
Ενα ηλιόλουστο, βαθιά νόστιμο κυκλαδίτικο τραπέζι μέσα στον χειμώνα είχαν την ευκαιρία ν΄απολαύσουν όσοι τυχεροί βρέθηκαν στις ατμοσφαιρικές αίθουσες του Ark τη βραδιά της 20ης Φεβρουαρίου, για την τρίτη πράξη του Symposio at Ark. Φιλοξενούμενος του executive chef Γιάννη Μπαξεβάνη ο Κώστας Μπουγιούρης, chef patron ενός από τα πιο αγαπητά εστιατόρια θαλασσινής κουζίνας των Κυκλάδων, που διακρίνεται επί σειρά ετών με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας: To "Ηλιοβασίλεμα”, στην παραλία του Γαλησσά, είναι προορισμός για τους λάτρεις του ψαριού, και όχι μόνο. Ο Κώστας Μπουγιούρης, βαθύς γνώστης της πρώτης ύλης του, αναδεικνύει την παράδοση με πιάτα εθιστικής νοστιμιάς, που ξεχειλίζουν φρεσκάδα, φινέτσα κι ελληνικότητα.
> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.


Με μια μοσχομυριστή κακαβιά από πετρόψαρα και λαχανικά, αρωματικό λάδι κι ένα tuile σέλινου ξεκίνησε η θαλασσινή πανδαισία, για να συνεχίσει μ’ ένα από τα signature πιάτα του σεφ: το σταμναγκάθι με αβγά αχινού, "σάλτσα” από ωμή ντομάτα, χυμό λεμονιού, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης και θάλασσα, ένα πιάτο-ύμνο στη νοστιμιά των απλών υλικών, που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Στη συνέχεια, ήρθε το μπαρμπούνι σαβόρο, με το ψάρι φιλεταρισμένο, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, μαύρη σταφίδα, γλυκόξιδο Πάρου, αρισμαρί (δενδρολίβανο) και ψητό σκόρδο, επάνω σε μια μπισκ από τα κόκαλα του μπαρμπουνιού, πιάτο μακριάς παράδοσης με όλα τα στοιχεία του σε κομψή απόδοση.

Το κυρίως πιάτο ήταν μια ζουμερή σφυρίδα χουνκιάρ μπεγεντί: το ψητό φιλέτο του ψαριού συνόδευε κρέμα πατάτας, καπνιστή μελιτζάνα, καπνιστή πάπρικα, κονκασέ από ντοματίνια, λαδολέμονο αχινού, αρωματικό ελαιόλαδο, σχοινόπρασο, ξύσμα από λεμόνι και μοσχολέμονο.

Το επιδόρπιο έπαιξε κι αυτό σ’ ελληνικό τερέν, με τη δημιουργική ματιά του σεφ. Ενα εκμέκ κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι, πραλίνα φουντουκιού, σιρόπι τζίντζερ και φιστίκι Αιγίνης έκλεισε γλυκά ένα δείπνο που θα θυμόμαστε.

Η ζεστή παρουσία στη σάλα του σεφ του Ark Γιάννη Μπαξεβάνη και του σεφ της βραδιάς Κώστα Μπουγιούρη έκανε ακόμα πιο φιλόξενη την ατμόσφαιρα για όσους απόλαυσαν αυτό το ξεχωριστό δείπνο.

Η συνέχεια του Symposio at Ark , την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου μας πηγαίνει Κέρκυρα, με φιλοξενούμενο το ιστορικό εστιατόριο "Toula’s Seaside" και την Τούλα Βεργέτη-Κατσαρού να μαγειρεύει την ασύγκριτη θαλασσινή κουζίνα του νησιού.
> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.