Epikά παγωτά από Στέλιο Παρλιάρο, Μιχάλη Μερζένη και 72H Artisanal Bakery

Χαλβάς, τάρτες και πασχαλινές γεύσεις παγωτού σε περιμένουν στο Epik, με σημαντικές υπογραφές.

Epikά παγωτά από Στέλιο Παρλιάρο, Μιχάλη Μερζένη και 72H Artisanal Bakery

Υπάρχει η άποψη πως το παγωτό τρώγεται αποκλειστικά το καλοκαίρι και αυτή η άποψη είναι λάθος. Μπορούμε να απολαύσουμε παγωτό ανεξαρτήτως εποχής και η παρουσία αθηναϊκών gelato spots όπως το Epik επιβεβαιώνει την συγκεκριμένη αρχή. Παρόλα αυτά, στο συγκεκριμένο μαγαζί μπορείς να βρεις κλασικά γλυκά για όλα τα γούστα, από λουκουμάδες μέχρι εκμέκ και κορμό και πλέον συναρπαστικές συνεργασίες.

Το Epik λοιπόν ξεκίνησε ένα διαφορετικό κόνσεπτ στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, συνδυάζοντας το παγωτό του με ένα γλυκό-δημιουργία κάποιου εκλεκτού pastry chef. Πρώτος "καλεσμένος" ήταν ο Στέλιος Παρλιάρος, παρουσιάζοντας μία δική του εκδοχή του σιμιγδαλένιου χαλβά, με βούτυρο, αυγά και γάλα από τη Μονή Τίμιου Σταυρού, ο οποίος φυσικά συνοδευόταν από Epik παγωτό καϊμάκι.

Αυτήν την στιγμή, η εμπειρία "3 σεφ, 3 γεύσεις" ετοιμάζεται να περάσει στο δεύτερο της στάδιο με guest star τον Μιχάλη Μερζένη του εστιατορίου Άσωτος. Σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Τσιάβο, οι δύο σεφ δημιούργησαν μία τάρτα βανίλιας με καραμέλα βιολογικού ταχινιού, κρέμα ζαχαροπλαστικής με μαχλέπι και παγωτό με φύλλα δάφνης, η οποία συνδυάζει στοιχεία από την ελληνική και τη μεσογειακή παράδοση, σε ένα αρωματικό αποτέλεσμα.

Η τάρτα θα κάνει την εμφάνισή της σε λίγες ημέρες και θα παραμείνει στο Epik μέχρι περίπου τα μέσα Μαΐου, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε τον τρίτο σεφ που θα πάρει σειρά για το καλοκαίρι και το επόμενο γλυκό collaboration (παρόλα αυτά ρωτήσαμε και πήραμε την πληροφορία ότι είναι κάποιος εκτός Αθήνας και μπορούμε να περιμένουμε κάτι δροσερό και εποχιακό).


Παράλληλα με όλα αυτά, το Epik λάνσαρε την νέα και άκρως πασχαλινή γεύση τσουρέκι σε συνεργασία με το 72H Artisanal Bakery.

Επιλέγοντάς την θα δοκιμάσεις μαστιχωτό παγωτό που έχει αναμειχθεί στην βάση του με το τσουρέκι του 72H και υπόσχεται να σε κάνει να θέλεις να ζητήσεις και δεύτερη μπάλα.


Info:
Δορυλαίου 2, Αθήνα 115 21
Τηλέφωνο: 21 0646 4105

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.