Che: Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια του Πειραιά;

Αναλαμβάνοντας εκ νέου την επιμέλεια της κουζίνας, ο Θάνος Στασινός επιχειρεί ένα πάντρεμα των νοτιοαμερικάνικων και ασιατικών γεύσεων που αγαπά και γνωρίζει σε βάθος.

Το μπαρ-εστιατόριο Che στον Πειραιά © Λεωνίδας Τούμπανος

Η πελώρια τοιχογραφία της Frida Kahlo δένει χρωματικά με τη μόνιμα παρκαρισμένη σιέλ κούρσα στην είσοδο του μαγαζιού και μαζί με την ταμπέλα που γράφει πάνω "Bienvenidos" σε καλωσορίζει στον νοτιοαμερικάνικο μικρόκοσμο του "Che" στον Πειραιά. Είχα κάποια χρόνια να το επισκεφτώ και χάρηκα που το βρήκα ολοζώντανο και ανανεωμένο, με μικρές και μεγάλες παρέες σπαρμένες στη μεγάλη αυλή του παλιού νεοκλασικού, που στεγάζει το κομμάτι του μπαρ με τα ψηλά σκαμπό αλλά και τα τραπέζια του εστιατορίου με καρέκλες και καναπέδες σε επίπεδα.

'Όπου και να στρέψεις το μάτι σου σε τυλίγει ένας καλοδεχούμενος μεξικανισμός, που δεν γέρνει προς τη μεριά του φολκλόρ αλλά υλοποιείται πιο ανάλαφρα με όμορφα βαμμένους τοίχους σε έντονα χρώματα, κομψά μπιμπελό, αναμμένα λαμπιόνια και στόφες με εξωτικά σχέδια. 

Το μπαρ-εστιατόριο Che στον Πειραιά 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ-εστιατόριο Che στον Πειραιά 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο DJ ανεβάζει επιδέξια τον παλμό της βραδιάς με groovy επιλογές κι ένα ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένο Manhattan σε sleek κολονάτο ποτήρι επιβεβαιώνει την καλή φήμη που έχει για τα κοκτέιλ της η μπάρα του "Che". Όσο για τη γευστική πλεύση του μαγαζιού, φροντίζει ο Θάνος Στασινός.

Αναλαμβάνοντας εκ νέου την επιμέλεια της κουζίνας εδώ και λίγους μήνες, ο ταλαντούχος σεφ επιχειρεί ένα πάντρεμα των νοτιοαμερικάνικων και ασιατικών γεύσεων που αγαπά και γνωρίζει σε βάθος με χαρακτηριστικές συνταγές και προϊόντα της ελληνικής κουζίνας, που εκτελεί ο chef de cuisine Αντώνης Μαυρίδης. 

Διάβασε ολόκληρη την κριτική του 'α' για το Che εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/09/2025

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.