Το νέο μενού Βιότοπος του "Nyn Esti" φέρνει την εποχή με τον πιο art τρόπο στο τραπέζι μας με θέα στην Ακρόπολη

Το "Nyn Esti" προσφέρει ένα μενού που ενσωματώνει το γαστρονομικό του μανιφέστο περί εντοπιότητας, εποχικότητας και βιωσιμότητας.

Nyn Esti

Με τα τραπέζια του να απολαμβάνουν πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, αν δεν έχετε επισκεφτεί το νέο εστιατόριο στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), χάνετε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Το "Nyn Esti", βραβευμένο ως One to Watch στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων, με επικεφαλής τον ταλαντούχο σεφ Σταμάτη Μισομικέ, συνδυάζει τη γαστρονομία με τις εικαστικές τέχνες και την τεχνολογία, προσφέροντας το μενού "Βιότοπος" που ενσωματώνει το γαστρονομικό του μανιφέστο περί εντοπιότητας, εποχικότητας και βιωσιμότητας. 

Ο "Βιότοπος" είναι μια σύνθεση τριών μενού γευσιγνωσίας: η "Χλωρίδα", η "Πανίδα" και το "Αλς". Το μενού "Χλωρίδα" είναι χορτοφαγικό, αλλά μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα ευέλικτο γευστικό ταξίδι, καθώς συνδυάζεται με πιάτα από το μενού "Πανίδα", που προσφέρει στοιχεία - πρωτεΐνες από τη γη, και το μενού "Αλς", που εστιάζει σε στοιχεία - πρωτεΐνες από τη θάλασσα.

Nyn Esti

Ο Σταμάτης Μισομικές, παραμένοντας πιστός στις αρχές του περί εποχικότητας και βιώσιμων πρακτικών, συνεχίζει να διερευνά τη γαστρονομική μας παράδοση και να αποτυπώνει την εναλλαγή των εποχών στα μενού του "Nyn Esti". Στην τρέχουσα έκδοση του "Βιότοπου", η χλωρίδα και η πανίδα της ελληνικής γης και θάλασσας συντονίζονται με την άνοιξη. Τσάγαλα, σπαράγγια, κουκιά, μούσμουλα, και ανθοί νεραντζιάς συμμετέχουν στο νέο μενού, ιστορώντας τη γεύση της εποχής.

Ο σεφ ερμηνεύει την άνοιξη με τον δικό του, ιδιωματικό τρόπο, ενθέτοντας στα πιάτα του δυο νέα στοιχεία που ενεργοποιούν τις αισθήσεις: το παγωμένο και το καυτερό. Χαρακτηριστικά δείγματα είναι το "tacos" - ροδίτικη λαδόπιτα με κρέμα καπνιστών κάσιους, στεφανωμένη με ένα μείγμα παγωμένων μυρωδικών, και ο "κολοκυθανθός" σε tempura, με vinaigrette από ιπποφαές, αλμυρό παγωτό χαμομήλι, και καυτερή σος με μούσμουλα και χαμομήλι. Επίσης, το μαγευτικό ροδίτικο μελεκούνι παρουσιάζεται σε μια νέα ντελικάτη εκδοχή, με ακακία, κερί και βερίκοκο.

Συμπληρώνοντας την εμπειρία, ο mixologist Θάνος Μουσούλης παρουσιάζει την Υγρή του Πινακοθήκη, μια όμορφα σχεδιασμένη cocktail list που αποτίνει φόρο τιμής σε διάσημους καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά ρεύματα. Κοκτέιλ όπως το Chilli Strings by Ishii Kakuko, που συνδυάζει την τεκίλα με το τσίλι, και το Composition by Pierre Mondrian, με τζιν, παρμεζάνα, νερό τομάτας και ανθράκωση, φαίνονται να έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να συνδυαστούν με τον "Βιότοπο" της άνοιξης.

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 51 – 53, Αθήνα 117 43.  Τηλέφωνο: 698 943 8866
nynesti.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.