Epikά παγωτά από Στέλιο Παρλιάρο, Μιχάλη Μερζένη και 72H Artisanal Bakery

Χαλβάς, τάρτες και πασχαλινές γεύσεις παγωτού σε περιμένουν στο Epik, με σημαντικές υπογραφές.

Epikά παγωτά από Στέλιο Παρλιάρο, Μιχάλη Μερζένη και 72H Artisanal Bakery

Υπάρχει η άποψη πως το παγωτό τρώγεται αποκλειστικά το καλοκαίρι και αυτή η άποψη είναι λάθος. Μπορούμε να απολαύσουμε παγωτό ανεξαρτήτως εποχής και η παρουσία αθηναϊκών gelato spots όπως το Epik επιβεβαιώνει την συγκεκριμένη αρχή. Παρόλα αυτά, στο συγκεκριμένο μαγαζί μπορείς να βρεις κλασικά γλυκά για όλα τα γούστα, από λουκουμάδες μέχρι εκμέκ και κορμό και πλέον συναρπαστικές συνεργασίες.

Το Epik λοιπόν ξεκίνησε ένα διαφορετικό κόνσεπτ στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, συνδυάζοντας το παγωτό του με ένα γλυκό-δημιουργία κάποιου εκλεκτού pastry chef. Πρώτος "καλεσμένος" ήταν ο Στέλιος Παρλιάρος, παρουσιάζοντας μία δική του εκδοχή του σιμιγδαλένιου χαλβά, με βούτυρο, αυγά και γάλα από τη Μονή Τίμιου Σταυρού, ο οποίος φυσικά συνοδευόταν από Epik παγωτό καϊμάκι.

Αυτήν την στιγμή, η εμπειρία "3 σεφ, 3 γεύσεις" ετοιμάζεται να περάσει στο δεύτερο της στάδιο με guest star τον Μιχάλη Μερζένη του εστιατορίου Άσωτος. Σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Τσιάβο, οι δύο σεφ δημιούργησαν μία τάρτα βανίλιας με καραμέλα βιολογικού ταχινιού, κρέμα ζαχαροπλαστικής με μαχλέπι και παγωτό με φύλλα δάφνης, η οποία συνδυάζει στοιχεία από την ελληνική και τη μεσογειακή παράδοση, σε ένα αρωματικό αποτέλεσμα.

Η τάρτα θα κάνει την εμφάνισή της σε λίγες ημέρες και θα παραμείνει στο Epik μέχρι περίπου τα μέσα Μαΐου, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε τον τρίτο σεφ που θα πάρει σειρά για το καλοκαίρι και το επόμενο γλυκό collaboration (παρόλα αυτά ρωτήσαμε και πήραμε την πληροφορία ότι είναι κάποιος εκτός Αθήνας και μπορούμε να περιμένουμε κάτι δροσερό και εποχιακό).


Παράλληλα με όλα αυτά, το Epik λάνσαρε την νέα και άκρως πασχαλινή γεύση τσουρέκι σε συνεργασία με το 72H Artisanal Bakery.

Επιλέγοντάς την θα δοκιμάσεις μαστιχωτό παγωτό που έχει αναμειχθεί στην βάση του με το τσουρέκι του 72H και υπόσχεται να σε κάνει να θέλεις να ζητήσεις και δεύτερη μπάλα.


Info:
Δορυλαίου 2, Αθήνα 115 21
Τηλέφωνο: 21 0646 4105

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/12/2025

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.