Το Antonius Caviar μας ξαναμαθαίνει όσα ξέρουμε για το χαβιάρι

Το ξέρατε ότι μια πινελιά χαβιάρι μπορεί να απογειώσει ένα αυγό ποσέ πάνω σε σπαράγγια ή να κάνει έναν ατρεπτικά ταιριαστό συνδυασμό με τη μπανάνα;

Antonius Caviar χαβιάρι

Η δυναμική οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση στη εκτροφή ψαριών που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960 στην Πολωνία μας συστήνει ένα πολύτιμο, και διατροφικά, έδεσμα. 

Με την παραγωγή του να βασίζεται αποκλειστικά σε βιώσιμες εκτροφές οξύρρυγχων στις
μονάδες τους στην Πολωνία, το φίνο χαβιάρι Antonius Caviar έδωσε το παρών στο menu της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2025 στολίζοντας με το μεταξένιο άγγιγμα του τα σεφαραδίτικα αβγά Χαμινάδος σε σύγχρονη εκδοχή του Μανώλη Παπουτσάκη. 

Antonius Caviar χαβιάρι

Με σήμα κατατεθέν το πάθος, την έμφαση στον έλεγχο της ποιότητας του προϊόντος σε κάθε στάδιο της διαδικασίας (η εκτροφή των οξύρρυγχων διαρκεί τουλάχιστον 8 χρόνια) και τον σεβασμό στους φυσικούς πόρους, η οικογένεια που παράγει το Antonius Caviar συνεχίζει να ακολουθεί artisanal μεθόδους που περνούν από γενιά σε γενιά και εμπνέονται από την επαφή με τη φύση.

Με το όνομα του ιδρυτή Antoni Łakomiak να αποτελεί οδηγό ακόμη και σήμερα, η εταιρεία είναι η πρώτη παραγωγός χαβιαριού οξύρρυγχου στην Ευρώπη και η δεύτερη στον κόσμο διατηρώντας τις οικογενειακές αξίες. Παράγει δύο ποικιλίες: το Siberian caviar και το Oscietra caviar, από Σιβηρικό και Ρωσικό οξύρρυγχο, αντίστοιχα. 

Antonius Caviar χαβιάρι

Αυτό το ξέρατε; 

Το χαβιάρι υψηλής ποιότητας είναι φρέσκο, μη παστεριωμένο προϊόν και δεν "σκάει" στη γλώσσα αλλά λιώνει απαλά στο στόμα.

Από τη δεκαετία του 1990, η αγορά του βασίζεται σε εκτροφές οξύρρυγχων σε ιχθυοκαλλιέργειες και όχι σε άγριους πληθυσμούς, οι οποίοι είναι προστατευόμενοι. Αυτή τη στιγμή, το νόμιμο χαβιάρι σε κάθε συσκευασία του προϊόντος πρέπει να φέρει ετικέτα μίας χρήσης με κωδικό CITES

'Όσο για τις θρεπτικές αξίες του, είναι πλούσιο σε Βιταμίνη B12 (172%*), Βιταμίνη E (16%) και Βιταμίνη D (48%),  Πρωτεΐνη (8%), Ωμέγα 3 (116%), Φώσφορο (9%) και Σελήνιο (44%) επηρεάζοντας θετικά τον οργανισμό με διαφορετικούς τρόπους. 
*% της ημερήσιας απαίτησης για κάθε συστατικό ήδη σε 15 γρ. του προϊόντος. 

Μια πινελιά χαβιάρι μπορεί να απογειώσει ένα αυγό ποσέ πάνω σε σπαράγγια ή να κάνει έναν ατρεπτικά ταιριαστό συνδυασμό με τη μπανάνα; Δεν είναι τυχαίο που το χαβιάρι έχει μπει δυναμικά στα μενού των καλύτερων εστιατορίων ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, σε δημιουργικές εκτελέσεις. Ανακαλύψτε ευφάνταστες συνταγές με χαβιάρι στο https://antoniuscaviar.com/blog/ 

FB Antonius Caviar

IG: @antoniuscaviar

www.antoniuscaviar.com

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.