'Paloma’s': Μία κουζίνα Λατινοαμερικάνα στο Κολωνάκι

Στη Χάρητος και το νέο αλέγρο bar restaurant, θα δοκιμάσεις coxinhas, anticuchos και causas και θα πιεις Colaborita και Manahatta.

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma's στο Κολωνάκι

Το όνομά του από μόνο του υπόσχεται αρκετό fun και κλίμα παρεΐστικο αλλά σε παραπέμπει ευθέως στο Μεξικό. Κι όμως, το 'Paloma’s' δεν περιορίζεται γευστικά μόνο στη χώρα της αγαύης, των τάκος και των σομπρέρο αλλά απλώνει τα γαστρονομικά του δίχτυα στην ευρύτερη περιοχής της Λατινικής Αμερικής. 

Κάτι από Λατινική Αμερική

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ολόφρεσκο bar restaurant της οδού Χάρητος μετρά λίγες εβδομάδες ζωής και το συναντά κανείς εκεί όπου μέχρι πρότινος υπήρχε το 'Taco Maria'. Σε χαλαρώνει ευθύς με τα παστέλ χρώματά του, το ζωηρό περιβάλλον και την ταιριαστή με το γενικότερο κόνσεπτ διακόσμηση (ένα μιξ από ψάθινα και πήλινο υλικά, συν κάκτους), ενώ η ανοιχτή κουζίνα του δίνει μία έξτρα δόση σπιρτάδας και ζωντάνιας.

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 8
© Γαβριήλ Παπαδιώτης

Κάτι παραπάνω από ολοζώντανη είναι και η κουζίνα εδώ, με τον Χάρη Τζαν (που ίσως γνωρίζεις από το 'Drakoulis Dry & Raw') να είναι αυτός που την καθοδηγεί. Το μενού του 'Paloma’s' έχει φτιαχτεί στη λογική του μοιράσματος και προσφέρει μπόλικες επιλογές, δίχως να γίνεται κουραστικό, κάνοντας focus σε γεύσεις από την Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό και γενικότερα στο ούτως ή άλλως πολύ ενδιαφέρον νότιο τμήμα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού.  

Σεβίτσε και τιραντίτο, causas και coxinhas, αντικούτσος και αρέπας είναι αυτά που -αναμενόμενα- αποσπούν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής στο μενού, το οποίο καταλήγει σε τρία ιδιαίτερα γλυκά.

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 7

 Από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές το σεβίτσε με λευκό ψάρι ημέρας, leche κόλιανδρου, πουρέ γλυκοπατάτας με καρύδα αλλά και crispy γλυκοπατάτα, αλάτι παλαμίδας και πιπέρι από σπόρους παπάγιας ή το αντίστοιχο τιραντίνο με pico και leche μάνγκο και τραγανό φαγόπυρο ή τα coxinhas με σιγομαγειρεμένο χοιρινό και πουρέ πράσινου μήλου ή ακόμη και οι causas με πίκλα καλαμαριού και μεξικάνικη σάλτσα ταρτάρ.  

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 2

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 3

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 4

Η λίστα των cocktails προσαρμόζεται σε αντίστοιχο ύφος, με τα ποτά της -σε ύφος twisted classics αλλά με λατίνες ως επί το πλείστον πινελιές- να στέκονται τόσο στο πλευρό των πιάτων όσο και σόλο. 

Το λατινομαερικάνικο εστιατόριο Paloma’s στο Κολωνάκι 9
© Γαβριήλ Παπαδιώτης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/10/2025

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.