Πώς ο Χρόνης Δαμαλάς άφησε τα high end εστιατόρια για να μαγειρέψει στους Αμπελοκήπους

Στις 12 Ιουνίου, το Rawbata σβήνει το πρώτο κεράκι στην τούρτα της ύπαρξής του και το γιορτάζει δεόντως.

Rawbata 1 χρόνος

Γιατί, όπως λέει και ο ίδιος, θέλει να μαγειρεύει νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη στη γειτονιά που μεγάλωσε. Ο Χρόνης Δαμαλάς  θέλει "οι γεύσεις να είναι πρωτόγνωρες και ταυτόχρονα να βγάζουν κάτι οικείο στον ουρανίσκο, σαν νότες μουσικής που ξεχωρίζουν και ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους".

Στο Rawbata της πλατείας Λακωνίας -που κλείνει ήδη τον πρώτο χρόνο του- μπερδεύει  νόστιμα τα φασολάκια στη σχάρα (στην ιαπωνική σχάρα ρομπάτα, που δάνεισε και το όνομα της στο εστιατόριο) με τόνο τατάκι, τραχανά με κατσικάκι ή κόκορα με χυλοπίτες.

Rawbata 1 χρόνος 1

Αξιοποιώντας δημιουργικά τις τεχνικές της ιαπωνικής κουζίνας, που άριστα κατέχει, με τις εποχιακές πρώτες ύλες που καθημερινά αναζητά στις λαϊκές η απευθείας από τους παραγωγούς, το  αποτέλεσμα  είναι μοναδικό.

Ο χαρισματικός γευσιπλάστης Δαμαλάς βάζει στα πιάτα του όλη τη φιλοσοφία ζωής του, που δίνει "απαγορευτικό" στα συντηρητικά και τα χημικά πρόσθετα γιατί πάνω απ’όλα πρεσβεύει την καθαρότητα στη γεύση. Και το κάνει με επιτυχία αξιοποιώντας τις μαγειρικές σπουδές του στο Culinary Institute της Ν. Υόρκης, καθώς και τη θητεία του σε σπουδαία εστιατόρια ανά τον κόσμο όπως την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Rawbata 1 χρόνος 2

Ο σεφ όμως δεν είναι μόνος του. Υποστηρίζεται από μια δυναμική ομάδα με επικεφαλής τη Φωτεινή Μαρκουτσά, με πολύχρονη εμπειρία στην εστίαση, που φροντίζει την άψογη οργάνωση του Rawbata.

Δε χρειάζεται, λοιπόν, να ταξιδέψεις παρά μόνο μέχρι τους… Αμπελοκήπους και να κάνεις την κράτησή σου σε ένα από τα δροσερά τραπεζάκια έξω, για ένα γευστικό ταξίδι αξιώσεων από έναν από τους καλύτερους σεφ της γενιάς του και όχι μόνο.

Rawbata 1 χρόνος 3

Στις 12 Ιουνίου μάλιστα το Rawbata κλείνει ένα χρόνο ζωής και γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με guest chef τον κορυφαίο Χριστόφορο Πέσκια. Για τις μουσικές της βραδιάς θα μεριμνήσει ο Παύλος Παπαλαμπρακόπουλος.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Raw Bata

Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.