Che: Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια του Πειραιά;

Αναλαμβάνοντας εκ νέου την επιμέλεια της κουζίνας, ο Θάνος Στασινός επιχειρεί ένα πάντρεμα των νοτιοαμερικάνικων και ασιατικών γεύσεων που αγαπά και γνωρίζει σε βάθος.

Το μπαρ-εστιατόριο Che στον Πειραιά © Λεωνίδας Τούμπανος

Η πελώρια τοιχογραφία της Frida Kahlo δένει χρωματικά με τη μόνιμα παρκαρισμένη σιέλ κούρσα στην είσοδο του μαγαζιού και μαζί με την ταμπέλα που γράφει πάνω "Bienvenidos" σε καλωσορίζει στον νοτιοαμερικάνικο μικρόκοσμο του "Che" στον Πειραιά. Είχα κάποια χρόνια να το επισκεφτώ και χάρηκα που το βρήκα ολοζώντανο και ανανεωμένο, με μικρές και μεγάλες παρέες σπαρμένες στη μεγάλη αυλή του παλιού νεοκλασικού, που στεγάζει το κομμάτι του μπαρ με τα ψηλά σκαμπό αλλά και τα τραπέζια του εστιατορίου με καρέκλες και καναπέδες σε επίπεδα.

'Όπου και να στρέψεις το μάτι σου σε τυλίγει ένας καλοδεχούμενος μεξικανισμός, που δεν γέρνει προς τη μεριά του φολκλόρ αλλά υλοποιείται πιο ανάλαφρα με όμορφα βαμμένους τοίχους σε έντονα χρώματα, κομψά μπιμπελό, αναμμένα λαμπιόνια και στόφες με εξωτικά σχέδια. 

Το μπαρ-εστιατόριο Che στον Πειραιά 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μπαρ-εστιατόριο Che στον Πειραιά 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο DJ ανεβάζει επιδέξια τον παλμό της βραδιάς με groovy επιλογές κι ένα ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένο Manhattan σε sleek κολονάτο ποτήρι επιβεβαιώνει την καλή φήμη που έχει για τα κοκτέιλ της η μπάρα του "Che". Όσο για τη γευστική πλεύση του μαγαζιού, φροντίζει ο Θάνος Στασινός.

Αναλαμβάνοντας εκ νέου την επιμέλεια της κουζίνας εδώ και λίγους μήνες, ο ταλαντούχος σεφ επιχειρεί ένα πάντρεμα των νοτιοαμερικάνικων και ασιατικών γεύσεων που αγαπά και γνωρίζει σε βάθος με χαρακτηριστικές συνταγές και προϊόντα της ελληνικής κουζίνας, που εκτελεί ο chef de cuisine Αντώνης Μαυρίδης. 

Διάβασε ολόκληρη την κριτική του 'α' για το Che εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.