Πάσχα στην Αθήνα: Επιχείρηση Μαγειρίτσα

Πού και πώς θα απολαύσεις την παραδοσιακή αχνιστή λιχουδιά του Μεγάλου Σαββάτου.

Μαγειρίτσα στην Αθήνα_Πάσχα 2025_Εστιατόρια

Όταν φτάνει το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας και το άρωμα της μαγειρίτσας αρχίζει να απλώνεται, η παράδοση ξυπνά μέσα μας. Αν δεν είσαι από εκείνους που πιάνουν κατσαρόλες, σούβλες και... εντόσθια, τότε αφέσου στους επαγγελματίες.Τα εστιατόρια της Αθήνας κρατούν ζωντανή την πασχαλινή γαστρονομική παράδοση, με... όπως πρέπει μαγειρίτσα. Σημεία σαν τα παρακάτω.


> Η απολαυστική νεοταβέρνα του Χαλανδρίου, Μπεμπέκα, προσθέτει κάποιες έξτρα αφορμές νοστιμιάς για τις ημέρες του Πάσχα. Βλέπεις, από εδώ θα προμηθευτείς μία από τις καλύτερες μαγειρίτσες της πόλης σε πακέτο, για να τιμήσεις με τον ιδανικότερο τρόπο την παράδοση του Μεγάλου Σαββάτου. Έτσι, η Μπεμπέκα σε προμηθεύει με μαγειρίτσα σε πακέτο και μάλιστα σε δύο εκδοχές: Την κλασική με αυγολέμονο και τη vegetarian με μανιτάρια, στις τιμές των €9,50 και €7,50 αντίστοιχα.


> Σε περίπτωση που βρίσκεσαι στην Αθήνα το επόμενο, πολύ ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο και αναζητάς ένα μέρος για να απολαύσεις την Κυριακή του Πάσχα, τότε οι απαντήσεις καταφθάνουν από το Θησείο. Κι αυτό γιατί τόσο το Συν Αθηνά όσο και το Αμπιμπάγιο θα σερβίρουν ένα ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση μενού. Εκτός από αυτό όμως, φροντίζουν και για παραδοσιακή μαγειρίτσα, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.


> Το Μεγάλο Σάββατο θα απολαύσεις αναστάσιμο μπουφέ στο rooftop restaurant του St. George Lycabettus, La Suite Lounge (€70/άτομο, παιδιά μέχρι 10 ετών -50%), ατενίζοντας το λεκανοπέδιο από ψηλά και τον κόσμο να κατεβαίνει από το γραφικό εκκλησάκι του Άη-Γιώργη του Λυκαβηττού κρατώντας με κατάνυξη το 'Άγιο Φως. Το γιορτινό δείπνο του executive chef, Στέφανου Παπανικολάου έχει γεύσεις της παράδοσης σε μοντέρνες δημιουργίες από φρέσκες πρώτες ύλες όπως μαγειρίτσα παραδοσιακή, μαγειρίτσα με μανιτάρια, κατσικάκι με σταμναγκάθι και αυγολέμονο, αρνάκι αντικριστό, κοκορέτσι παραδοσιακό, παϊδάκια με σάλτσα Μαυροδάφνης και πολλές ακόμα νόστιμες προτάσεις.


> Το πρόγραμμα του ξενοδοχείου The Margi για το Πάσχα ξεκινά το Μεγάλο Σάββατο στο φινετσάτο εστιατόριό του. Το GiO είναι έτοιμο να σε υποδεχτεί για ένα ξεχωριστό Αναστάσιμο δείπνο, όπου θα πρωταγωνιστήσει -φυσικά- η μαγειρίτσα αλλά και οι παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις.


> Στο τέλος της Σαρακοστής, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο σοφιστικέ χώρο του Artbistrot του Athenaeum Intercontinental Athens σε υποδέχεται για να τσουγκρίσεις αυγά με τους δικούς σου, απολαμβάνοντας παραδοσιακές γεύσεις που απογειώνονται με την υπογραφή του executive chef του ξενοδοχείου Ανδρέα Φίλη και της ομάδας του. Παραδοσιακή μοσχοβολιστή μαγειρίτσα, αλοιφές όπως τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα και φάβα για να βυθίσετε τα τραγανά πιτάκια και ανοιξιάτικη σαλάτα ανοίγουν το αναστάσιμο δείπνο δίνοντας τη γευστική σκυτάλη στο τυλιγμένο με αμπελόφυλλα αρνί αμπελουργού με τυρί Μετσοβόνε, λιαστές τομάτες και μυρωδικά και το "εξοχικό” χοιρινό με πιπεριές, ντομάτα, μουστάρδα, γραβιέρα, αρωματισμένο με φρέσκια ρίγανη. Από το τραπέζι δεν θα λείψουν γλυκά όπως γαλακτομπούρεκο και πορτοκαλόπιτα. 


> Από το πρόγραμμα του Cape Sounio φυσικά δεν θα λείψει το πλούσιο τραπέζι του Μεγάλου Σαββάτου με πρωταγωνίστρια την παραδοσιακή μαγειρίτσα και της Κυριακής του Πάσχα με ποικιλία από μεζέδες, κατακόκκινα αυγά και πασχαλινά εδέσματα, με ζωντανή μουσική σε ένα εγκάρδιο γλέντι. 


> Στο GB Roof Garden και το ιστορικό ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρεταννίας,  μετά την Ανάσταση θα τσουγκρίσεις κόκκινα αυγά και θα απολαύσεις το αναστάσιμο δείπνο (22.30 - 01.00) που υπογράφει ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας. Από το τραπέζι δεν θα λείψει η παραδοσιακή μαγειρίτσα αλλά και εκλεκτά ορεκτικά, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί ένα ντουέτο από αρνίσια κοτολέτα με λεμόνι και ρίγανη, σεφταλιά στα κάρβουνα με γιαούρτι και πατάτες φούρνου. Ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας φροντίζει για τη γλυκιά επίγευση με μια μοναδική πορτοκαλόπιτα με άνθη πορτοκαλιάς, ζελέ πορτοκαλιού με κρέμα κάρυ και σορμπέ βανίλιας Μαδαγασκάρης και ένα αρωματικό, σπιτικό τσουρέκι. 


> Ασφαλώς και γνωρίζεις τα Λαλάγγια, το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο στο Χαλάνδρι που φημίζεται -μεταξύ άλλων- για τις μανιάτικες σπεσιαλιτέ του. Το ιδιαίτερο και φιλόξενο μέρος που έχει δημιουργήσει ο Γυθειώτης Άγγελος Κολοκοτρώνης σου ετοιμάζει το Μεγάλο Σάββατο -το μεσημέρι- και σπιτική μαγειρίτσα.


> Αν έχεις φροντίσει να κάνεις την προκράτησή σου από πριν (έως την Μεγάλη Τετάρτη), θα περάσεις με τη δική σου κατσαρόλα και θα παραλάβεις τη φίνα μαγειρίτσα της Αργυρώς Κουτσού, από το Koutsou & Co

Διαβάστε Επίσης


 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Συν Αθηνά

Ηρακλειδών 2, Θησείο
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Λαλάγγια

Σοφ. Βενιζέλου & Καραολή Δημητρίου 27, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Koutsou & Co

Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Gio

The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.