"Valtezziana 2.0": "Black Salami", τώρα και σε πιτσαρία

Το απόλυτο χιτ του αθηναϊκού σάντουιτς ψήνει σοβαρή πίτσα, σε ένα νέο χώρο της Βαλτετσίου.

Η νέα πιτσαρία Valtezziana 2.0 στα Εξάρχεια και την οδό Βαλτετσίου @the_black_salami_microbakery

Προφανώς και γνωρίζεις το "Black Salami Microbakery". Καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσεις από τη γωνία της Ζωοδόχου Πηγής με τη Μεθώνης και να μην υπάρχει ουρά έξω από το σύγχρονο μικρο-αρτοποιείο. Είναι επίσης δύσκολο να μην κάνεις κι εσύ μία στάση για να απολαύσεις ένα από τα κορυφαία αθηναϊκά σάντουιτς που υπάρχουν ή την εξίσου απολαυστική εκδοχή της πίτσας. Αυτοί που ξέρουν λίγο καλύτερα, θα το επιλέξουν και για τα αυγά μπένεντικτ και τον ασύλληπτο καγιανά του.

Πλέον, το "Black Salami Microbakery" κάνει σοβαρό focus και στην πίτσα. Όχι όμως στον προαναφερθέντα χώρο αλλά στην οδό Βαλτετσίου, παρουσιάζοντας την "Valtezziana 2.0", που πραγματοποιεί ντεμπούτο στις αρχές Νοεμβρίου. Και πάλι στα Εξάρχεια και το χώρο που φιλοξενούσε την αρκετά αξιόλογη "Valteziana", το κόνσεπτ παραμένει το απόλυτο comfort food, που όμως τίθεται υπό το γευστικό πρίσμα της Δήμητρας Κορδονούρη.

Η πίτσα της "Valtezziana 2.0" έχει νέο, διαφορετικό ζυμάρι που δουλεύεται εδώ και μήνες και μεταφράζεται σε κάτι παραπάνω από 10 προτάσεις, περίπου στα ναπολιτάνικα πρότυπα αλλά με μερικές μικρο-διαφοροποιήσεις όπως την τραγανότητα του πράγματος.


Info

Βαλτσετσίου 41, Εξάρχεια
Ανοιχτά Τρ. - Κυρ. 17.00 - 23.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
15/09/2025

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.