Che: Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια του Πειραιά;

Αναλαμβάνοντας εκ νέου την επιμέλεια της κουζίνας, ο Θάνος Στασινός επιχειρεί ένα πάντρεμα των νοτιοαμερικάνικων και ασιατικών γεύσεων που αγαπά και γνωρίζει σε βάθος.

Το μπαρ-εστιατόριο Che στον Πειραιά © Λεωνίδας Τούμπανος

Η πελώρια τοιχογραφία της Frida Kahlo δένει χρωματικά με τη μόνιμα παρκαρισμένη σιέλ κούρσα στην είσοδο του μαγαζιού και μαζί με την ταμπέλα που γράφει πάνω "Bienvenidos" σε καλωσορίζει στον νοτιοαμερικάνικο μικρόκοσμο του "Che" στον Πειραιά. Είχα κάποια χρόνια να το επισκεφτώ και χάρηκα που το βρήκα ολοζώντανο και ανανεωμένο, με μικρές και μεγάλες παρέες σπαρμένες στη μεγάλη αυλή του παλιού νεοκλασικού, που στεγάζει το κομμάτι του μπαρ με τα ψηλά σκαμπό αλλά και τα τραπέζια του εστιατορίου με καρέκλες και καναπέδες σε επίπεδα.

'Όπου και να στρέψεις το μάτι σου σε τυλίγει ένας καλοδεχούμενος μεξικανισμός, που δεν γέρνει προς τη μεριά του φολκλόρ αλλά υλοποιείται πιο ανάλαφρα με όμορφα βαμμένους τοίχους σε έντονα χρώματα, κομψά μπιμπελό, αναμμένα λαμπιόνια και στόφες με εξωτικά σχέδια. 

Το μπαρ-εστιατόριο Che στον Πειραιά 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ-εστιατόριο Che στον Πειραιά 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο DJ ανεβάζει επιδέξια τον παλμό της βραδιάς με groovy επιλογές κι ένα ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένο Manhattan σε sleek κολονάτο ποτήρι επιβεβαιώνει την καλή φήμη που έχει για τα κοκτέιλ της η μπάρα του "Che". Όσο για τη γευστική πλεύση του μαγαζιού, φροντίζει ο Θάνος Στασινός.

Αναλαμβάνοντας εκ νέου την επιμέλεια της κουζίνας εδώ και λίγους μήνες, ο ταλαντούχος σεφ επιχειρεί ένα πάντρεμα των νοτιοαμερικάνικων και ασιατικών γεύσεων που αγαπά και γνωρίζει σε βάθος με χαρακτηριστικές συνταγές και προϊόντα της ελληνικής κουζίνας, που εκτελεί ο chef de cuisine Αντώνης Μαυρίδης. 

Διάβασε ολόκληρη την κριτική του 'α' για το Che εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/12/2025

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.

11+1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Πoύ θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, μπαρ και δίπλα στο κύμα.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.