Kora: Τι ετοιμάζει για το Πάσχα ένας από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας

Από τσουρέκι και babka μέχρι σμυρνέικα κουλουράκια, όλα τα πασχαλινά καλούδια του Kora.

Kora: Τι ετοιμάζει για το Πάσχα ένας από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας © Alex Antoniadis

Το Kora Bakery υποδέχεται το Πάσχα με εορταστικά αρτοποιήματα φτιαγμένα στο φούρνο του αλλά και δημιουργικές σοκολάτες. Πάσχα σημαίνει ως επί το πλείστον τσουρέκι και από εκεί ξεκινούν στην Kora, με το κλασικό τους αρωματικό τσουρέκι, για να ακολουθήσουν το πλούσιο σοκολατένιο babka, τα πασχαλινά κουλουράκια και τα Hot Cross Buns. Τα παρασκευάζουν ακολουθώντας πάντα τις αξίες που κάνουν το φούρνο να ξεχωρίζει, δηλαδή την ποιότητα των υλικών και τη σημασία στη λεπτομέρεια. 

Τι πασχαλινό σε περιμένει στο Kora Bakery

Το τσουρέκι της Kora είναι μαστιχωτό, μαλακό και αρωματικό. Φτιαγμένο με μαχλέπι, μαστίχα, φρέσκα πορτοκάλια και αυγά ελευθέρας βοσκής, απολαμβάνεται καλύτερα βουτηγμένο σε κρύο γάλα.

Kora: Τι ετοιμάζει για το Πάσχα ένας από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας 4
© Alex Antoniadis

Έπειτα, το babka είναι ένα γλυκό πλεκτό ψωμί που προέρχεται από τους εβραϊκούς πληθυσμούς της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Είναι αγαπημένο πολλών - η εκδοχή της Kora έχει γέμιση σοκολάτας και πραλίνας φουντουκιού. Τρώγεται ως επιδόρπιο, απογευματινό κέρασμα ή ως ένα πλούσιο πρωινό. Φέτος, το babka τους είναι σε μικρότερο μέγεθος για 2 με 4 άτομα.

Τα Hot Cross Buns από την πλευρά τους φτιάχνονται συνήθως κατά τη διάρκεια του Καθολικού Πάσχα και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αρτοσκευάσματα στο Kora. Παρόμοια με τα ελληνικά σταφιδόψωμα, τα Hot Cross Buns είναι μια αρωματισμένη, γλυκιά ζύμη με εσπεριδοειδή και σουλτανίνες. Ψήνονται μαζί σε ένα ταψί και διακοσμούνται με ένα σταυρό σχηματισμένο από αλεύρι και νερό. 

Στο πάντοτε πιασάρικο θέμα που ακούει στο όνομα πασχαλινά κουλουράκια εδώ θα παίξουν τα σμυρνέικα, αρωματισμένα με μαστίχα και φρέσκο πορτοκάλι.

Kora: Τι ετοιμάζει για το Πάσχα ένας από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας 1
© Alex Antoniadis

Kora: Τι ετοιμάζει για το Πάσχα ένας από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας 2
© Alex Antoniadis

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που φτιάχνουν κουλουράκια και έχουν δώσει μεγάλη προσοχή στο να βρουν την τέλεια ισορροπία γεύσεων και σύστασης, με τα καλύτερα υλικά και αιγοπρόβειο βούτυρο.

Kora: Τι ετοιμάζει για το Πάσχα ένας από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας 3
© Alex Antoniadis

Φινάλε με speckled egg: Χρωματιστά αυγά με σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα, με ένα τραγανό εσωτερικό έκπληξη - τα πιτσιλωτά αυγά του Kora Bakery βγαίνουν σε χρώμα κίτρινο, γαλάζιο ή ροζ και είναι ωραία δώρα για παιδιά αλλά και μεγάλους. Τα δημιούργησαν σε συνεργασία με την Pralinz.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.