Το Antonius Caviar μας ξαναμαθαίνει όσα ξέρουμε για το χαβιάρι

Το ξέρατε ότι μια πινελιά χαβιάρι μπορεί να απογειώσει ένα αυγό ποσέ πάνω σε σπαράγγια ή να κάνει έναν ατρεπτικά ταιριαστό συνδυασμό με τη μπανάνα;

Antonius Caviar χαβιάρι

Η δυναμική οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση στη εκτροφή ψαριών που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960 στην Πολωνία μας συστήνει ένα πολύτιμο, και διατροφικά, έδεσμα. 

Με την παραγωγή του να βασίζεται αποκλειστικά σε βιώσιμες εκτροφές οξύρρυγχων στις
μονάδες τους στην Πολωνία, το φίνο χαβιάρι Antonius Caviar έδωσε το παρών στο menu της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2025 στολίζοντας με το μεταξένιο άγγιγμα του τα σεφαραδίτικα αβγά Χαμινάδος σε σύγχρονη εκδοχή του Μανώλη Παπουτσάκη. 

Antonius Caviar χαβιάρι

Με σήμα κατατεθέν το πάθος, την έμφαση στον έλεγχο της ποιότητας του προϊόντος σε κάθε στάδιο της διαδικασίας (η εκτροφή των οξύρρυγχων διαρκεί τουλάχιστον 8 χρόνια) και τον σεβασμό στους φυσικούς πόρους, η οικογένεια που παράγει το Antonius Caviar συνεχίζει να ακολουθεί artisanal μεθόδους που περνούν από γενιά σε γενιά και εμπνέονται από την επαφή με τη φύση.

Με το όνομα του ιδρυτή Antoni Łakomiak να αποτελεί οδηγό ακόμη και σήμερα, η εταιρεία είναι η πρώτη παραγωγός χαβιαριού οξύρρυγχου στην Ευρώπη και η δεύτερη στον κόσμο διατηρώντας τις οικογενειακές αξίες. Παράγει δύο ποικιλίες: το Siberian caviar και το Oscietra caviar, από Σιβηρικό και Ρωσικό οξύρρυγχο, αντίστοιχα. 

Antonius Caviar χαβιάρι

Αυτό το ξέρατε; 

Το χαβιάρι υψηλής ποιότητας είναι φρέσκο, μη παστεριωμένο προϊόν και δεν "σκάει" στη γλώσσα αλλά λιώνει απαλά στο στόμα.

Από τη δεκαετία του 1990, η αγορά του βασίζεται σε εκτροφές οξύρρυγχων σε ιχθυοκαλλιέργειες και όχι σε άγριους πληθυσμούς, οι οποίοι είναι προστατευόμενοι. Αυτή τη στιγμή, το νόμιμο χαβιάρι σε κάθε συσκευασία του προϊόντος πρέπει να φέρει ετικέτα μίας χρήσης με κωδικό CITES

'Όσο για τις θρεπτικές αξίες του, είναι πλούσιο σε Βιταμίνη B12 (172%*), Βιταμίνη E (16%) και Βιταμίνη D (48%),  Πρωτεΐνη (8%), Ωμέγα 3 (116%), Φώσφορο (9%) και Σελήνιο (44%) επηρεάζοντας θετικά τον οργανισμό με διαφορετικούς τρόπους. 
*% της ημερήσιας απαίτησης για κάθε συστατικό ήδη σε 15 γρ. του προϊόντος. 

Μια πινελιά χαβιάρι μπορεί να απογειώσει ένα αυγό ποσέ πάνω σε σπαράγγια ή να κάνει έναν ατρεπτικά ταιριαστό συνδυασμό με τη μπανάνα; Δεν είναι τυχαίο που το χαβιάρι έχει μπει δυναμικά στα μενού των καλύτερων εστιατορίων ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, σε δημιουργικές εκτελέσεις. Ανακαλύψτε ευφάνταστες συνταγές με χαβιάρι στο https://antoniuscaviar.com/blog/ 

FB Antonius Caviar

IG: @antoniuscaviar

www.antoniuscaviar.com

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.