Χρόνη Δαμαλά, τι θα μαγειρεύεις στην Πανόρμου;

Η επιστροφή του χαρισματικού σεφ στα της γεύσης δρώμενα περιλαμβάνει ένα νέο εστιατόριο, στην πλατεία Λακωνίας.

Ο Χρόνης Δαμαλάς

Από τους πιο χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, δημιουργικός και προσγειωμένος, ένας από τους προφήτες του jap-greek fusion στα εντός των τειχών (αθηναϊκά και μη) γευστικά δρώμενα. Τα δείγματα γραφής του κατά καιρούς, εξαιρετικά. Αφίχθη από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με σπουδές στο Culinary Institute of America και θητεία στο νεοϋορκέζικο "Nobu", για να ακολουθήσει ένα δρομολόγιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα "Kiku", "Gaspar", "Cash", "Izakaya", "Ovac" στο "Cavo Tagoo" και "Sea You Up" του "Sani Resort" (εκεί όπου βραβεύτηκε και με τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο). Ο Χρόνης Δαμαλάς λοιπόν είναι και πάλι εδώ.

Τι, πού, πότε;

Το πρώτο δικό του εστιατόριο απαντά στο 'τι' περιμένουμε από αυτόν, με το γεωγραφικό στίγμα να βρίσκεται στα πέριξ της Πανόρμου και την πλατεία Λακωνίας. Εκεί, περίπου στα μέσα Μαΐου σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ο προσεχώς σεφ-πατρόν Χρόνης Δαμαλάς θα στήσει έναν άνετο χώρο με ανοιχτή κουζίνα, εντός της οποίας θα συναντάμε τον ίδιο με την ομάδα του και έξω από αυτή τη σύζυγό του, Φωτεινή Μαρκούτσα, στο ρόλο της restaurant manager.

Ο Χρόνης Δαμαλάς 1

"Δε θέλω να βάλουμε ταμπέλες. Ας πούμε πως θα είναι η κουζίνα του Χρόνη, σε ένα μαγαζί λαϊκό με τη δική μου φιλοσοφία, που κανείς θα μπορεί να φάει σε καλή αναλογία ποιότητας-τιμής. Θα είναι νόστιμο και οικονομικό" αναφέρει ο ίδιος σχετικά με τα όσα ακριβώς θα συμβαίνουν εδώ. Συμπληρώνει ότι "το μενού θα εναλλάσσεται ανά 2-3 μήνες, πατώντας στην εποχικότητα και τα κατάλληλα σε κάθε εποχή υλικά. Θα επενδύσω σε ντόπια υλικά, θέλω να έχει φρεσκάδα το μαγαζί και το φαγητό που θα σερβίρει". Θα υπάρχει επίσης μία μικρή λίστα με cocktails (όχι παραπάνω από 5) που θα λειτουργούν παράλληλα με το φαγητό, μαζί με ελληνικά κρασιά, μπύρες και αποστάγματα.

Ο Χρόνης Δαμαλάς 2

Όσο για το όνομα; "Το είχα βρει από τα πρώτα 5 λεπτά αφού είδα τον χώρο. Αλλά δεν είναι ακόμη επισήμως ανακοινώσιμο" λέει χαρακτηριστικά ο Χρόνης Δαμαλάς.

Και όπως λέμε εμείς κατά τα δημοσιογραφικά ιντερνετικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.