"Villa Grigio": Η (γιορτινή) κουλτούρα του απεριτίφ

Villa Grigio © Γιώργος Βουρσούκης

Το αγαπημένο spot στο Παλαιό Φάληρο τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το Negroni και φημίζεται γι’ αυτό. Φορώντας λοιπόν τα γιορτινά του, συνεχίζει να τιμά το δημοφιλέστερο ίσως απεριτίφ όλων των εποχών, σερβίροντάς το στην κλασική εκδοχή του, αλλά και σε τρεις ακόμα παραλλαγές.

Villa Grigio
© Γιώργος Βουρσούκης

Η λίστα των κοκτέιλ έχει ενδιαφέρουσες εορταστικές προσθήκες, όπως το Red Temptation με τζιν, χειροποίητο βερμούτ και κράνμπερις, που θα σας φέρουν πιο κοντά στην μπάρα, ενώ θα βρείτε και μια σύντομη οινική λίστα με 35 αξιόλογες προτάσεις, 15 από τις οποίες σερβίρονται και στο ποτήρι.

Villa Grigio
© Γιώργος Βουρσούκης

Το bar food στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με pinsa με τρούφα, πεκορίνο, ρόκα και παρμεζάνα, σαλάτα με ντοματίνια και μοτσαρέλα, tacos με ραγού από μοσχάρι, κρέμα αβοκάντο και κρέμα κατσικίσιου τυριού, πεντανόστιμο vegan hot dog, καθώς και gluten free προτάσεις. Τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα σερβίρεται brunch, ενώ το απόγευμα θα σας περιμένουν ξεχωριστές γιορτινές εκδηλώσεις, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Villa Grigio
© Γιώργος Βουρσούκης

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, 2109812080, villagrigio46.gr, Villa Grigio 46, villagrigio46

Περισσότερες πληροφορίες

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
11/12/2025

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.