Το under the radar (αλλά εξαιρετικό) σουβλάκι του "Koutoúfis"

Το σουβλατζίδικο του Παγκρατίου χτίζει αθόρυβα ένα πεντανόστιμο legacy που τυλίγεται σε αφράτη πίτα και επενδύει σε ατόφια νοστιμιά.

Το σουβλατζίδικο Koutoúfis στο Παγκράτι © Λεωνίδας Τούμπανος

Προφανώς, έχεις παρατηρήσει μία άτυπη ρενεσάνς όσον αφορά το σουβλάκι στην πόλη το τελευταίο διάστημα. Το εθνικό street food προσεγγίζεται πλέον με σεβασμό, σπουδή και μαεστρία σε πολλά μέρη, που σερβίρουν το χεράτο έδεσμα με τρόπο απολαυστικό και, κυρίως, δίχως αυτό να διεξάγει πάρτι στο στομάχι σου. Ένα από τα σποτ που κάνουν εξαιρετική δουλειά και, στη δική μου τουλάχιστον σφαίρα αντίληψης, δεν έχει λάβει τα αντίστοιχα εύσημα -ή και προβολή, αν επιθυμείς- είναι το "Koutoúfis", στο Παγκράτι

Το σουβλατζίδικο Koutoúfis στο Παγκράτι 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Koutoúfis στο Παγκράτι 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το εν λόγω γευστικό σημείο δε μετρά παρά λίγους μήνες ύπαρξης -άνοιξε στις αρχές της περασμένης άνοιξης- και εμπλουτίζει τη μίνι πιάτσα της Αρριανού, που περιλαμβάνει και μερικά ακόμη ενδιαφέροντα μαγαζιά όπως το δημοφιλές φαγάδικο "Μαύρο Πρόβατο", το στιλάτο καφέ "Millybird House" και το τίμιο σουσάδικο "Yoko Sushi Bento".

Το σουβλατζίδικο Koutoúfis στο Παγκράτι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Koutoúfis στο Παγκράτι 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο χώρος του δε φλυαρεί παρότι διαθέτει σχεδιαστική άποψη και προδίδει πιθανότατα τη σχέση του ενός εκ των ιδιοκτητών με την τέχνη και τη μόδα. Παραμένει όμως προσγειωμένος, φιλόξενος, άνετος, με πάντοτε προσεκτικά στρωμένα τραπέζια και λουλούδια επάνω τους - ακόμη και σε αυτά που παρατάσσονται στο εξωτερικό και το πεζοδρόμιο. Γενικά, θα νιώσεις όμορφα και χαλαρά. Αρμονικά. 

Το σουβλατζίδικο Koutoúfis στο Παγκράτι 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Koutoúfis στο Παγκράτι 15
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Koutoúfis στο Παγκράτι 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η γευστική προσήλωση του "Koutoúfis" ερμηνεύεται στο τρίπτυχο μερίδες/ τεμάχια/ τυλιχτά, συν κάποιες πίτες ημέρας, σαλάτες, αλοιφές και γνωστά και μη εξαιρετέα ορεκτικά (ιδιαίτερη αναφορά αξίζει το μερακλίδικο μπουγιουρντί). Αλλά τα σουβλάκια -λέγε με τυλιχτά- είναι εκείνα που κάνουν τη διαφορά. 

Διαβάστε Επίσης

Old school τυλιχτό με φροντισμένη κάθε πτυχή του: Από την αφράτη πίτα και το σωστά κομμένο κρεμμύδι μέχρι το σε οποιαδήποτε εκδοχή ζουμερό και νόστιμο κρέας - έξτρα πόντοι για το χοιρινό καλαμάκι, που θα το βρεις εδώ σε μία από τις καλύτερες αθηναϊκές βερσιόν του αλλά και για το χειροποίητο 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, εξόχως μερακλίδικο και παράλληλα ραφινάτο, που αγκαλιάζεται όμορφα από σος γιαουρτιού και πασπαλίζεται με πάπρικα.

Το σουβλατζίδικο Koutoúfis στο Παγκράτι 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Koutoúfis στο Παγκράτι 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Koutoúfis στο Παγκράτι 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως όλα -τουλάχιστον όσα έχει τύχει να παραγγείλω εγώ- έρχονται σχεδόν στην ίδια κατάσταση που θα τα έτρωγες εκεί και στο χώρο σου.


Info

Αρριανού 20, Παγκράτι
Τηλ. 211 1100633
Καθημερινά εκτός Κυρ. από τις 17.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της μεγαλονήσου, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
06/05/2025

S.Pellegrino: Μας υποδέχεται στην "Αυλή" στη Ροδόπολη

Το μοντέρνο κρεατοφαγικό στέκι στη Ροδόπολη είναι μια όαση δροσιάς μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε "Dolce Far Niente" φάση στο "Ma Que Vuoi"

Το ιταλικό spot της Καλαμιώτου συστήνει τη δική του εκδοχή του χαλαρού ιταλικού τρωγοπίνειν με στιβαρά φαβορί του early drinking και πιάτα καμωμένα από άριστες πρώτες ύλες.

Ο Μιχάλης Μάρθας πιάνει λιμάνι στη Λευκάδα

Και ειδικότερα στο λαοφιλές Νυδρί, όπου θα επιμεληθεί τη νέα γευστική πρόταση του "Minas", δίνοντας δημιουργικές στροφές στο ψαροφαγικό προφίλ του εστιατορίου στην προμενάδα, με τη θέα προς το Σκορπιό.

Ήξερες ότι ο Έκτορας Μποτρίνι φτιάχνει καταπληκτικό τζατζίκι;

Και το σερβίρει στο "Ora by Botrini", ως το πιο λεβέντικο δείγμα της δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που υπογράφει εκεί, δικαιώνοντας τη θέση του κεντρικού εστιατορίου του "One & Only Aesthesis" στην πρώτη γραμμή της καλοφαγίας του παραλιακού μετώπου. Διαβάστε την κριτική μας!

Tα Stirring Stars events επιστρέφουν στο Mandarin Oriental, Costa Navarino

Βραβευμένοι σεφ και κορυφαία wine houses καταθέτουν τη δική τους οπτική στο fine dining, στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο "The Private Kitchen".

S.Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Psaraki" στην Κέρκυρα

Το ψαροφαγικό πόστο στο κέντρο της παλιάς πόλης του νησιού των Φαιάκων τιμά τους θησαυρούς της θάλασσας σε μια κουζίνα απόλυτα συγχρονισμένη με τις τάσεις της εποχής.