
Δεν είναι εύκολη υπόθεση να συνδυάζεις τη μοναδική οπτική -από ψηλά- μιας πόλης όπως η Αθήνα με μια κουζίνα νόστιμη και ραφιναρισμένη. Πώς άλλωστε να συγκρίνεις δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα; Κι όμως, σε ένα αθηναϊκό τοπόσημο έχουν βρει τον τρόπο για μία αρμονική ισορροπία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Παπανικολάου μαγειρεύει στο La Suite Lounge, με τη γνώριμη συναρπαστική θέα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο να απλώνεται καταπραϋντικά μπροστά του. Είναι όμως η πρώτη που το κάνει ως ο νέος executive chef του εμβληματικού ξενοδοχείου St. George Lycabettus που συμπληρώνει φέτος πενήντα χρόνια ιστορίας στις πλαγιές του Λυκαβηττού, παρουσιάζοντας παράλληλα, επίσης για πρώτη φορά, ένα μενού "σμιλεμένο" εξολοκλήρου από τον ίδιο.
Αρκετές πλέον οι ευθύνες, ωστόσο ο νεαρός σεφ στην ωραία εκείνη ηλικία των τριάντα και κάτι, δείχνει να μη φοβάται τα δύσκολα. Έχει άλλωστε ψηθεί σε κουζίνες καλών εστιατορίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, και το καλό του χέρι φαίνεται στα πιάτα του που ξεκινούν εν τω μεταξύ να έρχονται στο τραπέζι.
Διάβασε ολόκληρη την κριτική του 'α' για το La Suite Lounge εδώ.