Οι επετειακοί Χρυσοί Σκούφοι είχαν αυθεντική γεύση Ελλάδας

Η αυθεντική και πολυβραβευμένη Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ και το Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό απέδειξαν πως η υψηλή γαστρονομία και η υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη είναι έννοιες αλληλένδετες.

ΔΩΔΩΝΗ

Πιστή στο ραντεβού της με τους Χρυσούς Σκούφους ήταν και φέτος η ΔΩΔΩΝΗ, σε μια χρονιά σημαδιακή για τον κορυφαίο θεσμό που γιόρτασε τα 30 του χρόνια. Η γεύση της, σταθερή εδώ και πάνω από μισόν αιώνα τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, εκφράστηκε δυναμικά μέσα από δύο εμβληματικά προϊόντα που παράγονται ασφαλώς όπως όλα από 100% ελληνικό γάλα και εμπλούτισαν γευστικά τις ξεχωριστές σπεσιαλιτέ του λαμπερού dîner de gala της φετινής απονομής. 

ΔΩΔΩΝΗ

Πρόκειται για την αυθεντική και πολυβραβευμένη Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ και το Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό που ενέπνευσαν τους ταλαντούχους guest chefs της βραδιάς για τη δημιουργία εξαιρετικών πιάτων με ατόφια γεύση Ελλάδας. Ο Αστέριος Κουστούδης απογείωσε το γενναιόδωρο καλωσόρισμα του μενού με την προσθήκη χιονιού φέτας, ενώ το ίδιο τυρί χρησιμοποίησαν επίσης τόσο ο Σωτήρης Ευαγγέλου με τον Λευτέρη Λαζάρου όσο και ο Χριστόφορος Πέσκιας με τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο στα πιάτα τους που έκλεψαν τις εντυπώσεις. 

ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ πρωταγωνίστησε ακόμα στην ειδική βραδιά ανακοίνωσης των Top Notch, που έκλεισε τους εορτασμούς της επετειακής αυτής χρονιάς με ένα ανατρεπτικό γαστρονομικό πάρτυ. Ο Γιάννης Λιόκας τόνισε την εξαιρετική του χορτόπιτα με φέτα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ, ενώ ο Γκίκας Ξενάκης πάντρεψε ένα αλλιώτικο κεφτεδάκι από ταρτάρ μοσχαριού με Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.