Εσύ έκλεισες τραπέζι στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας;

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Η ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή της Ρόδου αλλά και 100+ ακόμη βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα σε περιμένουν με μενού - έκπληξη

noble Noble Gourmet Restaurant

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου. Οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές! Φύγαμε λοιπόν για μια βόλτα στα εστιατόρια της ανερχόμενης γαστρονομικά Ρόδου, αλλά απ' όπου κι αν μας διαβάζετε ανά την Ελλάδα θα βρείτε δεκάδες ακόμη λαχτάριστα μενού σε τιμές - έκπληξη.

Noble Gourmet Restaurant / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου "Elysium Resort & Spa" με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, κομψή ατμόσφαιρα και όμορφα στρωμένα τραπέζια, με υφασμάτινα τραπεζομάντηλα, τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην άνετη βεράντα. Ο Ροδίτης σεφ Γιώργος Τρουμούχης και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Σπύρο Κουγιό, πειραματίζονται με βάση τις μαγειρικές παραδόσεις του νησιού και οδηγούν το εστιατόριο σταθερά σε νέα γευστικά ύψη. Το σύγχρονο ροδίτικο "ιδίωμα" που δημιουργούν, ξεδιπλώνεται μέσα από τέσσερα μενού γευσιγνωσίας τα οποία θυμίζουν σε αρκετές στιγμές τους θεατρική και καλλιτεχνική περφόρμανς.

Μενού € 70 
Πουγκί (άγρια χόρτα, ρίζες, μάραθος, μπαρμπαρέσικο πιπεράκι) - Καμηλάκι (γαρίδες, αυγολέμονο, μυρικά) - Σαλμος (ψάρι ημέρας, χόρτα, πατάτα, ταραμάς, περγαμόντο) - Κροζούμι (μπακαλιάρος, κρεμμύδι, σκόρδο, νεράντζι, γάρος, πετσιά) - Σουπιόριζο (σουπιά, παλαιωμένο ρύζι, μελάνι σουπιάς, πορτοκάλι, γαριδάκι λινδιακό) - Πισπίλι (ροδάκινο, φέτα, ελιά, ροδίτικη κάπαρη) - Καπαμάς (αρνί, μελιτζάνα, πλιγούρι, μυρώνια) - Μακριά Μυρωδιά (κύμινο, αγγούρι, λευκή σοκολάτα, γιαούρτι)

Hellas / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

hellas

Αξίζουν και με το παραπάνω τα χιλιόμετρα μέχρι τους Πεύκους της Ρόδου, λίγο μετά τη Λίνδο, γιατί πάνω στον κεντρικό δρόμο του τουριστικού αυτού χωριού, ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γιωργουδιού σε υποδέχονται σε ένα ρεστοράν που κάνει τη διαφορά. Μνήμες, βιώματα, ιδιαίτερες συνταγές και προϊόντα ως επί το πλείστον από την περιοχή της Λίνδου προσφέρουν την αφορμή για γεύσεις πολύ ξεχωριστές που συνδέουν το ροδίτικο πνεύμα με τη σύγχρονη αντίληψη, τη φαντασία αλλά και το συναίσθημα των δημιουργών τους. Μπορείτε να παραγγείλετε ελεύθερα από τον κατάλογο όμως είναι καλύτερα να ακολουθήσετε το μενού γευσιγνωσίας για να εισπράξετε την εμπειρία στο έπακρο.

Μενού € 50 
Μύδι: Σκόρδο, μαϊντανός, ούζο - Χοχλάκι: Περικαφτή, ταραμάς, γαύρος - Αιγαιοπελαγίτικος Βυθός: Εσπεριδοειδή, πιπεριά Φλωρίνης, αυγοτάραχο - Το αλλαντικό μας: Μοσχάρι, χωριάτικη σαλάτα, σύνορο - Γαριδάκι Λινδιακό: παντζάρι, σκόρδο, γιαούρτι - Γαπράκι Θαλασσινών: Κυκλαμινόφυλλα, φινόκιο, λεμόνι - Αρνάκι Βλύχενο: χόρτα σύβραση, ντομάτα, γιαούρτι - "Λεμονάδα” ΜΑ.ΠΟ.ΛΕ του 1950: Λεμόνι, αγγούρι, δυόσμος, άνθος αλατιού - Μελεκούνι: Αμύγδαλο, εσπεριδοειδή, σουσάμι - Σουρουπέτι: Κριμίτζι, κανέλα, δυόσμος

Παράγκα / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 

paraga

Σαν άλλος φρουρός της παραδοσιακής γεύσης, ο Γιάννης Ευθυμίου, έχει καταστήσει το απόμακρο χωριό Απόλλωνα σε σημαντικό γαστρονομικό προορισμό για το νησί της Ρόδου. Μέσω του "μαγειροτεχνείου" του, συστήνει αυθεντικές γεύσεις της ροδίτικης κληρονομιάς στον επισκέπτη, αφού προηγουμένως τον υποδεχτεί στην άνετη και φιλόξενη αυλή του ή στη σάλα-λαογραφικό μουσείο. Τον πρώτο λόγο έχουν εδώ τα μαγειρέματα σε ροδίτικο ξυλόφουρνο, ενώ διαχρονικές σπεσιαλιτέ παραμένουν το αρνάκι καπαμά με ρύζι και η κοκκινιστή κατσίκα με οσπριάδα. Το μενού στην Παράγκα δομείται μάλιστα στη φιλοσοφία της μικρότερης δυνατής χιλιομετρικής απόστασης και τη στήριξη των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής. Αρκετά αξιόλογη λίστα κρασιών με ιδιαίτερο focus στον τοπικό αμπελώνα.

Μενού € 16 
Ποικιλία ψωμιά Ρόδου - Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα - Μυζήθρα σε χωριάτικο φύλλο με γλυκό σταφύλι - Γιαπράκια Ρόδου - Φουρνιστό: επιλογή από κατσίκα φούρνου ή αρνάκι καπαμά

Ταβέρνα Ηλίας / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

ilias

Στην καρδιά του ορεινού χωριού Έμπωνας στην ενδοχώρα της Ρόδου, η πετρόχτιστη, δροσερή αυλή αλλά και η ρουστίκ σάλα δημιουργούν ένα σκηνικό που σε γυρίζει πίσω στο χρόνο. Επί της υποδοχής, ο ιδιοκτήτης και ψήστης Ηλίας Κωνσταντάκης που μαζί με τη σύζυγό του Ζαφειρία Πιπέρη φιλεύουν με παραδοσιακή νοστιμιά τον επισκέπτη, ποντάροντας σε αυθεντικές και συχνά ξεχασμένες συνταγές της κουζίνας του νησιού. Αρκετά προϊόντα είναι δικά τους ή χειροποίητα, όπως τα πολλά και διαφορετικά ροδίτικα ψωμιά του καλωσορίσματος, ενώ πιάτα όπως η τραχανόσουπα με άγρια πέρδικα, τα γιαπράκια με λαγό και το βαθιά νόστιμο στιφάδο ελιάς αξίζει να βρεθούν στο τραπέζι.

Μενού € 30
Κατημέρι – Γιαπράκια – Κουλοσαφάς - Ροδίτικα πουγκιά – Λαμπριώτης

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.       

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.