'Oh! Dio', στο Θησείο για ένα wine bar σχεδόν... θεϊκό

To wine bar Oh! Dio στο Θησείο

Σε ένα από τα πιο προνομιακά όσο και αντιπροσωπευτικά σημεία της Αθήνας, στο Θησείο και εκεί όπου άλλοτε στεγαζόταν το Ωδείο Athenaeum Μαρία Κάλλας, το 'Oh! Dio' συστήνεται εδώ και λίγο καιρό σαν μία νέα και πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στο πεδίο των wine bar restaurants της πόλης.

Η Φωτεινή Παντζιά του 'By The Glass' και ο Άγγελος Δαμουλιάνος του botilia.gr ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας έναν χώρο για κάθε στιγμή της ημέρας, γεμάτο ιστορία, τέχνη και γαστρονομία.

To wine bar Oh! Dio στο Θησείο 1

Η αγάπη, το πάθος και το μεράκι του ολόφρεσκου wine bar restaurant περνά σε κάθε πτυχή του χώρου και των μενού του, που παράλληλα και συμπληρωματικά προσφέρουν μία εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα στο σύμπαν της γεύσης.

Το κρασί μπαίνει σε πρώτο πλάνο, με τους ιδιοκτήτες να αποφασίζουν να μην καταπιεστούν προτείνοντας μια διπλή οινική λίστα -της Φωτεινής και του Άγγελου- που συμπαθεί πολύ τον ελληνικό αμπελώνα, δίχως όμως να περιορίζεται εκεί.

To wine bar Oh! Dio στο Θησείο 2

To wine bar Oh! Dio στο Θησείο 3

Δίπλα στο κρασί, στέκεται μία ευρηματική ελληνική κουζίνα με πιάτα που τιμούν τόσο τη γευστική παράδοση της χώρας μας όσο και τα μοντέρνα μεσογειακά πρότυπα.

Όλα αυτά, υπό το βλέμμα της εμβληματικής φυσιογνωμίας της Μαρίας Κάλλας, που σε μία σε εμπνευσμένη απόδοση επιτηρεί τα πάντα δίπλα από το μπαρ, αποπνέοντας Ελλάδα και παγκόσμιο πρεστίζ.

Info: Αδριανού 3, Θησείο, τηλ. 210 3213170

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.