Είναι μια χρονιά πολύ σημαντική για την ελληνική γαστρονομία αυτή που πλησιάζει προς τη λήξη της καθώς ο εμβληματικός θεσμός των Χρυσών Σκούφων γίνεται 30 ετών. Η τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε όπως πάντα στις πολυτελείς σάλες του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία" θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη όσων την έζησαν καθώς το συναίσθημα και η συγκίνηση πραγματικά περίσσευαν, ενώ το εξαιρετικό δείπνο που ακολούθησε τις βραβεύσεις μαγείρεψαν ιδιοχείρως οι πλέον σημαντικοί σεφ της γαστρονομικής μας σκηνής.
Σε μια τέτοια επετειακή βραδιά, οι Χρυσοί Σκούφοι δεν θα μπορούσαν παρά να σερβίρουν στους προσκεκλημένους τους ένα εκλεκτό ρούμι που κι εκείνο ωριμάζει εξίσου γοητευτικά. Πρόκειται για το Flor de Caña rum 12, ένα premium παλαιωμένο ρούμι με ιστορία που ξεκινά το μακρινό 1890 από την Νικαράγουα και το μόνο του είδους με διεθνείς πιστοποιήσεις για το χαμηλό του αποτύπωμα στο περιβάλλον και τις πρακτικές αλληλέγγυου εμπορίου που εφαρμόζει.
Εκτός αυτών, παλαιώνει για 12 χρόνια προβάλλοντας νότες από ξύλο, βανίλια και ψημένους ξηρούς καρπούς, αλλά και γοητεύοντας όσους το δοκιμάσουν χάρη στην ήπια και καλά ισορροπημένη επίγευση που προσφέρει. Το απαλό Flor de Caña rum 12 έρεε όμως άφθονο και κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των ειδικών βραβείων Top Notch που έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά στο "Grand Hyatt Athens". Οι καλεσμένοι το απόλαυσαν σκέτο, αλλά και σε ένα πολύ δροσιστικό Spritz με βερμούτ και τόνικ που έκλεψε τις εντυπώσεις.