
Η πελώρια τοιχογραφία της Frida Kahlo δένει χρωματικά με τη μόνιμα παρκαρισμένη σιέλ κούρσα στην είσοδο του μαγαζιού και μαζί με την ταμπέλα που γράφει πάνω "Bienvenidos" σε καλωσορίζει στον νοτιοαμερικάνικο μικρόκοσμο του "Che" στον Πειραιά. Είχα κάποια χρόνια να το επισκεφτώ και χάρηκα που το βρήκα ολοζώντανο και ανανεωμένο, με μικρές και μεγάλες παρέες σπαρμένες στη μεγάλη αυλή του παλιού νεοκλασικού, που στεγάζει το κομμάτι του μπαρ με τα ψηλά σκαμπό αλλά και τα τραπέζια του εστιατορίου με καρέκλες και καναπέδες σε επίπεδα.
'Όπου και να στρέψεις το μάτι σου σε τυλίγει ένας καλοδεχούμενος μεξικανισμός, που δεν γέρνει προς τη μεριά του φολκλόρ αλλά υλοποιείται πιο ανάλαφρα με όμορφα βαμμένους τοίχους σε έντονα χρώματα, κομψά μπιμπελό, αναμμένα λαμπιόνια και στόφες με εξωτικά σχέδια.


Ο DJ ανεβάζει επιδέξια τον παλμό της βραδιάς με groovy επιλογές κι ένα ιδιαιτέρως καλοφτιαγμένο Manhattan σε sleek κολονάτο ποτήρι επιβεβαιώνει την καλή φήμη που έχει για τα κοκτέιλ της η μπάρα του "Che". Όσο για τη γευστική πλεύση του μαγαζιού, φροντίζει ο Θάνος Στασινός.
Αναλαμβάνοντας εκ νέου την επιμέλεια της κουζίνας εδώ και λίγους μήνες, ο ταλαντούχος σεφ επιχειρεί ένα πάντρεμα των νοτιοαμερικάνικων και ασιατικών γεύσεων που αγαπά και γνωρίζει σε βάθος με χαρακτηριστικές συνταγές και προϊόντα της ελληνικής κουζίνας, που εκτελεί ο chef de cuisine Αντώνης Μαυρίδης.
Διάβασε ολόκληρη την κριτική του 'α' για το Che εδώ.