Η ιστορία του ελληνικού κρασιού στους Χρυσούς Σκούφους

Η εμβληματική οινοποιία Boutari χάρισε την ιδανική συνοδεία στην λαμπερή τριακοστή απονομή των Χρυσών Σκούφων και των τιμητικών διακρίσεων Top Notch.

Boutari

Η φετινή επετειακή απονομή των Χρυσών Σκούφων που γιόρτασε τα 30 χρόνια του εμβληματικού θεσμού της ελληνικής γαστρονομίας ήρθε σε απόλυτο pairing με την ιστορική οινοποιία Boutari. Μετρώντας χιλιάδες τρύγους από το 1879 ως σήμερα, με οινοποιεία και ιδιόκτητα αμπελοτόπια στις πλέον σημαντικές αμπελουργικές περιοχές της χώρας, η Boutari παρουσίασε ορισμένες από τις κορυφαίες ετικέτες της και μαζί ατόφια τη γεύση του ελληνικού αμπελώνα από το Αμύνταιο και τη Σαντορίνη ως την Πελοπόννησο και την Κρήτη. 

Boutari

Το Μοσχοφίλερο Boutari Cuvée Speciale 2022 από σταφύλια παλαιών κλημάτων 49 ετών με την εξόχως αρωματική γεύση του, το ροζέ από Ξινόμαυρο Dianthos Boutari 2022, γεμάτο ζωηρή γεύση ώριμης ντομάτας, το καινούργιο Λευκό Γράμμα Boutari 2022 από Ασύρτικο, Μαλαγουζιά και Sauvignon blanc με τις φρουτώδεις όσο και πιπεράτες νότες, το Ασύρτικο της Santorini Boutari 2021 με την ορυκτώδη οξύτητα αλλά και το ερυθρό γλυκό Ιουλιάτικο Boutari 2008 από Λιάτικο συνόδευσαν εξαιρετικά το gala dinner της τριακοστής απονομής, που δημιούργησαν ιδιοχείρως οι επιδραστικότεροι σεφ της ελληνικής γαστρονομίας. 

Boutari

Η Boutari έδωσε ακόμα δυνατό οινικό "παρών" στην ειδική βραδιά για την ανακοίνωση των Top Notch, που έκλεισε θριαμβευτικά την εορταστική περίοδο για την σημαντική αυτή επέτειο των Χρυσών Σκούφων. Στο πολύ όμορφο wine bar που δημιουργήθηκε για την περίσταση, οι εκλεκτοί καλεσμένοι ανακάλυψαν το εξαίσιο Μοσχοφίλερο Boutari Cuvée Speciale, το εκρηκτικό Σημείο Στίξης Ροζέ από Μοσχοφίλερο και Cabernet Sauvignon, και, τέλος, το εμβληματικό Grande Reserve Νάουσα Μπουτάρη 2013, με έντονη αρωματική πολυπλοκότητα, απαλή υφή και ευχάριστη οξύτητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.