
Στο εστιατόριό του στο Παγκράτι, ο Άνταμ Κοντοβάς αναδεικνύει όχι μόνο το ταλέντο του, αλλά και τη γαστρονομική του "τρέλα", δημιουργώντας μια κουζίνα προσωπική, ανυπότακτη και σέξι, με ιδέες, γεύσεις και εικόνες χωρίς σύνορα. Διόλου τυχαία, το Ex Machina φιγουράρει ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας καθώς έχει βραβευτεί με Top Notch στην πιο πρόσφατη λίστα των Χρυσών Σκούφων.
Το Ex Machina συνεχίζει να εξελίσσει και να εμπλουτίζει τη γευστική του πρόταση. Πλέον, έχει το δικό του Sunday Lunch με ένα μενού που συνδυάζει τις χαρακτηριστικές γεύσεις του με τις παραδοσιακές πινελιές ενός κλασικού Κυριακάτικου γεύματος.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πιάτα όπως σαγανάκι με καπνιστό τυρί, τσάτνεϊ και αποξηραμένα φρούτα, σπαγγέτι με μπλε καβούρι Κατερίνης, τραγανή πανσέτα, μανιτάρια με βιολογικά αυγά και τρούφα και οσομπούκο με παλαιωμένη γραβιέρα και σιτάρι.

Κάθε Κυριακή ανακαλύπτεις και κάποιες διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με τη φρέσκια πρώτη ύλη που βρίσκει διαθέσιμη ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς.
Για τους μικρούς φίλους, το Ex Machina προσφέρει ειδικό παιδικό μενού, με επιλογές όπως τα σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και οι σπιτικές κοτομπουκιές με πατάτες, εξασφαλίζοντας ότι όλη η οικογένεια θα απολαύσει το γεύμα.
Η φιλοσοφία του εστιατορίου βασίζεται στη βιωσιμότητα και την αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, με φρέσκα υλικά και πρακτικές που βασίζονται στην zero waste λογική - κάθε υλικό αξιοποιείται στο έπακρο: από την κουζίνα μέχρι τη σάλα, τίποτα δεν πάει χαμένο. Οι φλούδες, τα κοτσάνια, τα κόκαλα και τα "υπόλοιπα" μετατρέπονται σε ζωμούς, σάλτσες, μαρμελάδες ή λιπάσματα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.