Στη Νέα Σμύρνη, για το σχεδόν speakeasy wine bar 'Κάρολο'

Κάρολος wine bar Αθήνα Νέα Σμύρνη

Χώρος κρυμμένος τόσο-όσο ώστε να τον ανακαλύπτουν εκείνοι που επιθυμούν να εξερευνήσουν πραγματικά τις αληθινές απολαύσεις της ζωής, 'βυθισμένος' στο αίθριο ενός εμπορικού κέντρου. Ασυνήθιστο σημείο για ένα wine bar θα έλεγε κανείς αλλά εκεί ακριβώς στεγάζεται ο 'Κάρολος'. 

Κάρολος wine bar Αθήνα Νέα Σμύρνη 2

Κάρολος wine bar Αθήνα Νέα Σμύρνη 3

Η μικρή κατάφυτη αυλή του με τραπέζια από μάρμαρο και ξύλο συνδέεται όμορφα με το θαυμάσιο εσωτερικό που σε ταξιδεύει στα 60s, με μικρές δόσεις σκανδιναβικών στοιχείων και κάτι τις από όλα όσα θα συναντούσες σε σκηνικό ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.

Γενικά, ο 'Κάρολος' είναι ένα wine bar που ξεχωρίζει με το δικό του, διαφορετικό τρόπο, κάτι που μαρτυρά και το μουσικό χαλί με κομμάτια από τα 60s και τα 70s.

Κάρολος wine bar Αθήνα Νέα Σμύρνη 4

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο 'Κάρολος' και η έμπειρη ομάδα του θα σε ξεναγήσουν στις διαδρομές του ελληνικού κρασιού, με δεκάδες ετικέτες, προσεκτικά διαλεγμένες ώστε να ικανοποιούν κάθε γούστο και παλέτα, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό ένα άκρως αντιπροσωπευτικό φάσμα της χώρας μας, σε περιοχές, ποικιλίες και κτήματα.

Κάρολος wine bar Αθήνα Νέα Σμύρνη 8

Οι διαφορετικές και άκρως ενδιαφέρουσες γευστικά pinse romana αποτελούν το ιδανικότερο pairing για το κρασί σου, με την κουζίνα όμως να μην περιορίζεται εκεί, δίνοντας μπόλικες ακόμη επιλογές, πάντοτε επενδύοντας σε φρέσκα υλικά ημέρας και σε μία εξαιρετικά value for money προσέγγιση.

Info: Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη, τηλ. 212 1065556

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/12/2025

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.