"Γάκιας": Γιορτές στο χωριό!

Γάκιας © Λεωνίδας Τούμπανος

Εντάξει, μπορεί να μην ταξιδέψουμε στα βουνά αυτές τις γιορτές, σίγουρα όμως θα περάσουμε από τη ζεστή σάλα του μεζετζίδικου της Νέας Ερυθραίας. Εδώ, με την αύρα παλιού μπακάλικου, το χαμόγελο της ομάδας, τις προπόσεις με τσίπουρο, ούζο, μπίρα ή κρασί και, βέβαια, με τους μερακλίδικους χειροποίητους μεζέδες και το άρωμα του χωριάτικου λουκάνικου να ψήνεται στα κάρβουνα θα αισθανθούμε όσο πιο κοντά γίνεται στη θαλπωρή του χωριού.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γιατί αυτός είναι ο "Γάκιας" που επτά χρόνια μετά το αυθόρμητο όραμα που έγινε πράξη, έχει πλέον γίνει στέκι με τους φίλους του να έρχονται και να ξανάρχονται για τους κολοκυθοκεφτέδες, το ντουρλαντάδικο μπουγιουρντί, τις μελιτζάνες στο πήλινο με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, πατάτες και φέτα Τρίπολης, τη ζουμερή καπνιστή μπριζόλα αρωματισμένη με πάπρικα, φασκόμηλο και μπίρα, αλλά κυρίως για τη ζεστή του ατμόσφαιρα και την αγάπη για τα υλικά και τη μαγειρική.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κρήνης 16 & Ευαγγελιστρίας, Νέα Ερυθραία, 2106203934, Καφενείον "Γάκιας" Μεζετζίδικον, @kafeneiongakias

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.