'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, ένα από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά spots, το 'Nikkei Floresta'  ετοιμάζεται να δικαιολογήσει και πάλι το όνομά του, καθώς βγαίνει στον ανανεωμένο και αλέγρο κήπο του. Η φετινή έξοδος στον κήπο περιλαμβάνει και πάλι το εντυπωσιακό μπαρ με τη μαρμάρινη μπάρα και τα κομμάτια δέντρων στη βάση του, που έχει στηθεί στην είσοδο του μαγαζιού, όπως και τον υπόλοιπο εξωτικά fun χώρο σε διάφορα επίπεδα.

Ακριβώς σε αυτό το γοητευτικό πλαίσιο, ο executive chef Νίκος Ψηλός και οι chefs de cuisine Δημήτρης Κατσάρας και Ιβάν Νετσιταϊλένκο, υπογράφουν ένα μενού που υπόσχεται υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και το πάθος τους για τη δημιουργία εκλεκτών γεύσεων.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Οι προτάσεις του 'Nikkei Floresta' έχουν ισχυρές fusion βάσεις και χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από την Ελλάδα. Ανάμεσα στις επιλογές που αναμένεται να απασχολήσουν είναι το black cod με grapefruit miso και χόρτα, το νιγκίρι με βασιλικό καβούρι και γκρεμολάτα τζίντζερ, τα langosta bao buns με χειροποίητα ψωμάκια, φρέσκο αστακό και ντελικάτη Nikkei mayo sauce και το chicharrón de pescado, το τραγανό φιλέτο γλώσσας με yuzu-kosho sauce.
Οι λάτρεις του κρασιού δε θα μείνουν παραπονεμένοι με μία άκρως ενδιαφέρουσα λίστα που εμπλουτίζεται διαρκώς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους cocktail aficionados μέσω της αντίστοιχης των ποτών. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.