Κοινωνική ευαισθησία: "Τώρα μπορώ και εγώ"…να γίνω σομελιέ

Ένα γενναιόδωρο επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινοχοοίας για μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας.

Τώρα μπορώ και εγώ

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι σοβαροί επαγγελματίες στο σέρβις του κρασιού στα εστιατόρια είναι και δυσεύρετοι αλλά και περιζήτητοι μετά την πανδημία. Είναι προφανές επίσης το πόσο πολύ επηρεάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στη γαστρονομική σκηνή της χώρας. Γι' αυτό και το "Γυναικείο Πρόγραμμα Στήριξης και Εκπαίδευσης στον Τουρισμό" με τίτλο "Τώρα μπορώ και εγώ", που στηρίζεται από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation και υλοποιείται από το WSPC του πλέον έγκριτου εκπαιδευτικού οργανισμού στο κρασί και τα αποστάγματα στην Ελλάδα.

Πρωταγωνίστριες αυτού του εκπαιδευτικού σχήματος που περιλαμβάνει την εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και τον Καφέ-Τσάι-Κακάο, θα είναι οι Γυναίκες μονογονεϊκής οικογένειας, οι οποίες αναζητούν μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και καταξίωσης στο χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού. Ο Gérard Basset, τον θυμάμαι να διαγωνίζεται για τον τίτλο του καλύτερου sommelier στον κόσμο το 2004 στην Αθήνα που τον κατέκτησε τελικά το 2010, ήταν μια κορυφαία πολυσχιδής προσωπικότητα που εκτός από τους τίτλους του τον εκτιμούσαν άπαντες για τη γενναιοδωρία του (χρηματοδοτούσε ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας), την ταπεινότητα και την καλοσύνη του ∙ η κορυφαία οινοκριτικός του πλανήτη Jancis Robinson μάλιστα τον θεωρεί "τον κορυφαίο sommelier που συνάντησε ποτέ και για τις γνώσεις του και για τον τρόπο που περιποιούνταν τους πελάτες του".

Τώρα μπορώ και εγώ

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, πρώτος Master of Wine στην Ελλάδα και πρόεδρος του WSPCE μου δήλωσε: "Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της δια βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας, με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη και φυσικά το όραμα του σπουδαίου Gérard Basset".

Υπ όψιν ότι τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα (WSET Level 1 Award in Wines, WSET Level 1 Award in Spirits, BSA BaristaLevel 1 Plus), με δίδακτρα που ξεπερνούν τα €1.000 ευρώ ανά συμμετέχουσα, επιδοτούνται εξ ολοκλήρου από το ίδρυμα, και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κάνουν την αίτησή τους στο Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ | WSPC.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

TwentyFive: Το εστιατόριο των Alec Peters & Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο

Το fine comfort steakhouse στον Πειραιά έκανε ντεμπούτο στα της εστίασης δρώμενα και ήδη συζητιέται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/05/2025

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.