
Γιατί, όπως λέει και ο ίδιος, θέλει να μαγειρεύει νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη στη γειτονιά που μεγάλωσε. Ο Χρόνης Δαμαλάς θέλει "οι γεύσεις να είναι πρωτόγνωρες και ταυτόχρονα να βγάζουν κάτι οικείο στον ουρανίσκο, σαν νότες μουσικής που ξεχωρίζουν και ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους".
Στο Rawbata της πλατείας Λακωνίας -που κλείνει ήδη τον πρώτο χρόνο του- μπερδεύει νόστιμα τα φασολάκια στη σχάρα (στην ιαπωνική σχάρα ρομπάτα, που δάνεισε και το όνομα της στο εστιατόριο) με τόνο τατάκι, τραχανά με κατσικάκι ή κόκορα με χυλοπίτες.

Αξιοποιώντας δημιουργικά τις τεχνικές της ιαπωνικής κουζίνας, που άριστα κατέχει, με τις εποχιακές πρώτες ύλες που καθημερινά αναζητά στις λαϊκές η απευθείας από τους παραγωγούς, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Ο χαρισματικός γευσιπλάστης Δαμαλάς βάζει στα πιάτα του όλη τη φιλοσοφία ζωής του, που δίνει "απαγορευτικό" στα συντηρητικά και τα χημικά πρόσθετα γιατί πάνω απ’όλα πρεσβεύει την καθαρότητα στη γεύση. Και το κάνει με επιτυχία αξιοποιώντας τις μαγειρικές σπουδές του στο Culinary Institute της Ν. Υόρκης, καθώς και τη θητεία του σε σπουδαία εστιατόρια ανά τον κόσμο όπως την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Ο σεφ όμως δεν είναι μόνος του. Υποστηρίζεται από μια δυναμική ομάδα με επικεφαλής τη Φωτεινή Μαρκουτσά, με πολύχρονη εμπειρία στην εστίαση, που φροντίζει την άψογη οργάνωση του Rawbata.
Δε χρειάζεται, λοιπόν, να ταξιδέψεις παρά μόνο μέχρι τους… Αμπελοκήπους και να κάνεις την κράτησή σου σε ένα από τα δροσερά τραπεζάκια έξω, για ένα γευστικό ταξίδι αξιώσεων από έναν από τους καλύτερους σεφ της γενιάς του και όχι μόνο.

Στις 12 Ιουνίου μάλιστα το Rawbata κλείνει ένα χρόνο ζωής και γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με guest chef τον κορυφαίο Χριστόφορο Πέσκια. Για τις μουσικές της βραδιάς θα μεριμνήσει ο Παύλος Παπαλαμπρακόπουλος.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.