Γευστική στάση στους Αμπελόκηπους: 5 εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσεις

Στους Αμπελόκηπους οι γευστικές προτάσεις κυμαίνονται από comfort food μέχρι ψαγμένο fusion, καλύπτοντας διαφορετικές προτιμήσεις.

Εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής Fish Market

Από μοντέρνες fusion δημιουργίες και παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με σύγχρονες πινελιές, μέχρι ποπ ψαροφαγία, η ανανεωμένη πιάτσα των Αμπελοκήπων φιλοξενεί εστιατόρια για κάθε διάθεση. Παρακάτω ακολουθούν 5 προτάσεις εστιατορίων της περιοχής. 

Balthazar

Το αλέγρο, κοσμικό εστιατόριο και μπαρ των αδερφών Πιτσιλή περνάει το χειμώνα σε ένα εμβληματικό αθηναϊκό νεοκλασικό, όπου το αντικέ στοιχείο δένει καλαίσθητα με το μοντέρνο, ενώ κάθε καλοκαίρι βγαίνει σε έναν καταπράσινο κήπο, από τους πιο όμορφους στην πόλη. Μοντέρνα πιάτα με ωραίες fusion ιδέες, στοιχεία comfort food και περισσότερο ελληνικό χρώμα φέτος από τον πολύ καλό Χριστόφορο Πέσκια. Ιδιαίτερα τα κοκτέιλ που φτιάχνει η μπάρα. 

Deos

Το εντυπωσιακό ολοήμερης λειτουργίας εστιατόριο και μπαρ ξεδιπλώνει τη δράση του σε δύο ορόφους στα ψηλά του "Πύργου Απόλλων" στους Αμπελοκήπους. Οι μοντέρνου ύφους γεύσεις έχουν την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Γιάννη Στανίτσα, ενώ η εμπειρία συνεχίζεται με κρασιά και κοκτέιλ γύρω από το μπαρ και τη rooftop πισίνα.

Fish market

Fish Market

Ιχθυοπωλείο - εστιατόριο , φωτεινό, pop και δημοφιλές στέκι στην πλ. Μαβίλη. Διαλέγεις όστρακα, θαλασσινά και ψάρια για να τα ετοιμάσει η κουζίνα, που εκτός από τα κλασσικά, βάζει και εξωτικές πινελιές στη γεύση.

Ελιά στη Μαβίλη

Η εθνική μας κουζίνα με σύγχρονες πινελιές παρουσιάζεται σε χώρο φωτεινό, μίνιμαλ με λεπτομέρειες στα χρώματα της ελιάς και μια πανέμορφη εσωτερική αυλή. 

Raw Bata

Raw Bata

Ο Χρόνης Δαμαλάς επιστρέφει δυναμικά στην αθηναϊκή σκηνή με το δικό του εστιατόριο. Σύνθημά του το νέον "Me and my fusion", με νέες ιδέες, πολλή ελληνική γεύση, μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς και λίγο, αλλιώτικο σούσι.

Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στους Αμπελόκηπους στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Balthazar

Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Ελιά στη Μαβίλη

Δημ. Σούτσου 8 & Τιμολέοντος Βάσσου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Deos

Λουίζης Ριανκούρ 64, Πύργος Απόλλων, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Raw Bata

Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.