"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

'Casta Diva', μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Σαν ένα όνειρο ζωής περιγράφει η Λέττα Φουρνιστάκη το άνοιγμα του 'Casta Diva', που εδώ και μερικές εβδομάδες δίνει ξανά ζωή στον χώρο που κάποτε φιλοξενούσε το 'Πρυτανείον', στο Κολωνάκι και τον πεζόδρομο της Μηλιώνη. "Και να μπορούμε να απολαμβάνουμε το φρέσκο ψάρι και στην Αθήνα, ακριβώς όπως στη Σύρο", προσθέτει η συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου, που μαζί με τους συνεργάτες της (τον αδερφό της, τον Γιάννη Λιέα και τον ταλαντούχο σεφ Άκη Σουλτάνη) μεταφέρουν κάτι από την αίσθηση του 'Αλλού Γυαλού' από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων σε εκείνη της χώρας.

Ο εσωτερικός χώρος του 'Casta Diva΄ απλώνεται σε τρία επίπεδα, όλα ζεστά και στιβαρά με πολυελαίους, καθρέφτες και το ξύλο με την πέτρα να πρωταγωνιστούν. Η φάση όμως, ειδικά αυτή την εποχή, βρίσκεται στα άνετα τραπεζάκια του πεζοδρόμου. Εκεί ακριβώς, ο σεφ Σουλτάνης σου ξεδιπλώνει τις εμπνεύσεις του, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν θαλασσινό πρόσημο, με λίγα twists από Ασία.

Το Casta Diva στο Κολωνάκι 3

Το Casta Diva στο Κολωνάκι 2

Το χειροποίητο ψωμί από χαρούπι και προζύμι, μαζί με βούτυρο με τρούφα και ελαιόλαδο αλλά και μία αφράτη ταραμοσαλάτα με μοσχολέμονο και αυγοτάραχο σηματοδοτούν την αφετηρία, προτού προβείς σε 'ωμότητες' με μία έξοχη (και ολόφρεσκη, ψάρι ημέρας γαρ) καψαλισμένη στήρα σασίμι που σερβίρεται πάνω από τη βουτυράτη σάρκα του μπλε ελληνικού καβουριού, χειροποίητη lemon kosho και χαβιάρι ή το αεράτο σεβίτσε δράκαινας με jalapeno, ψητό καλαμπόκι και ένα μαλακό dressing εσπεριδοειδών.

Το Casta Diva στο Κολωνάκι 6

Το Casta Diva στο Κολωνάκι 9

'Έπειτα μιλά η ρομπάτα, με άψογα ψημένα εδέσματα που δε χρειάζονται τίποτα άλλο παρά μόνο τη σάλτσα τους: Το ζουμερό σουβλάκι γαρίδας με yuzu, ελαιόλαδο και σκόρδο υπερέχει ελαφρώς εκείνου με συναγρίδα και λαδολέμονο συριανού μάραθου. Κορύφωση με ροφομακαρονάδα, δεμένη όμορφα και με το ψάρι στο πικ της απόλαυσής του για την εν λόγω χρήση.

Το Casta Diva στο Κολωνάκι 11

Στο φινάλε, η όνομα και πράγμα "Αμαρτία" (σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα φουντουκιού, τραγανό μπισκότο και σορμπέ σοκολάτας υγείας) σε πείθει να αμαρτήσεις με μερικές γλυκές θερμίδες παραπάνω.

'Εξτρα πόντοι για το πολύ καλό σέρβις και το προσεκτικό focus στο κρασί, με περίπου 200 ετικέτες ελληνικού και διεθνή αμπελώνα, σε μια λίστα που επιμελείται ο έμπειρος σομελιέ Κωσταντίνος Σιγανάκης.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Casta Diva

Μηλιώνη 7, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.