Το Antonius Caviar μας ξαναμαθαίνει όσα ξέρουμε για το χαβιάρι

Το ξέρατε ότι μια πινελιά χαβιάρι μπορεί να απογειώσει ένα αυγό ποσέ πάνω σε σπαράγγια ή να κάνει έναν ατρεπτικά ταιριαστό συνδυασμό με τη μπανάνα;

Antonius Caviar χαβιάρι

Η δυναμική οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση στη εκτροφή ψαριών που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960 στην Πολωνία μας συστήνει ένα πολύτιμο, και διατροφικά, έδεσμα. 

Με την παραγωγή του να βασίζεται αποκλειστικά σε βιώσιμες εκτροφές οξύρρυγχων στις
μονάδες τους στην Πολωνία, το φίνο χαβιάρι Antonius Caviar έδωσε το παρών στο menu της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2025 στολίζοντας με το μεταξένιο άγγιγμα του τα σεφαραδίτικα αβγά Χαμινάδος σε σύγχρονη εκδοχή του Μανώλη Παπουτσάκη. 

Antonius Caviar χαβιάρι

Με σήμα κατατεθέν το πάθος, την έμφαση στον έλεγχο της ποιότητας του προϊόντος σε κάθε στάδιο της διαδικασίας (η εκτροφή των οξύρρυγχων διαρκεί τουλάχιστον 8 χρόνια) και τον σεβασμό στους φυσικούς πόρους, η οικογένεια που παράγει το Antonius Caviar συνεχίζει να ακολουθεί artisanal μεθόδους που περνούν από γενιά σε γενιά και εμπνέονται από την επαφή με τη φύση.

Με το όνομα του ιδρυτή Antoni Łakomiak να αποτελεί οδηγό ακόμη και σήμερα, η εταιρεία είναι η πρώτη παραγωγός χαβιαριού οξύρρυγχου στην Ευρώπη και η δεύτερη στον κόσμο διατηρώντας τις οικογενειακές αξίες. Παράγει δύο ποικιλίες: το Siberian caviar και το Oscietra caviar, από Σιβηρικό και Ρωσικό οξύρρυγχο, αντίστοιχα. 

Antonius Caviar χαβιάρι

Αυτό το ξέρατε; 

Το χαβιάρι υψηλής ποιότητας είναι φρέσκο, μη παστεριωμένο προϊόν και δεν "σκάει" στη γλώσσα αλλά λιώνει απαλά στο στόμα.

Από τη δεκαετία του 1990, η αγορά του βασίζεται σε εκτροφές οξύρρυγχων σε ιχθυοκαλλιέργειες και όχι σε άγριους πληθυσμούς, οι οποίοι είναι προστατευόμενοι. Αυτή τη στιγμή, το νόμιμο χαβιάρι σε κάθε συσκευασία του προϊόντος πρέπει να φέρει ετικέτα μίας χρήσης με κωδικό CITES

'Όσο για τις θρεπτικές αξίες του, είναι πλούσιο σε Βιταμίνη B12 (172%*), Βιταμίνη E (16%) και Βιταμίνη D (48%),  Πρωτεΐνη (8%), Ωμέγα 3 (116%), Φώσφορο (9%) και Σελήνιο (44%) επηρεάζοντας θετικά τον οργανισμό με διαφορετικούς τρόπους. 
*% της ημερήσιας απαίτησης για κάθε συστατικό ήδη σε 15 γρ. του προϊόντος. 

Μια πινελιά χαβιάρι μπορεί να απογειώσει ένα αυγό ποσέ πάνω σε σπαράγγια ή να κάνει έναν ατρεπτικά ταιριαστό συνδυασμό με τη μπανάνα; Δεν είναι τυχαίο που το χαβιάρι έχει μπει δυναμικά στα μενού των καλύτερων εστιατορίων ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, σε δημιουργικές εκτελέσεις. Ανακαλύψτε ευφάνταστες συνταγές με χαβιάρι στο https://antoniuscaviar.com/blog/ 

FB Antonius Caviar

IG: @antoniuscaviar

www.antoniuscaviar.com

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
22/10/2025

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.