Το Ex Machina νοστιμίζει λίγο παραπάνω τις Κυριακές

Κάθε Κυριακή, το βραβευμένο εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά παρουσιάζει ένα γαστρονομικό ταξίδι που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία, προσφέροντας μια εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Το Ex Machina νοστιμίζει λίγο παραπάνω τις Κυριακές

Στο εστιατόριό του στο Παγκράτι, ο Άνταμ Κοντοβάς αναδεικνύει όχι μόνο το ταλέντο του, αλλά και τη γαστρονομική του "τρέλα", δημιουργώντας μια κουζίνα προσωπική, ανυπότακτη και σέξι, με ιδέες, γεύσεις και εικόνες χωρίς σύνορα. Διόλου τυχαία, το Ex Machina φιγουράρει ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας καθώς έχει βραβευτεί με Top Notch στην πιο πρόσφατη λίστα των Χρυσών Σκούφων.

Το Ex Machina συνεχίζει να εξελίσσει και να εμπλουτίζει τη γευστική του πρόταση. Πλέον, έχει το δικό του Sunday Lunch με ένα μενού που συνδυάζει τις χαρακτηριστικές γεύσεις του με τις παραδοσιακές πινελιές ενός κλασικού Κυριακάτικου γεύματος. 

Κυριακάτικο lunch στο Ex Machina 5

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πιάτα όπως σαγανάκι με καπνιστό τυρί, τσάτνεϊ και αποξηραμένα φρούτα, σπαγγέτι με μπλε καβούρι Κατερίνης, τραγανή πανσέτα, μανιτάρια με βιολογικά αυγά και τρούφα και οσομπούκο με παλαιωμένη γραβιέρα και σιτάρι. 

Κυριακάτικο lunch στο Ex Machina 2

Κάθε Κυριακή ανακαλύπτεις και κάποιες διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με τη φρέσκια πρώτη ύλη που βρίσκει διαθέσιμη ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς.
 
Για τους μικρούς φίλους, το Ex Machina προσφέρει ειδικό παιδικό μενού, με επιλογές όπως τα σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και οι σπιτικές κοτομπουκιές με πατάτες, εξασφαλίζοντας ότι όλη η οικογένεια θα απολαύσει το γεύμα.

Διαβάστε Επίσης

Η φιλοσοφία του εστιατορίου βασίζεται στη βιωσιμότητα και την αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, με φρέσκα υλικά και πρακτικές που βασίζονται στην zero waste λογική - κάθε υλικό αξιοποιείται στο έπακρο: από την κουζίνα μέχρι τη σάλα, τίποτα δεν πάει χαμένο. Οι φλούδες, τα κοτσάνια, τα κόκαλα και τα "υπόλοιπα" μετατρέπονται σε ζωμούς, σάλτσες, μαρμελάδες ή λιπάσματα. 

Κυριακάτικο lunch στο Ex Machina 4

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".