Εσύ έκλεισες τραπέζι στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας;

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Η ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή της Ρόδου αλλά και 100+ ακόμη βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα σε περιμένουν με μενού - έκπληξη

noble Noble Gourmet Restaurant

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου. Οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές! Φύγαμε λοιπόν για μια βόλτα στα εστιατόρια της ανερχόμενης γαστρονομικά Ρόδου, αλλά απ' όπου κι αν μας διαβάζετε ανά την Ελλάδα θα βρείτε δεκάδες ακόμη λαχτάριστα μενού σε τιμές - έκπληξη.

Noble Gourmet Restaurant / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου "Elysium Resort & Spa" με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, κομψή ατμόσφαιρα και όμορφα στρωμένα τραπέζια, με υφασμάτινα τραπεζομάντηλα, τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην άνετη βεράντα. Ο Ροδίτης σεφ Γιώργος Τρουμούχης και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Σπύρο Κουγιό, πειραματίζονται με βάση τις μαγειρικές παραδόσεις του νησιού και οδηγούν το εστιατόριο σταθερά σε νέα γευστικά ύψη. Το σύγχρονο ροδίτικο "ιδίωμα" που δημιουργούν, ξεδιπλώνεται μέσα από τέσσερα μενού γευσιγνωσίας τα οποία θυμίζουν σε αρκετές στιγμές τους θεατρική και καλλιτεχνική περφόρμανς.

Μενού € 70 
Πουγκί (άγρια χόρτα, ρίζες, μάραθος, μπαρμπαρέσικο πιπεράκι) - Καμηλάκι (γαρίδες, αυγολέμονο, μυρικά) - Σαλμος (ψάρι ημέρας, χόρτα, πατάτα, ταραμάς, περγαμόντο) - Κροζούμι (μπακαλιάρος, κρεμμύδι, σκόρδο, νεράντζι, γάρος, πετσιά) - Σουπιόριζο (σουπιά, παλαιωμένο ρύζι, μελάνι σουπιάς, πορτοκάλι, γαριδάκι λινδιακό) - Πισπίλι (ροδάκινο, φέτα, ελιά, ροδίτικη κάπαρη) - Καπαμάς (αρνί, μελιτζάνα, πλιγούρι, μυρώνια) - Μακριά Μυρωδιά (κύμινο, αγγούρι, λευκή σοκολάτα, γιαούρτι)

Hellas / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

hellas

Αξίζουν και με το παραπάνω τα χιλιόμετρα μέχρι τους Πεύκους της Ρόδου, λίγο μετά τη Λίνδο, γιατί πάνω στον κεντρικό δρόμο του τουριστικού αυτού χωριού, ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γιωργουδιού σε υποδέχονται σε ένα ρεστοράν που κάνει τη διαφορά. Μνήμες, βιώματα, ιδιαίτερες συνταγές και προϊόντα ως επί το πλείστον από την περιοχή της Λίνδου προσφέρουν την αφορμή για γεύσεις πολύ ξεχωριστές που συνδέουν το ροδίτικο πνεύμα με τη σύγχρονη αντίληψη, τη φαντασία αλλά και το συναίσθημα των δημιουργών τους. Μπορείτε να παραγγείλετε ελεύθερα από τον κατάλογο όμως είναι καλύτερα να ακολουθήσετε το μενού γευσιγνωσίας για να εισπράξετε την εμπειρία στο έπακρο.

Μενού € 50 
Μύδι: Σκόρδο, μαϊντανός, ούζο - Χοχλάκι: Περικαφτή, ταραμάς, γαύρος - Αιγαιοπελαγίτικος Βυθός: Εσπεριδοειδή, πιπεριά Φλωρίνης, αυγοτάραχο - Το αλλαντικό μας: Μοσχάρι, χωριάτικη σαλάτα, σύνορο - Γαριδάκι Λινδιακό: παντζάρι, σκόρδο, γιαούρτι - Γαπράκι Θαλασσινών: Κυκλαμινόφυλλα, φινόκιο, λεμόνι - Αρνάκι Βλύχενο: χόρτα σύβραση, ντομάτα, γιαούρτι - "Λεμονάδα” ΜΑ.ΠΟ.ΛΕ του 1950: Λεμόνι, αγγούρι, δυόσμος, άνθος αλατιού - Μελεκούνι: Αμύγδαλο, εσπεριδοειδή, σουσάμι - Σουρουπέτι: Κριμίτζι, κανέλα, δυόσμος

Παράγκα / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 

paraga

Σαν άλλος φρουρός της παραδοσιακής γεύσης, ο Γιάννης Ευθυμίου, έχει καταστήσει το απόμακρο χωριό Απόλλωνα σε σημαντικό γαστρονομικό προορισμό για το νησί της Ρόδου. Μέσω του "μαγειροτεχνείου" του, συστήνει αυθεντικές γεύσεις της ροδίτικης κληρονομιάς στον επισκέπτη, αφού προηγουμένως τον υποδεχτεί στην άνετη και φιλόξενη αυλή του ή στη σάλα-λαογραφικό μουσείο. Τον πρώτο λόγο έχουν εδώ τα μαγειρέματα σε ροδίτικο ξυλόφουρνο, ενώ διαχρονικές σπεσιαλιτέ παραμένουν το αρνάκι καπαμά με ρύζι και η κοκκινιστή κατσίκα με οσπριάδα. Το μενού στην Παράγκα δομείται μάλιστα στη φιλοσοφία της μικρότερης δυνατής χιλιομετρικής απόστασης και τη στήριξη των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής. Αρκετά αξιόλογη λίστα κρασιών με ιδιαίτερο focus στον τοπικό αμπελώνα.

Μενού € 16 
Ποικιλία ψωμιά Ρόδου - Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα - Μυζήθρα σε χωριάτικο φύλλο με γλυκό σταφύλι - Γιαπράκια Ρόδου - Φουρνιστό: επιλογή από κατσίκα φούρνου ή αρνάκι καπαμά

Ταβέρνα Ηλίας / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

ilias

Στην καρδιά του ορεινού χωριού Έμπωνας στην ενδοχώρα της Ρόδου, η πετρόχτιστη, δροσερή αυλή αλλά και η ρουστίκ σάλα δημιουργούν ένα σκηνικό που σε γυρίζει πίσω στο χρόνο. Επί της υποδοχής, ο ιδιοκτήτης και ψήστης Ηλίας Κωνσταντάκης που μαζί με τη σύζυγό του Ζαφειρία Πιπέρη φιλεύουν με παραδοσιακή νοστιμιά τον επισκέπτη, ποντάροντας σε αυθεντικές και συχνά ξεχασμένες συνταγές της κουζίνας του νησιού. Αρκετά προϊόντα είναι δικά τους ή χειροποίητα, όπως τα πολλά και διαφορετικά ροδίτικα ψωμιά του καλωσορίσματος, ενώ πιάτα όπως η τραχανόσουπα με άγρια πέρδικα, τα γιαπράκια με λαγό και το βαθιά νόστιμο στιφάδο ελιάς αξίζει να βρεθούν στο τραπέζι.

Μενού € 30
Κατημέρι – Γιαπράκια – Κουλοσαφάς - Ροδίτικα πουγκιά – Λαμπριώτης

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.       

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.