"Akres": Η Ρόδος του χθες με τη φινέτσα του σήμερα

Akres Ρόδος

Στεγασμένες σε καλαίσθητα ανακαινισμένο κτίριο του 1906, προικισμένο με αρχιτεκτονική κομψότητα που ενώνει το χθες με το σήμερα, οι "Akres" αφήνουν το δικό τους στίγμα στη μοντέρνα όψη της ροδιακής γεύσης, μέσα από φινετσάτα πιάτα που αναδεικνύουν τα αγαθά της περιοχής και ρίχνουν φως στη γαστρονομική παράδοση του τόπου.

Akres Ρόδος

Με σεβασμό στην εποχικότητα και στιβαρούς δεσμούς με μικρούς παραγωγούς του νησιού, ο νεαρός σεφ Βασίλης Διάκουλας εξερευνά το γαστρονομικό θησαυροφυλάκιο της Ρόδου και αντλεί έμπνευση από παλιές συνταγές και γευστικά μυστικά του τόπου, για να τα φέρει στη σύγχρονη εποχή με ξεχωριστή φινέτσα. Έτσι, κλασικές αξίες όπως τα μικροσκοπικά λινδιακά γιαπράκια γίνονται η βάση για μοσχαρίσιο ταρτάρ αρτυμένο με βελουτέ αμπελόφυλλου, ενώ οι χειροποίητες πασταχιούτες (τοπικό λαζάνι) συνοδεύονται με σάλτσα ντομάτας, αρσενικό Νάξου και τρούφα σε ένα κομψό πιάτο που αγκαλιάζει τις γεύσεις του Αιγαίου.

Akres Ρόδος

Διαθέσιμες τόσο α λα καρτ όσο και σε τρία μενού γευσιγνωσίας, οι ντελικάτες δημιουργίες του σεφ συνδυάζονται άριστα με επιλογές από την εκλεκτική κάβα του εστιατορίου, αλλά και με προσεγμένα κοκτέιλ που υπογραμμίζουν το κοσμοπολίτικο πρόσημο της εστιατορικής εμπειρίας στις "Akres".

Akres Ρόδος

Λίνδος, Ρόδος, 2244031927, akreslindos.com, FB: AKRES Lindos, IG: @akreslindos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αθήνα του Ανατέλλοντος Ηλίου: Η νέα ιαπωνική γεύση της πόλης

4 νέες προσθήκες στον αθηναϊκό χάρτη ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την εξ' Ιαπωνίας νοστιμιά σε πιάτα και ποτήρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/12/2025

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.