"Akres": Η Ρόδος του χθες με τη φινέτσα του σήμερα

Akres Ρόδος

Στεγασμένες σε καλαίσθητα ανακαινισμένο κτίριο του 1906, προικισμένο με αρχιτεκτονική κομψότητα που ενώνει το χθες με το σήμερα, οι "Akres" αφήνουν το δικό τους στίγμα στη μοντέρνα όψη της ροδιακής γεύσης, μέσα από φινετσάτα πιάτα που αναδεικνύουν τα αγαθά της περιοχής και ρίχνουν φως στη γαστρονομική παράδοση του τόπου.

Akres Ρόδος

Με σεβασμό στην εποχικότητα και στιβαρούς δεσμούς με μικρούς παραγωγούς του νησιού, ο νεαρός σεφ Βασίλης Διάκουλας εξερευνά το γαστρονομικό θησαυροφυλάκιο της Ρόδου και αντλεί έμπνευση από παλιές συνταγές και γευστικά μυστικά του τόπου, για να τα φέρει στη σύγχρονη εποχή με ξεχωριστή φινέτσα. Έτσι, κλασικές αξίες όπως τα μικροσκοπικά λινδιακά γιαπράκια γίνονται η βάση για μοσχαρίσιο ταρτάρ αρτυμένο με βελουτέ αμπελόφυλλου, ενώ οι χειροποίητες πασταχιούτες (τοπικό λαζάνι) συνοδεύονται με σάλτσα ντομάτας, αρσενικό Νάξου και τρούφα σε ένα κομψό πιάτο που αγκαλιάζει τις γεύσεις του Αιγαίου.

Akres Ρόδος

Διαθέσιμες τόσο α λα καρτ όσο και σε τρία μενού γευσιγνωσίας, οι ντελικάτες δημιουργίες του σεφ συνδυάζονται άριστα με επιλογές από την εκλεκτική κάβα του εστιατορίου, αλλά και με προσεγμένα κοκτέιλ που υπογραμμίζουν το κοσμοπολίτικο πρόσημο της εστιατορικής εμπειρίας στις "Akres".

Akres Ρόδος

Λίνδος, Ρόδος, 2244031927, akreslindos.com, FB: AKRES Lindos, IG: @akreslindos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
17/09/2025

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.