Καπάνι Μάρκετ: Το νέο οινορεστοράν του Μεταξουργείου έχει κάτι από Θεσσαλονίκη και Φλώρινα

Η φιλοσοφία της υπαίθριας αγοράς συνυπάρχει με παραδοσιακή γεύση και DJ sets με βινύλια.

Καπάνι

Το Καπάνι είναι η παλαιότερη και πιο παραδοσιακή αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης -ένα διαχρονικό σημείο συνάντησης γεύσεων όπου συναντιούνται η Ανατολή με τα Βαλκάνια, καθώς και ένας τόπος όπου γεύσεις και μυρωδιές ανακατεύονται με κουλτούρες και ανθρώπους- και αποτελεί αφορμή για την ονοματοδοσία του νέου οινορεστοράν του Μεταξουργείου, το Καπάνι Μάρκετ.

Στην πάντοτε ενδιαφέρουσα γειτονιά της Αθήνας όσον αφορά τα γευστικά τεκταινόμενα, το εν λόγω άρτ αφιχθέν σποτ διατηρεί τη φιλοσοφία της αγοράς της συμπρωτεύουσας με μαγειρέματα και συνταγές παραδοσιακές, πράγματα φτιαγμένα στον ξυλόφουρνο, στη γάστρα ή στη σούβλα.

Το εστιατόριο Καπάνι Μάρκετ στο Μεταξουργείο 2

Πιάτα οικεία δημιουργικά που ανασύρουν μνήμες του χθες. Ακριβώς τέτοια είναι η φασολάδα Πρεσπών με τις τζουμπερίνγκες (Φλωρινιώτικη λέξη που σημαίνει κομμάτια χοιρινού με λίπος ξεροψημένα), το Μακάλο (παραδοσιακό πιάτο της Φλώρινας) και τη σιγομαγειρεμενη πανσέτα μαύρου χοίρου με άιβαρ (σέρβικη σάλτσα με κόκκινες πιπεριές). 

Δεν είναι τυχαία αυτή η γευστική κατεύθυνση. Τόσο ο ιδιοκτήτης (που τρέχει και τον Πρίγκηπα στα Εξάρχεια), όσο και ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας έχουν κοινή καταγωγή από την ακριτική Φλώρινα. Όπως κοινή είναι η αγάπη τους για τη νόστιμη, αγνή και παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής. 

Το εστιατόριο Καπάνι Μάρκετ στο Μεταξουργείο 44

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας -με προϋπηρεσία σε εστιατόρια της Θεσσαλονίκης- δίνει μεγάλη έμφαση στις πρώτες ύλες και στην εποχικότητα. Το μενού έχει καθημερινές αλλαγές και προσθήκες αναλόγως με το τι καλό έχει βρει η ομάδα της κουζίνας στη λαϊκή που γίνεται κάθε Τετάρτη έξω από το μαγαζί. Ειδικά τις Τετάρτες, το Καπάνι Μάρκετ γίνεται σχεδόν ένα με τη λαϊκή αγορά και τους ανθρώπους της σε αυτοσχέδια γλέντια, προσφέροντας από το μεσημέρι σάντουιτς και εκλεκτούς μεζέδες που μπορείς να συνοδεύσεις με τσίπουρο ή κρασί. 

Στον τομέα του κρασιού υπάρχει κι εδώ μια ιδιαιτερότητα, καθώς προτείνεται μια πολύ ενημερωμένη λίστα φυσικών κρασιών, κυρίως ελληνικών αλλά και τα δύο κρασιά που εμφιαλώνει το Καπάνι, από αμπελώνες της Νεμέας, Αγιωργίτικο και Merlot. Σύντομα θα ανοίξει και το κελάρι του υπογείου για να φιλοξενήσει την κάβα αλλά και πριβέ δείπνα. Η όλη εμπειρία συμπληρώνεται από τις μουσικές επιλογές γνωστών DJs που αναλαμβάνουν τα πικάπ του hi end ηχοσυστήματος, παίζοντας αποκλειστικά δίσκους βινυλίου. 

Τέλος, πριν φύγεις από το Καπάνι, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις κορυφαία τυριά και αλλαντικά από Έλληνες παραγωγούς για το σπίτι, από τις βιτρίνες του ενημερωμένου delicatessen. 


Info

Χίου 29, Μεταξουργείο
Τηλ. 215 5600234
Τρ., Πεμ. & Παρ. από 18.00 - 01.00, Τετ. από 12.00-18.00, Σαβ. & Κυρ. από 14.00 - 01.00

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.