Το Ex Machina νοστιμίζει λίγο παραπάνω τις Κυριακές

Κάθε Κυριακή, το βραβευμένο εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά παρουσιάζει ένα γαστρονομικό ταξίδι που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία, προσφέροντας μια εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Το Ex Machina νοστιμίζει λίγο παραπάνω τις Κυριακές

Στο εστιατόριό του στο Παγκράτι, ο Άνταμ Κοντοβάς αναδεικνύει όχι μόνο το ταλέντο του, αλλά και τη γαστρονομική του "τρέλα", δημιουργώντας μια κουζίνα προσωπική, ανυπότακτη και σέξι, με ιδέες, γεύσεις και εικόνες χωρίς σύνορα. Διόλου τυχαία, το Ex Machina φιγουράρει ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας καθώς έχει βραβευτεί με Top Notch στην πιο πρόσφατη λίστα των Χρυσών Σκούφων.

Το Ex Machina συνεχίζει να εξελίσσει και να εμπλουτίζει τη γευστική του πρόταση. Πλέον, έχει το δικό του Sunday Lunch με ένα μενού που συνδυάζει τις χαρακτηριστικές γεύσεις του με τις παραδοσιακές πινελιές ενός κλασικού Κυριακάτικου γεύματος. 

Κυριακάτικο lunch στο Ex Machina 5

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πιάτα όπως σαγανάκι με καπνιστό τυρί, τσάτνεϊ και αποξηραμένα φρούτα, σπαγγέτι με μπλε καβούρι Κατερίνης, τραγανή πανσέτα, μανιτάρια με βιολογικά αυγά και τρούφα και οσομπούκο με παλαιωμένη γραβιέρα και σιτάρι. 

Κυριακάτικο lunch στο Ex Machina 2

Κάθε Κυριακή ανακαλύπτεις και κάποιες διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με τη φρέσκια πρώτη ύλη που βρίσκει διαθέσιμη ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς.
 
Για τους μικρούς φίλους, το Ex Machina προσφέρει ειδικό παιδικό μενού, με επιλογές όπως τα σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και οι σπιτικές κοτομπουκιές με πατάτες, εξασφαλίζοντας ότι όλη η οικογένεια θα απολαύσει το γεύμα.

Διαβάστε Επίσης

Η φιλοσοφία του εστιατορίου βασίζεται στη βιωσιμότητα και την αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, με φρέσκα υλικά και πρακτικές που βασίζονται στην zero waste λογική - κάθε υλικό αξιοποιείται στο έπακρο: από την κουζίνα μέχρι τη σάλα, τίποτα δεν πάει χαμένο. Οι φλούδες, τα κοτσάνια, τα κόκαλα και τα "υπόλοιπα" μετατρέπονται σε ζωμούς, σάλτσες, μαρμελάδες ή λιπάσματα. 

Κυριακάτικο lunch στο Ex Machina 4

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
27/10/2025

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.