'Cabbanes': Το σχεδόν speakeasy fine dining της Μυκόνου

Στα ορεινά της Ελιάς και το εστιατόριο του 'Myconian Villa Collection', ο νεαρός σεφ Φίλιππος Σταμπουλής έχει κάτι να πει.

'Cabbanes': Το σχεδόν speakeasy fine dining της Μυκόνου

Πως κάτι σοβαρό συμβαίνει εσχάτως στο 'Cabbanes', το είχα αντιληφθεί και πέρυσι, όταν μαζί με τον Βαλσάμη Δουκάκη δοκιμάζαμε τη γαστρονομική πρόταση του -μόλις 30 ετών, τότε- σεφ Φίλιππου Σταμπουλή, για τον οποίο δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα - γνωρίζαμε, προφανώς, τη σημαντική παρακαταθήκη στο εν λόγω εστιατόριο, με μάγειρες όπως ο Θοδωρής Κυριακίδης κατά το πρόσφατο παρελθόν. Μέσω της δουλειάς και των μενού του, ο διάδοχος του σεφ Κυριακίδη κατόρθωσε να βραβευτεί με Top Notch στους Χρυσούς Σκούφους του 2024. Και φαίνεται να συνεχίζει από εκείνο ακριβώς το σημείο, παρουσιάζοντας μια κουζίνα με ακρίβεια, νόστιμες ιδέες και δημιουργικά παντρέματα. Ξεχωριστό fine dining στη Μύκονο και το 'Cabbanes' λοιπόν.

Κάτι τρέχει στα ορεινά της Ελιάς

Το γαστρονομικό εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου 'Myconian Villa Collection' επιβλέπει αφ' υψηλού την παραλία και τον κόλπο της Ελιάς, διατηρώντας αποστάσεις από τα της υπόλοιπης Μυκόνου πεπραγμένα, προσφέροντας περιβάλλον χαλάρωσης και ατμόσφαιρα ιδιωτικότητας.

Το εστιατόριο Cabbanes στη Μύκονο 5

Απλώνει τα τραπέζια του -με την πιθανότατα πιο ιδιαίτερη art de la table του νησιού των Ανέμων- στα πέριξ της εντυπωσιακής πισίνας, προτού χαρίσει στον επισκέπτη μία αξιοσημείωτη fine dining εμπειρία, ελαφρώς διαφορετική από ό,τι παρατηρούμε σε πολλές των αντίστοιχων περιπτώσεων.

Το εστιατόριο Cabbanes στη Μύκονο 8

Ο σεφ Σταμπουλής (με θητεία μεταξύ άλλων στο 'Mugaritz') σερβίρει ένα ιδιαίτερο fusion δημιουργικής κουζίνας με παρασκευές φροντισμένες. Αντλεί στοιχεία από πολλές σημαντικές γαστρονομικές κουλτούρες -στα πιάτα του θα εντοπίσεις ενδείξεις από τη Μεσόγειο και την Ασία- και ενσωματώνει σε αυτό πινελιές ελληνικότητας, με τρόπο εκλεπτυσμένο, λειτουργικό και εύγεστο. 

Γκολ από τα αποδυτήρια με το μοσχαρίσιο ταρτάρ με miso μαγιονέζα, κάπαρη, στρείδι και κρέμα στρειδιού, χαβιάρι Beluga και αφρό χρένου, που καταφθάνει σαν amuse bouche και ανάλογη συνέχεια με καραβίδα, γλυκό καλαμπόκι σε ρέλις και κρέμα, κύβο φουα γκρα, λιαστή ντομάτα και πίκλα μανιταριού καθώς και σασίμι τσιπούρας, με παγωτό και καρπάτσιο ροδάκινου.

Το εστιατόριο Cabbanes στη Μύκονο 4

Το εστιατόριο Cabbanes στη Μύκονο 1

Το εστιατόριο Cabbanes στη Μύκονο 7

Ακόμη και η φαινομενικά πιο 'ήρεμη' πρόταση των λαχανικών εποχής καταφθάνει με πολύ καλή πρώτη ύλη, κοψίματα to the point και επεξεργασία ολόσωστη: Αλησμόνητη η αγκινάρα μπρεζέ με πουρέ μαύρου τοπιναμπούρ με πορτ και Μεταξά, μαζί με το α λα κρασί κονσομέ αγκινάρας.

Το εστιατόριο Cabbanes στη Μύκονο 11
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το εστιατόριο Cabbanes στη Μύκονο 13
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το εστιατόριο Cabbanes στη Μύκονο 12

Το εστιατόριο Cabbanes στη Μύκονο 14
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το εστιατόριο Cabbanes στη Μύκονο 15
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Βαριά χαρτιά o αστακός ποσέ με πουρέδες κουμ κουάτ και καρότου, λευκά σπαράγγια και σούπα καρύδας, το πολυδιάστατο αρνί και το αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι με αποξηραμένο σύκο, λούζα και σος από Βινσάντο.

Διαβάστε Επίσης

Τα πιάτα πλαισιώνονται από μία εκτενή λίστα κρασιών με κορυφαίες ελληνικές σοδειές, εκλεκτές διεθνείς ετικέτες και σαμπάνιες.


 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.