Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο γεμάτο νοστιμιά στην Πάρο και την Αντίπαρο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για να ανακαλύψουμε τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου.

marios

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές! Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα ταξιδάκι στη βραβευμένη γεύση της Πάρου και της Αντιπάρου!

Mario / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Ο χώρος όπου ξεδιπλώνει τη δράση του το δημοφιλές ρεστοράν του Μάριου Τσαχπίνη είναι μεγάλος, άνετος και χαρίζει απρόσκοπτη θέα στον κόλπο της Παροικιάς από την ευάερη βεράντα του. Φροντίστε να τον επισκεφτείτε την ειδυλλιακή ώρα του ηλιοβασιλέματος και να χαρείτε την θαλασσινή κουζίνα με ελληνικό πρόσημο που δημιουργεί ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρκουλής μέσα από ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ όπως οι ταλιατέλες καλαμαριού με ραγού σουπιάς και το χταπόδι με παριανή ρεβυθάδα στον ξυλόφουρνο. Η εντυπωσιακή ψαριέρα λαξευμένη σε παριανό βράχο γεμίζει καθημερινά με φρέσκο ψάρι που ψήνεται με μαεστρία στη σχάρα, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει και για το κεφάλαιο του κρασιού.

Μενού € 115
Προζυμένιο λευκό ψωμί με ντίνκελ και βρόμη / Προζυμένιο πολύσπορο ψωμί με χαρούπι / Ξινοβούτυρο με σχοινόπρασο, ελιές, ελαιόλαδο - Καρπάτσιο με ψάρι ημέρας, ελαιόλαδο, λεμόνι, lime, μαγιονέζα σέλινο - Ταραμάς με λάδι άνηθου και προζυμένιο κράκερ - Χωριάτικη σαλάτα με ποικιλία από τομάτες, ελιές, κρεμμύδι τουρσί, κρέμα φέτας, ζωμό αγγουριού, και τριμμένο χαρουποπαξίμαδο - Κριθαράκι με γαρίδες, μύδια, φρέσκο ψάρι, κρόκο Κοζάνης και μοσχολέμονο - Φιλέτο φρέσκου ψαριού ψητό, με πουρέ σελινόριζας, ψητά baby μαρούλια και αυγολέμονο αχινού - Πουράκι σαραγλί γεμιστό με γκανάζ φιστικιού Αιγίνης, Ινδοκάρυδο και παγωτό καϊμάκι

Rada / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

rada

Ατμόσφαιρα boho chic στο open air εστιατόριο του ξενοδοχείου "Cove Paros" που μοιάζει με φυσική συνέχεια της αμμουδιάς των Αγίων Αναργύρων, λίγο έξω από τη Νάουσα. Στο μενού που δημιούργησε ο βραβευμένος Γκίκας Ξενάκης και εκτελεί ο σεφ Φίλιππος Παναγόπουλος, κλασικές γεύσεις περνούν μέσα από ένα φίλτρο ανανέωσης και μετατρέπονται με μαεστρία σε μοντέρνες ελληνικές σπεσιαλιτέ όπως το μοσχαρίσιο ταρτάρ "ντολμαδάκι" και η χορτόπιτα με τραγανό φύλλο και κρέμα φέτας. Τα τραπέζια στρώνονται αραιά, το σέρβις περιποιείται με ευγένεια και το σκηνικό ευνοεί το ρομάντζο κάτω από τα αστέρια.

Μενού € 70 
Προζυμένιο ψωμί με Ταραμοσαλάτα (κρέμα λευκού ταραμά, παντζάρια ψημένα στο αλάτι, αρωματικό λάδι σχοινόπρασο) - Χορτόπιτα (άγρια Χόρτα με φέτα και τραγανό φύλλο) - Χταπόδι (κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, πιπεριά Φλωρίνης, κρίταμο, και σάλτσα μέλι – δενδρολίβανο) - Μελωμένο Αρνάκι (κρέμα ρεβιθιών, μπριάμ λαχανικών, σάλτσα δενδρολίβανο) - Ανθότυρο με μέλι: Με τραγανά ξεροτήγανα, σταφίδα και σορμπέ μανταρίνι.

Vassilenas Blue / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

vassilenas

Η κυκλαδίτικη εκδοχή του βραβευμένου αθηναϊκού "Βασίλαινα" μεταφέρθηκε φέτος σε νέο χώρο στην άκρη του λιμανιού της Αντιπάρου, όπου ξεδιπλώνει τη δράση της σε μια ατμοσφαιρική βεράντα του ξενοδοχείου "Kouros Village" με πανοραμική θέα στη θάλασσα. Ορισμένες σπεσιαλιτέ είναι κοινές με το εστιατόριο της Αθήνας, όμως ο επικεφαλής της κουζίνας Βασίλης Παπαδόπουλος διανθίζει την πρόταση με αρκετές ακόμα μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που έχουν σαν βάση τους το ψάρι και συμβαδίζουν με την head to tail φιλοσοφία. Το σέρβις είναι πρόθυμο και ευγενικό, η λίστα κρασιών καλά ενημερωμένη, ενώ ορισμένα τραπέζια στρώνονται πλάι στο κύμα για όσους προτιμούν τις πιο ρομαντικές καταστάσεις.

Μενού € 50 
Χειροποίητο προζυμένιο ψωμί ξυλόφουρνου - Amuse bouche - Ταραμοσαλάτα "Βασίλαινας" με τραγανές αραβικές πίτες - Ceviche με ψάρι ημέρας, φασολάκια, αβοκάντο, αγγουράκι, jalapeño, ψητό λεμόνι - Καλαμάρι ψητό, φάβα, γλυκόξινη αλμύρα, βινεγκρέτ μελάνι σουπιάς με σουτζούκι Δράμας - Μπακαλιάρος σε κρούστα, αλιάδα με κρόκο Κοζάνης, πικάντικη πολίτικη σαλάτα - Τόνος χουνκιάρ μπεγιεντί, κρεμμύδι, σάλτσα μπαχαρικών, κουκουνάρι - Μάγουλο Μόσχου, γιουβετσάκι με Βολάκι Τήνου, μαντζουράνα - Φράουλα, μπισκότο σαμπλέ, κρέμα γιαούρτι, μαρέγκα, compotée φράουλας, παγωτό lemongrass

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.