Πώς ο Χρόνης Δαμαλάς άφησε τα high end εστιατόρια για να μαγειρέψει στους Αμπελοκήπους

Στις 12 Ιουνίου, το Rawbata σβήνει το πρώτο κεράκι στην τούρτα της ύπαρξής του και το γιορτάζει δεόντως.

Rawbata 1 χρόνος

Γιατί, όπως λέει και ο ίδιος, θέλει να μαγειρεύει νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη στη γειτονιά που μεγάλωσε. Ο Χρόνης Δαμαλάς  θέλει "οι γεύσεις να είναι πρωτόγνωρες και ταυτόχρονα να βγάζουν κάτι οικείο στον ουρανίσκο, σαν νότες μουσικής που ξεχωρίζουν και ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους".

Στο Rawbata της πλατείας Λακωνίας -που κλείνει ήδη τον πρώτο χρόνο του- μπερδεύει  νόστιμα τα φασολάκια στη σχάρα (στην ιαπωνική σχάρα ρομπάτα, που δάνεισε και το όνομα της στο εστιατόριο) με τόνο τατάκι, τραχανά με κατσικάκι ή κόκορα με χυλοπίτες.

Rawbata 1 χρόνος 1

Αξιοποιώντας δημιουργικά τις τεχνικές της ιαπωνικής κουζίνας, που άριστα κατέχει, με τις εποχιακές πρώτες ύλες που καθημερινά αναζητά στις λαϊκές η απευθείας από τους παραγωγούς, το  αποτέλεσμα  είναι μοναδικό.

Ο χαρισματικός γευσιπλάστης Δαμαλάς βάζει στα πιάτα του όλη τη φιλοσοφία ζωής του, που δίνει "απαγορευτικό" στα συντηρητικά και τα χημικά πρόσθετα γιατί πάνω απ’όλα πρεσβεύει την καθαρότητα στη γεύση. Και το κάνει με επιτυχία αξιοποιώντας τις μαγειρικές σπουδές του στο Culinary Institute της Ν. Υόρκης, καθώς και τη θητεία του σε σπουδαία εστιατόρια ανά τον κόσμο όπως την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Rawbata 1 χρόνος 2

Ο σεφ όμως δεν είναι μόνος του. Υποστηρίζεται από μια δυναμική ομάδα με επικεφαλής τη Φωτεινή Μαρκουτσά, με πολύχρονη εμπειρία στην εστίαση, που φροντίζει την άψογη οργάνωση του Rawbata.

Δε χρειάζεται, λοιπόν, να ταξιδέψεις παρά μόνο μέχρι τους… Αμπελοκήπους και να κάνεις την κράτησή σου σε ένα από τα δροσερά τραπεζάκια έξω, για ένα γευστικό ταξίδι αξιώσεων από έναν από τους καλύτερους σεφ της γενιάς του και όχι μόνο.

Rawbata 1 χρόνος 3

Στις 12 Ιουνίου μάλιστα το Rawbata κλείνει ένα χρόνο ζωής και γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με guest chef τον κορυφαίο Χριστόφορο Πέσκια. Για τις μουσικές της βραδιάς θα μεριμνήσει ο Παύλος Παπαλαμπρακόπουλος.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Raw Bata

Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/07/2025

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

Απολαμβάνουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στο St. George Lycabettus

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με live εμφάνιση της διεθνούς φήμης πιανίστριας Giulia Vazzoler.

Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Aπό την Αμφιλοχία με αγάπη: Το κρεμώδες παγωτό που θυμίζει την παιδική μας ηλικία

Αγνά υλικά, ποιότητα και ένας συνδυασμός παγωτού και προφιτερόλ που κάνει τη διαφορά, στο Παγκράτι.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.