Kora: Τι ετοιμάζει για το Πάσχα ένας από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας

Από τσουρέκι και babka μέχρι σμυρνέικα κουλουράκια, όλα τα πασχαλινά καλούδια του Kora.

Kora: Τι ετοιμάζει για το Πάσχα ένας από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας © Alex Antoniadis

Το Kora Bakery υποδέχεται το Πάσχα με εορταστικά αρτοποιήματα φτιαγμένα στο φούρνο του αλλά και δημιουργικές σοκολάτες. Πάσχα σημαίνει ως επί το πλείστον τσουρέκι και από εκεί ξεκινούν στην Kora, με το κλασικό τους αρωματικό τσουρέκι, για να ακολουθήσουν το πλούσιο σοκολατένιο babka, τα πασχαλινά κουλουράκια και τα Hot Cross Buns. Τα παρασκευάζουν ακολουθώντας πάντα τις αξίες που κάνουν το φούρνο να ξεχωρίζει, δηλαδή την ποιότητα των υλικών και τη σημασία στη λεπτομέρεια. 

Τι πασχαλινό σε περιμένει στο Kora Bakery

Το τσουρέκι της Kora είναι μαστιχωτό, μαλακό και αρωματικό. Φτιαγμένο με μαχλέπι, μαστίχα, φρέσκα πορτοκάλια και αυγά ελευθέρας βοσκής, απολαμβάνεται καλύτερα βουτηγμένο σε κρύο γάλα.

Kora: Τι ετοιμάζει για το Πάσχα ένας από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας 4
© Alex Antoniadis

Έπειτα, το babka είναι ένα γλυκό πλεκτό ψωμί που προέρχεται από τους εβραϊκούς πληθυσμούς της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Είναι αγαπημένο πολλών - η εκδοχή της Kora έχει γέμιση σοκολάτας και πραλίνας φουντουκιού. Τρώγεται ως επιδόρπιο, απογευματινό κέρασμα ή ως ένα πλούσιο πρωινό. Φέτος, το babka τους είναι σε μικρότερο μέγεθος για 2 με 4 άτομα.

Τα Hot Cross Buns από την πλευρά τους φτιάχνονται συνήθως κατά τη διάρκεια του Καθολικού Πάσχα και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αρτοσκευάσματα στο Kora. Παρόμοια με τα ελληνικά σταφιδόψωμα, τα Hot Cross Buns είναι μια αρωματισμένη, γλυκιά ζύμη με εσπεριδοειδή και σουλτανίνες. Ψήνονται μαζί σε ένα ταψί και διακοσμούνται με ένα σταυρό σχηματισμένο από αλεύρι και νερό. 

Στο πάντοτε πιασάρικο θέμα που ακούει στο όνομα πασχαλινά κουλουράκια εδώ θα παίξουν τα σμυρνέικα, αρωματισμένα με μαστίχα και φρέσκο πορτοκάλι.

Kora: Τι ετοιμάζει για το Πάσχα ένας από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας 1
© Alex Antoniadis

Kora: Τι ετοιμάζει για το Πάσχα ένας από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας 2
© Alex Antoniadis

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που φτιάχνουν κουλουράκια και έχουν δώσει μεγάλη προσοχή στο να βρουν την τέλεια ισορροπία γεύσεων και σύστασης, με τα καλύτερα υλικά και αιγοπρόβειο βούτυρο.

Kora: Τι ετοιμάζει για το Πάσχα ένας από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας 3
© Alex Antoniadis

Φινάλε με speckled egg: Χρωματιστά αυγά με σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα, με ένα τραγανό εσωτερικό έκπληξη - τα πιτσιλωτά αυγά του Kora Bakery βγαίνουν σε χρώμα κίτρινο, γαλάζιο ή ροζ και είναι ωραία δώρα για παιδιά αλλά και μεγάλους. Τα δημιούργησαν σε συνεργασία με την Pralinz.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.