
Πριν περίπου έναν χρόνο, έκανε την εμφάνισή του στα της πόλης δρώμενα ένα high volume και νόστιμο bar restaurant, βαμμένο στο ζωηρό κόκκινο της παπαρούνας. Η γευστική του κατεύθυνση έδειχνε -και ακόμη δείχνει- προς εξωτικά μονοπάτια, με σεφ τον βραβευμένο Σπύρο Μαυροειδή. Το "Wild Poppies" συνεχίζει σε δυνατές στροφές, έχοντας κι άλλους άσους πλέον στο μανίκι του, αποτελώντας πάντοτε αυτή την ιδιαίτερη ετεροτοπία: από τη μία η Σταδίου, και από την άλλη η Ασία.
Κάθε Τετάρτη πια, το "Wild Poppies" σερβίρει γεύσεις από μία διαφορετική χώρα της Ασίας
Ξεκινώντας από τις 4 Δεκεμβρίου (και για κάθε Τετάρτη του χειμώνα) ο σεφ Μαυροειδής αφιερώνει την κουζίνα του κι όλη του την τέχνη αποκλειστικά σε μία χώρα της Ασίας, με ένα ephemeral μενού ημέρας που σκοπό έχει να σε μυήσει σε μερικές από τις πιο νόστιμες κουζίνες του πλανήτη.

Έτσι, θα εξερευνήσεις τα ξακουστά noodles και τα πλούσια curry της Ταϊλάνδης, θα δοκιμάσεις αφράτα bao buns, dim sum και λεπτεπίλεπτα spring rolls από την Κίνα, θα ανακαλύψεις όλα τα μυστικά ενός ζουμερού yakitori από την Ιαπωνία, μαζί και τη νοστιμιά που κρύβεται σε ένα λεπτοδουλεμένο nigiri.



Σε αυτό το ταξίδι ο Σπύρος Μαυροειδής δεν θα είναι μόνος του - καταξιωμένοι Έλληνες σεφ θα κάνουν κάθε τόσο μία αναπάντεχη guest εμφάνιση στην κουζίνα του, με τα ονόματά τους προς το παρόν να κρατούνται μυστικά. Ίσως για να μη χαλάσει η έκπληξη.

Και μπορεί στα μέσα της εβδομάδας να δίνεις ραντεβού για εξωτικά γευστικά ταξίδια, όμως, όσο πλησιάζει το Σαββατοκύριακο, γνωρίζεις προφανώς τι παίζει εδώ. Τα πάρτι του "Wild Poppies" -από την Πέμπτη έως την Κυριακή- μεταμορφώνουν αυτή τη στοά της Σταδίου στο προσωπικό σου dance floor.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.