
Υπάρχει η άποψη πως το παγωτό τρώγεται αποκλειστικά το καλοκαίρι και αυτή η άποψη είναι λάθος. Μπορούμε να απολαύσουμε παγωτό ανεξαρτήτως εποχής και η παρουσία αθηναϊκών gelato spots όπως το Epik επιβεβαιώνει την συγκεκριμένη αρχή. Παρόλα αυτά, στο συγκεκριμένο μαγαζί μπορείς να βρεις κλασικά γλυκά για όλα τα γούστα, από λουκουμάδες μέχρι εκμέκ και κορμό και πλέον συναρπαστικές συνεργασίες.
Το Epik λοιπόν ξεκίνησε ένα διαφορετικό κόνσεπτ στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, συνδυάζοντας το παγωτό του με ένα γλυκό-δημιουργία κάποιου εκλεκτού pastry chef. Πρώτος "καλεσμένος" ήταν ο Στέλιος Παρλιάρος, παρουσιάζοντας μία δική του εκδοχή του σιμιγδαλένιου χαλβά, με βούτυρο, αυγά και γάλα από τη Μονή Τίμιου Σταυρού, ο οποίος φυσικά συνοδευόταν από Epik παγωτό καϊμάκι.
Αυτήν την στιγμή, η εμπειρία "3 σεφ, 3 γεύσεις" ετοιμάζεται να περάσει στο δεύτερο της στάδιο με guest star τον Μιχάλη Μερζένη του εστιατορίου Άσωτος. Σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Τσιάβο, οι δύο σεφ δημιούργησαν μία τάρτα βανίλιας με καραμέλα βιολογικού ταχινιού, κρέμα ζαχαροπλαστικής με μαχλέπι και παγωτό με φύλλα δάφνης, η οποία συνδυάζει στοιχεία από την ελληνική και τη μεσογειακή παράδοση, σε ένα αρωματικό αποτέλεσμα.
Η τάρτα θα κάνει την εμφάνισή της σε λίγες ημέρες και θα παραμείνει στο Epik μέχρι περίπου τα μέσα Μαΐου, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε τον τρίτο σεφ που θα πάρει σειρά για το καλοκαίρι και το επόμενο γλυκό collaboration (παρόλα αυτά ρωτήσαμε και πήραμε την πληροφορία ότι είναι κάποιος εκτός Αθήνας και μπορούμε να περιμένουμε κάτι δροσερό και εποχιακό).
Παράλληλα με όλα αυτά, το Epik λάνσαρε την νέα και άκρως πασχαλινή γεύση τσουρέκι σε συνεργασία με το 72H Artisanal Bakery.
Επιλέγοντάς την θα δοκιμάσεις μαστιχωτό παγωτό που έχει αναμειχθεί στην βάση του με το τσουρέκι του 72H και υπόσχεται να σε κάνει να θέλεις να ζητήσεις και δεύτερη μπάλα.
Info:
Δορυλαίου 2, Αθήνα 115 21
Τηλέφωνο: 21 0646 4105