Δοκιμάσαμε μια κακαβιά που θα θυμόμαστε για καιρό

Μια αξέχαστη γευστική εμπειρία με τις εμβληματικές θαλασσινές γεύσεις του επιφύλαξε στο κοινό ο βραβευμένος Κώστας Μπουγιούρης, φιλοξενούμενος του Symposio at Ark.

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark © Λεωνίδας Τούμπανος

Ενα ηλιόλουστο, βαθιά νόστιμο κυκλαδίτικο τραπέζι μέσα στον χειμώνα είχαν την ευκαιρία ν΄απολαύσουν όσοι τυχεροί βρέθηκαν στις ατμοσφαιρικές αίθουσες του Ark τη βραδιά της 20ης Φεβρουαρίου, για την τρίτη πράξη του Symposio at Ark. Φιλοξενούμενος του executive chef Γιάννη Μπαξεβάνη ο Κώστας Μπουγιούρης, chef patron ενός από τα πιο αγαπητά εστιατόρια θαλασσινής κουζίνας των Κυκλάδων, που διακρίνεται επί σειρά ετών με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας: To "Ηλιοβασίλεμα”, στην παραλία του Γαλησσά, είναι προορισμός για τους λάτρεις του ψαριού, και όχι μόνο. Ο Κώστας Μπουγιούρης, βαθύς γνώστης της πρώτης ύλης του, αναδεικνύει την παράδοση με πιάτα εθιστικής νοστιμιάς, που ξεχειλίζουν φρεσκάδα, φινέτσα κι ελληνικότητα.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
​​​​​​© Λεωνίδας Τούμπανος

Διαβάστε Επίσης

 Με μια μοσχομυριστή κακαβιά από πετρόψαρα και λαχανικά, αρωματικό λάδι κι ένα tuile σέλινου ξεκίνησε η θαλασσινή πανδαισία, για να συνεχίσει μ’ ένα από τα signature πιάτα του σεφ: το σταμναγκάθι με αβγά αχινού, "σάλτσα” από ωμή ντομάτα, χυμό λεμονιού, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης και θάλασσα, ένα πιάτο-ύμνο στη νοστιμιά των απλών υλικών, που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
© Λεωνίδας Τούμπανος

 

Στη συνέχεια, ήρθε το μπαρμπούνι σαβόρο, με το ψάρι φιλεταρισμένο, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μαύρη σταφίδα, γλυκόξιδο Πάρου, αρισμαρί (δενδρολίβανο) και ψητό σκόρδο, επάνω σε μια μπισκ από τα κόκαλα του μπαρμπουνιού, πιάτο μακριάς παράδοσης με όλα τα στοιχεία του σε κομψή απόδοση. 

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το κυρίως πιάτο ήταν μια ζουμερή σφυρίδα χουνκιάρ μπεγεντί: το ψητό φιλέτο του ψαριού συνόδευε κρέμα πατάτας,  καπνιστή μελιτζάνα, καπνιστή πάπρικα, κονκασέ από ντοματίνια, λαδολέμονο αχινού, αρωματικό ελαιόλαδο, σχοινόπρασο, ξύσμα από λεμόνι και μοσχολέμονο.

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το επιδόρπιο έπαιξε κι αυτό σ’ ελληνικό τερέν, με τη δημιουργική ματιά του σεφ. Ενα εκμέκ κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι, πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι τζίντζερ και φιστίκι Αιγίνης έκλεισε γλυκά ένα δείπνο που θα θυμόμαστε.

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η ζεστή παρουσία στη σάλα του σεφ του Ark Γιάννη Μπαξεβάνη και του σεφ της βραδιάς Κώστα Μπουγιούρη έκανε ακόμα πιο φιλόξενη την ατμόσφαιρα για όσους απόλαυσαν αυτό το ξεχωριστό δείπνο.

Ηλιοβασίλεμα Symposio at Ark
​​​​​​© Λεωνίδας Τούμπανος

Η συνέχεια του Symposio at Ark , την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου μας πηγαίνει Κέρκυρα, με φιλοξενούμενο το ιστορικό εστιατόριο "Toula’s Seaside" και την Τούλα Βεργέτη-Κατσαρού να μαγειρεύει την ασύγκριτη θαλασσινή κουζίνα του νησιού.

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.