Δοκιμάσαμε μια κακαβιά που θα θυμόμαστε για καιρό

Μια αξέχαστη γευστική εμπειρία με τις εμβληματικές θαλασσινές γεύσεις του επιφύλαξε στο κοινό ο βραβευμένος Κώστας Μπουγιούρης, φιλοξενούμενος του Symposio at Ark.

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark © Λεωνίδας Τούμπανος

Ενα ηλιόλουστο, βαθιά νόστιμο κυκλαδίτικο τραπέζι μέσα στον χειμώνα είχαν την ευκαιρία ν΄απολαύσουν όσοι τυχεροί βρέθηκαν στις ατμοσφαιρικές αίθουσες του Ark τη βραδιά της 20ης Φεβρουαρίου, για την τρίτη πράξη του Symposio at Ark. Φιλοξενούμενος του executive chef Γιάννη Μπαξεβάνη ο Κώστας Μπουγιούρης, chef patron ενός από τα πιο αγαπητά εστιατόρια θαλασσινής κουζίνας των Κυκλάδων, που διακρίνεται επί σειρά ετών με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας: To "Ηλιοβασίλεμα”, στην παραλία του Γαλησσά, είναι προορισμός για τους λάτρεις του ψαριού, και όχι μόνο. Ο Κώστας Μπουγιούρης, βαθύς γνώστης της πρώτης ύλης του, αναδεικνύει την παράδοση με πιάτα εθιστικής νοστιμιάς, που ξεχειλίζουν φρεσκάδα, φινέτσα κι ελληνικότητα.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
​​​​​​© Λεωνίδας Τούμπανος

Διαβάστε Επίσης

 Με μια μοσχομυριστή κακαβιά από πετρόψαρα και λαχανικά, αρωματικό λάδι κι ένα tuile σέλινου ξεκίνησε η θαλασσινή πανδαισία, για να συνεχίσει μ’ ένα από τα signature πιάτα του σεφ: το σταμναγκάθι με αβγά αχινού, "σάλτσα” από ωμή ντομάτα, χυμό λεμονιού, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης και θάλασσα, ένα πιάτο-ύμνο στη νοστιμιά των απλών υλικών, που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
© Λεωνίδας Τούμπανος

 

Στη συνέχεια, ήρθε το μπαρμπούνι σαβόρο, με το ψάρι φιλεταρισμένο, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μαύρη σταφίδα, γλυκόξιδο Πάρου, αρισμαρί (δενδρολίβανο) και ψητό σκόρδο, επάνω σε μια μπισκ από τα κόκαλα του μπαρμπουνιού, πιάτο μακριάς παράδοσης με όλα τα στοιχεία του σε κομψή απόδοση. 

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το κυρίως πιάτο ήταν μια ζουμερή σφυρίδα χουνκιάρ μπεγεντί: το ψητό φιλέτο του ψαριού συνόδευε κρέμα πατάτας,  καπνιστή μελιτζάνα, καπνιστή πάπρικα, κονκασέ από ντοματίνια, λαδολέμονο αχινού, αρωματικό ελαιόλαδο, σχοινόπρασο, ξύσμα από λεμόνι και μοσχολέμονο.

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το επιδόρπιο έπαιξε κι αυτό σ’ ελληνικό τερέν, με τη δημιουργική ματιά του σεφ. Ενα εκμέκ κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι, πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι τζίντζερ και φιστίκι Αιγίνης έκλεισε γλυκά ένα δείπνο που θα θυμόμαστε.

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η ζεστή παρουσία στη σάλα του σεφ του Ark Γιάννη Μπαξεβάνη και του σεφ της βραδιάς Κώστα Μπουγιούρη έκανε ακόμα πιο φιλόξενη την ατμόσφαιρα για όσους απόλαυσαν αυτό το ξεχωριστό δείπνο.

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
​​​​​​© Λεωνίδας Τούμπανος

Η συνέχεια του Symposio at Ark , την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου μας πηγαίνει Κέρκυρα, με φιλοξενούμενο το ιστορικό εστιατόριο "Toula’s Seaside" και την Τούλα Βεργέτη-Κατσαρού να μαγειρεύει την ασύγκριτη θαλασσινή κουζίνα του νησιού.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.