Κοινωνική ευαισθησία: "Τώρα μπορώ και εγώ"…να γίνω σομελιέ

Ένα γενναιόδωρο επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινοχοοίας για μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας.

Τώρα μπορώ και εγώ

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι σοβαροί επαγγελματίες στο σέρβις του κρασιού στα εστιατόρια είναι και δυσεύρετοι αλλά και περιζήτητοι μετά την πανδημία. Είναι προφανές επίσης το πόσο πολύ επηρεάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στη γαστρονομική σκηνή της χώρας. Γι' αυτό και το "Γυναικείο Πρόγραμμα Στήριξης και Εκπαίδευσης στον Τουρισμό" με τίτλο "Τώρα μπορώ και εγώ", που στηρίζεται από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation και υλοποιείται από το WSPC του πλέον έγκριτου εκπαιδευτικού οργανισμού στο κρασί και τα αποστάγματα στην Ελλάδα.

Πρωταγωνίστριες αυτού του εκπαιδευτικού σχήματος που περιλαμβάνει την εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και τον Καφέ-Τσάι-Κακάο, θα είναι οι Γυναίκες μονογονεϊκής οικογένειας, οι οποίες αναζητούν μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και καταξίωσης στο χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού. Ο Gérard Basset, τον θυμάμαι να διαγωνίζεται για τον τίτλο του καλύτερου sommelier στον κόσμο το 2004 στην Αθήνα που τον κατέκτησε τελικά το 2010, ήταν μια κορυφαία πολυσχιδής προσωπικότητα που εκτός από τους τίτλους του τον εκτιμούσαν άπαντες για τη γενναιοδωρία του (χρηματοδοτούσε ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας), την ταπεινότητα και την καλοσύνη του ∙ η κορυφαία οινοκριτικός του πλανήτη Jancis Robinson μάλιστα τον θεωρεί "τον κορυφαίο sommelier που συνάντησε ποτέ και για τις γνώσεις του και για τον τρόπο που περιποιούνταν τους πελάτες του".

Τώρα μπορώ και εγώ

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, πρώτος Master of Wine στην Ελλάδα και πρόεδρος του WSPCE μου δήλωσε: "Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της δια βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας, με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη και φυσικά το όραμα του σπουδαίου Gérard Basset".

Υπ όψιν ότι τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα (WSET Level 1 Award in Wines, WSET Level 1 Award in Spirits, BSA BaristaLevel 1 Plus), με δίδακτρα που ξεπερνούν τα €1.000 ευρώ ανά συμμετέχουσα, επιδοτούνται εξ ολοκλήρου από το ίδρυμα, και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κάνουν την αίτησή τους στο Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ | WSPC.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.