Το Antonius Caviar μας ξαναμαθαίνει όσα ξέρουμε για το χαβιάρι

Το ξέρατε ότι μια πινελιά χαβιάρι μπορεί να απογειώσει ένα αυγό ποσέ πάνω σε σπαράγγια ή να κάνει έναν ατρεπτικά ταιριαστό συνδυασμό με τη μπανάνα;

Antonius Caviar χαβιάρι

Η δυναμική οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση στη εκτροφή ψαριών που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960 στην Πολωνία μας συστήνει ένα πολύτιμο, και διατροφικά, έδεσμα. 

Με την παραγωγή του να βασίζεται αποκλειστικά σε βιώσιμες εκτροφές οξύρρυγχων στις
μονάδες τους στην Πολωνία, το φίνο χαβιάρι Antonius Caviar έδωσε το παρών στο menu της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2025 στολίζοντας με το μεταξένιο άγγιγμα του τα σεφαραδίτικα αβγά Χαμινάδος σε σύγχρονη εκδοχή του Μανώλη Παπουτσάκη. 

Antonius Caviar χαβιάρι

Με σήμα κατατεθέν το πάθος, την έμφαση στον έλεγχο της ποιότητας του προϊόντος σε κάθε στάδιο της διαδικασίας (η εκτροφή των οξύρρυγχων διαρκεί τουλάχιστον 8 χρόνια) και τον σεβασμό στους φυσικούς πόρους, η οικογένεια που παράγει το Antonius Caviar συνεχίζει να ακολουθεί artisanal μεθόδους που περνούν από γενιά σε γενιά και εμπνέονται από την επαφή με τη φύση.

Με το όνομα του ιδρυτή Antoni Łakomiak να αποτελεί οδηγό ακόμη και σήμερα, η εταιρεία είναι η πρώτη παραγωγός χαβιαριού οξύρρυγχου στην Ευρώπη και η δεύτερη στον κόσμο διατηρώντας τις οικογενειακές αξίες. Παράγει δύο ποικιλίες: το Siberian caviar και το Oscietra caviar, από Σιβηρικό και Ρωσικό οξύρρυγχο, αντίστοιχα. 

Antonius Caviar χαβιάρι

Αυτό το ξέρατε; 

Το χαβιάρι υψηλής ποιότητας είναι φρέσκο, μη παστεριωμένο προϊόν και δεν "σκάει" στη γλώσσα αλλά λιώνει απαλά στο στόμα.

Από τη δεκαετία του 1990, η αγορά του βασίζεται σε εκτροφές οξύρρυγχων σε ιχθυοκαλλιέργειες και όχι σε άγριους πληθυσμούς, οι οποίοι είναι προστατευόμενοι. Αυτή τη στιγμή, το νόμιμο χαβιάρι σε κάθε συσκευασία του προϊόντος πρέπει να φέρει ετικέτα μίας χρήσης με κωδικό CITES

'Όσο για τις θρεπτικές αξίες του, είναι πλούσιο σε Βιταμίνη B12 (172%*), Βιταμίνη E (16%) και Βιταμίνη D (48%),  Πρωτεΐνη (8%), Ωμέγα 3 (116%), Φώσφορο (9%) και Σελήνιο (44%) επηρεάζοντας θετικά τον οργανισμό με διαφορετικούς τρόπους. 
*% της ημερήσιας απαίτησης για κάθε συστατικό ήδη σε 15 γρ. του προϊόντος. 

Μια πινελιά χαβιάρι μπορεί να απογειώσει ένα αυγό ποσέ πάνω σε σπαράγγια ή να κάνει έναν ατρεπτικά ταιριαστό συνδυασμό με τη μπανάνα; Δεν είναι τυχαίο που το χαβιάρι έχει μπει δυναμικά στα μενού των καλύτερων εστιατορίων ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, σε δημιουργικές εκτελέσεις. Ανακαλύψτε ευφάνταστες συνταγές με χαβιάρι στο https://antoniuscaviar.com/blog/ 

FB Antonius Caviar

IG: @antoniuscaviar

www.antoniuscaviar.com

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2025

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.