Ένα σπέσιαλ ρούμι για τα 30 χρόνια των Χρυσών Σκούφων

Το εκλεκτό Flor de Caña απογείωσε την εορταστική ατμόσφαιρα κατά την επετειακή απονομή των Χρυσών Σκούφων αλλά και τη βραδιά της ανακοίνωσης των ειδικών βραβείων Top Notch.

Flor de Caña

Είναι μια χρονιά πολύ σημαντική για την ελληνική γαστρονομία αυτή που πλησιάζει προς τη λήξη της καθώς ο εμβληματικός θεσμός των Χρυσών Σκούφων γίνεται 30 ετών. Η τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε όπως πάντα στις πολυτελείς σάλες του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία" θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη όσων την έζησαν καθώς το συναίσθημα και η συγκίνηση πραγματικά περίσσευαν, ενώ το εξαιρετικό δείπνο που ακολούθησε τις βραβεύσεις μαγείρεψαν ιδιοχείρως οι πλέον σημαντικοί σεφ της γαστρονομικής μας σκηνής. 

Flor de Caña

Σε μια τέτοια επετειακή βραδιά, οι Χρυσοί Σκούφοι δεν θα μπορούσαν παρά να σερβίρουν στους προσκεκλημένους τους ένα εκλεκτό ρούμι που κι εκείνο ωριμάζει εξίσου γοητευτικά. Πρόκειται για το Flor de Caña rum 12, ένα premium παλαιωμένο ρούμι με ιστορία που ξεκινά το μακρινό 1890 από την Νικαράγουα και το μόνο του είδους με διεθνείς πιστοποιήσεις για το χαμηλό του αποτύπωμα στο περιβάλλον και τις πρακτικές αλληλέγγυου εμπορίου που εφαρμόζει. 

Flor de Caña

Εκτός αυτών, παλαιώνει για 12 χρόνια προβάλλοντας νότες από ξύλο, βανίλια και ψημένους ξηρούς καρπούς, αλλά και γοητεύοντας όσους το δοκιμάσουν χάρη στην ήπια και καλά ισορροπημένη επίγευση που προσφέρει. Το απαλό Flor de Caña rum 12 έρεε όμως άφθονο και κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των ειδικών βραβείων Top Notch που έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά στο "Grand Hyatt Athens". Οι καλεσμένοι το απόλαυσαν σκέτο, αλλά και σε ένα πολύ δροσιστικό Spritz με βερμούτ και τόνικ που έκλεψε τις εντυπώσεις. 

Flor de Caña

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.