρασιά και σαμπάνιες.

cafe louis vuiotton

Τα ηνία της κουζίνας κρατά ο Chicco La Bobo Cerea, σε ανταλλαγή απόψεων με τους διάσημους Γάλλους σεφ Arnaud Donckele και Maxime Frédéric, οι οποίοι ήταν πάντα αγαπητοί στον οίκο. Αυτή η πολιτισμική συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας βάζει τη σφραγίδα της γαστρονομικής κουλτούρας του Louis Vuitton.

Highlight το art de la table — πιάτα, ποτήρια, δερμάτινα σουπλά, ακόμη και μπολ για τα κατοικίδια, όλα με την υπογραφή και τη φινέτσα του οίκου.

Η κουζίνα, μεσογειακή, βασίζεται στην άριστη εποχική πρώτη ύλη, όπως οι κόκκινες ντομάτες της Puglia, οι κίτρινες από τον Βεζούβιο και το βούτυρο από το Bergamo. Τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν αυθεντικά, με καθαρές γεύσεις — χωρίς όμως ιδιαίτερες τεχνικές, όπως ίσως θα περιμέναμε από ένα τόσο μεγάλο όνομα στην εστίαση.

café louis vuitton

Το ταρτάρ μόσχου, αρίστης ποιότητας, είχε ξεχωριστή πινελιά στην παρουσίαση: το μονόγραμμα του οίκου στο crispy τσιπς που το κάλυπτε. Από τα ζυμαρικά, τα eliche με κουκουνάρι, γαρίδες και σάλτσα οστρακοειδών νόστιμα και ωραία δεμένη σως. Τα "μαμαδίστικα" κεφτεδάκια με πουρέ, που μας πρότεινε ο συμπαθέστατος Elia, ανέδειξαν όλα τα αρώματα των μπαχαρικών. Το λαβράκι ήταν φρεσκότατο, ωραία μαγειρεμένο, αλλά υπερίσχυε κάπως η σάλτσα μαϊντανού.

café louis vuitton

Για τον καφέ και τα γλυκά, περάσαμε στη διπλανή αίθουσα. Η κύρια είσοδος είναι από τη via Montenapoleone, με άμεση πρόσβαση και στη μπουτίκ. Μια τεράστια αυλή με ψηλές κολώνες, γυάλινη οροφή και εξωτικά φυτά — ένας κήπος μέσα στον χειμώνα, εμπνευσμένος από μια παλιά φωτογραφία του Cecil Beaton. Το πάτωμα, έργο τέχνης, είναι φτιαγμένο από πέτρες που ξεθωριάζουν από το μαύρο στο λευκό, σε σχέδιο του Marlin Kline. Τα έπιπλα και τα υφάσματα, όλα χειροποίητα, από τα καλύτερα εργαστήρια της Λομβαρδίας, σε terracotta χρωματισμούς.

Η φιλοσοφία του concept είναι luxury snacking. Λειτουργεί από το πρωί έως αργά το απόγευμα, σε μια πολύ cozy και φιλική ατμόσφαιρα. Τοστ με κρεμώδη mozzarella, king crab, carpaccio ψαριού και μόσχου, μπρικ, χαβιάρι σερβιρισμένα σε βελουτένια μους πατάτας είναι μερικές από τις προτάσεις του μενού.

café louis vuitton

Iconic είναι ο πάγκος με τα γλυκά — αληθινά κοσμήματα, σε σχήματα του γνωστό οίκο. Θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα, αλλά φοβάσαι μήπως χαλάσεις την τελειότητα της εμφάνισης. Αρίστης ποιότητας η πρώτη ύλη: βανίλια Μαδαγασκάρης, charlotte με φρούτα εποχής, κακάο από τη Νότια Αμερική.

Αν βρεθείτε στο Μιλάνο, αξίζει ένα gourmet διάλειμμα στο Café Louis Vuitton – θα αποζημιώσει ευχάριστα όλες τις αισθήσεις σας!

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Deos Athens

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες comfort πινελιές και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/10/2025

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.