Πώς ο Χρόνης Δαμαλάς άφησε τα high end εστιατόρια για να μαγειρέψει στους Αμπελοκήπους

Στις 12 Ιουνίου, το Rawbata σβήνει το πρώτο κεράκι στην τούρτα της ύπαρξής του και το γιορτάζει δεόντως.

Το εστιατόριο Raw Bata του Χρόνη Δαμαλά 3

Γιατί, όπως λέει και ο ίδιος, θέλει να μαγειρεύει νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη στη γειτονιά που μεγάλωσε. Ο Χρόνης Δαμαλάς  θέλει "οι γεύσεις να είναι πρωτόγνωρες και ταυτόχρονα να βγάζουν κάτι οικείο στον ουρανίσκο, σαν νότες μουσικής που ξεχωρίζουν και ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους".

Στο Rawbata της πλατείας Λακωνίας -που κλείνει ήδη τον πρώτο χρόνο του- μπερδεύει  νόστιμα τα φασολάκια στη σχάρα (στην ιαπωνική σχάρα ρομπάτα, που δάνεισε και το όνομα της στο εστιατόριο) με τόνο τατάκι, τραχανά με κατσικάκι ή κόκορα με χυλοπίτες.

Rawbata 1 χρόνος 1

Αξιοποιώντας δημιουργικά τις τεχνικές της ιαπωνικής κουζίνας, που άριστα κατέχει, με τις εποχιακές πρώτες ύλες που καθημερινά αναζητά στις λαϊκές η απευθείας από τους παραγωγούς, το  αποτέλεσμα  είναι μοναδικό.

Ο χαρισματικός γευσιπλάστης Δαμαλάς βάζει στα πιάτα του όλη τη φιλοσοφία ζωής του, που δίνει "απαγορευτικό" στα συντηρητικά και τα χημικά πρόσθετα γιατί πάνω απ’όλα πρεσβεύει την καθαρότητα στη γεύση. Και το κάνει με επιτυχία αξιοποιώντας τις μαγειρικές σπουδές του στο Culinary Institute της Ν. Υόρκης, καθώς και τη θητεία του σε σπουδαία εστιατόρια ανά τον κόσμο όπως την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Rawbata 1 χρόνος 2

Ο σεφ όμως δεν είναι μόνος του. Υποστηρίζεται από μια δυναμική ομάδα με επικεφαλής τη Φωτεινή Μαρκουτσά, με πολύχρονη εμπειρία στην εστίαση, που φροντίζει την άψογη οργάνωση του Rawbata.

Δε χρειάζεται, λοιπόν, να ταξιδέψεις παρά μόνο μέχρι τους… Αμπελοκήπους και να κάνεις την κράτησή σου σε ένα από τα δροσερά τραπεζάκια έξω, για ένα γευστικό ταξίδι αξιώσεων από έναν από τους καλύτερους σεφ της γενιάς του και όχι μόνο.

Rawbata 1 χρόνος 3

Στις 12 Ιουνίου μάλιστα το Rawbata κλείνει ένα χρόνο ζωής και γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με guest chef τον κορυφαίο Χριστόφορο Πέσκια. Για τις μουσικές της βραδιάς θα μεριμνήσει ο Παύλος Παπαλαμπρακόπουλος.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Raw Bata

Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.