Πώς είναι να τρως στο αθηναϊκό εστιατόριο με μια από τις καλύτερες θέες στην Ευρώπη

Σε ένα αθηναϊκό τοπόσημο έχουν βρει τον τρόπο για αρμονική ισορροπία κορυφαίας θέας και υπολογίσιμης γεύσης.

Το εστιατόριο 'La Suite Lounge' του 'St. George Lycabettus'

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να συνδυάζεις τη μοναδική οπτική -από ψηλά- μιας πόλης όπως η Αθήνα με μια κουζίνα νόστιμη και ραφιναρισμένη. Πώς άλλωστε να συγκρίνεις δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα; Κι όμως, σε ένα αθηναϊκό τοπόσημο έχουν βρει τον τρόπο για μία αρμονική ισορροπία. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Παπανικολάου μαγειρεύει στο La Suite Lounge, με τη γνώριμη συναρπαστική θέα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο να απλώνεται καταπραϋντικά μπροστά του. Είναι όμως η πρώτη που το κάνει ως ο νέος executive chef του εμβληματικού ξενοδοχείου St. George Lycabettus που συμπληρώνει φέτος πενήντα χρόνια ιστορίας στις πλαγιές του Λυκαβηττού, παρουσιάζοντας παράλληλα, επίσης για πρώτη φορά, ένα μενού "σμιλεμένο" εξολοκλήρου από τον ίδιο.

Αρκετές πλέον οι ευθύνες, ωστόσο ο νεαρός σεφ στην ωραία εκείνη ηλικία των τριάντα και κάτι, δείχνει να μη φοβάται τα δύσκολα. Έχει άλλωστε ψηθεί σε κουζίνες καλών εστιατορίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, και το καλό του χέρι φαίνεται στα πιάτα του που ξεκινούν εν τω μεταξύ να έρχονται στο τραπέζι. 

Διάβασε ολόκληρη την κριτική του 'α' για το La Suite Lounge εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.