Ο Στέλιος Παρλιάρος γιορτάζει στον "Ιανό" τα 40 χρόνια του στην ζαχαροπλαστική

Με αφορμή το νέο ελληνογαλλικό βιβλίο «Μαζί | Ensemble» των Στέλιου Παρλιάρου και Ζαν Μαρί Χόφμαν που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ιανός», η αλυσίδα πολιτισμού «Ιανός» γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας του Στέλιου Παρλιάρου στον χώρο.

Το γλυκό preludio του Στέλιου Παρλιάρου

Την Τρίτη 17 Μαΐου (7.30 μ.μ) η Αλυσίδα Πολιτισμού "Ιανός" με αφορμή το νέο ελληνογαλλικό βιβλίο "Μαζί | Ensemble" των Στέλιου Παρλιάρου και Ζαν Μαρί Χόφμαν που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ιανός", γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας του Στέλιου Παρλιάρου στον χώρο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον κατάστημα της Αθήνας (Σταδίου 24) και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του "Ιανού". 

Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, οι δρόμοι του γνωστού ζαχαροπλάστη και του σεφ της γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα συναντήθηκαν και από την πρώτη κιόλας γνωριμία τους ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Jean-Marie Hoffmann κατάλαβαν πόσο πολλά είναι αυτά που τους ενώνουν. Δυο άνθρωποι με το ίδιο πάθος γι’ αυτό που κάνουν, τον ίδιο ενθουσιασμό για τη ζωή, την ίδια ανάγκη να γεννούν νέες ιδέες. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσουν από κοινού ένα βιβλίο! Το βιβλίο απευθύνεται σε Έλληνες που αγαπούν τη γαλλική κουζίνα, σε Γάλλους που θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική μαγειρική, αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας. Ο Στέλιος και ο Jean-Marie έφτιαξαν  mαπό 30 εντυπωσιακές συνταγές ο καθένας, οι οποίες συνδυάζουν τεχνικές και προϊόντα από τις δύο χώρες. Βγήκαν μαζί για ψώνια, επέλεξαν υλικά, μαγείρεψαν, έστησαν τα πιάτα. Και συνειδητοποίησαν πόσο ενδιαφέρον είναι το αποτέλεσμα όταν ποντάρεις στο ΜΑΖΙ! 
Στις σελίδες του ξεχωριστού αυτού βιβλίου, ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Ζαν Μαρί Χόφμαν ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη γαστρονομία στην Ελλάδα και στη Γαλλία, εντοπίζουν τις διαφορές ανάμεσα στις δύο κουλτούρες, μοιράζονται τα αγαπημένα τους υλικά, αποκαλύπτουν τον τρόπο που διαμόρφωσαν τη δική τους ταυτότητα στη ζαχαροπλαστική και μαγειρική αντίστοιχα. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από καθημερινές στιγμές των δύο πρωταγωνιστών πλαισιώνει αυτή την ξεχωριστή έκδοση.

Ο Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σπούδασε στο Παρίσι στην Ecole le Νôtre, στη σχολή Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λιόν στη σχολή Valrhona και τέλος στο διάσημο ζαχαροπλαστείο Fauchon. Το 1982 δημιούργησε το "fresh" αλλάζοντας τη πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Διδάσκει σε σεμινάρια για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες και εκδίδει βιβλία ζαχαροπλαστικής που εντυπωσιάζουν με την αισθητική τους. Η ενασχόλησή του με τον Τύπο ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα διδάσκοντας στο κοινό την τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της οικιακής μας κουζίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το "θραύσμα Fagan", τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα, μπορεί να μείνει για πάντα στην Αθήνα

Έγκριση από την Περιφέρεια της Σικελίας για την "αποδέσμευση" του αντικειμένου. Απομένει τώρα η τελική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.

20/05/2022

27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας: Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος.

Το Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερώνει τον Μάιο στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μία σειρά δράσεων στο Μουσείο Φιλελληνισμού για τον μήνα Μάιο, αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό.

iMEdD: Τη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας ο Τύπος έχει τον πρώτο λόγο

Για πέντε ημέρες μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και ανεξάρτητων μέσων ανταλλάσσουν εμπειρίες, απόψεις και γνώσεις γύρω από το ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία.

To κτίριο του ΣΙΛΟ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παραχωρήθηκε για την ανέγερση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

Το κτίριο του ΣΙΛΟ και οι όμοροι χώροι του, συνολικής έκτασης 13,761 τ.μ. παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από την ΟΛΠ. Α.Ε. σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

"Καλοκαίρι στην πόλη μου 2022" από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που φοιτούν στην πρώτη έως και έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου υλοποιεί ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.