Το "Ντράβαλος Μεζέ" είναι το μεζεδάδικο που έλειπε από τη Νάουσα της Πάρου

Κι όμως στο πιο τουριστικό σημείο του νησιού μπορείς να φας τηγανητά μεζεδάκια όπως παλιά και, μάλιστα, σε προσιτές τιμές.

Dravalos Meze, Πάρος

Δεν είναι τυχαίο που δεν έβρισκες εύκολα τραπέζι στο "Ντράβαλος Μεζέ/Dravalos Meze” αυτό το καλοκαίρι στη Νάουσα της Πάρου. Το παλιό καφενείο - μεζεδάδικο με τα λίγα τραπεζάκια και τη σταθερή πελατεία επέστρεψε μετά από λίγα χρόνια σε ένα ολοκαίνουργιο, πολύ άνετο χώρο - "μαγαζί γωνία”, κοντά στην εκκλησία της Παντάνασσας κι έγινε αμέσως στέκι τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επιδραστικούς "γνώστες”- φαν του νησιού. Σιγά σιγά το ανακαλύπτουν και οι ξένοι επισκέπτες που δυσκολεύονται να βρουν χαλαρά ταβερνάκια. 

Στην ολοένα και πιο μαζική Νάουσα, που μοιάζει να απευθύνεται πλέον σε μεγάλο βαθμό κυρίως στους έφηβους, με αποτέλεσμα να της γυρίζουν την πλάτη πολλοί από τους παλιούς της αγαπημένους, τόσο η προνομιακή τοποθεσία κέντρο-απόκεντρο όσο και η πρόταση του "Ντράβαλος Μεζέ” πέτυχε διάνα για όσους αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση για να την ξαναβάλουν στο πρόγραμμα. Ακόμη κι εμείς, λοιπόν, που την αποφεύγουμε στη high season, βρεθήκαμε στη δροσερή αυλή με τα φυτά, τα λευκά, άνετα στρωμένα τραπέζια και τις νοσταλγικές πινελιές, όπως η αρτίστικη επιγραφή του μαγαζιού που θυμίζει παλιό ελληνικό κινηματογράφο και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες δίπλα στην κουζίνα, όπου τα τηγάνια είχαν πάρει φωτιά

Ντράβαλος Μεζέ

Το μενού είναι όσο μικρό πρέπει...

...Και χωράει σε μια σελίδα Α4. Σαλάτες, όσπρια, αλοιφές, όλα χειροποίητα, και βέβαια, τηγανιτά, η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, με το λάδι να αλλάζει διαρκώς και τον ιδιοκτήτη-επικεφαλής της κουζίνας να επιβλέπει προσωπικά τα πάντα. Η ντόπια σουπιά τηγανητή είναι το μεγάλο σουξέ, χωρίς να λέμε όχι και στα κεφτεδάκια και το λουκάνικο. Καλαμάρι, μαριδάκι, μπακαλιάρος σκορδαλιά και τηγανιά συμπληρώνουν τις βασικές επιλογές, χταπόδι ξιδάτο και μαρινάτος γαύρος συνοδεύουν τέλεια την τοπική σούμα, ενώ η αρχή γίνεται παραδοσιακά με ντοματίνι με μυζήθρα και κρίταμο, χόρτα, μαυρομάτικα, σπιρτόζικη τυροκαυτερή και σπιτικά ρεβύθια.

Ντράβαλος Μεζέ

Δεν λείπουν τα πιάτα ημέρας, εμείς πετύχαμε ωραίες μελιτζάνες με ντομάτα, ανάλαφρες και αρωματικές, ενώ οι τηγανητές πατάτες είναι αντάξιες του ονόματος του μαγαζιού. 
Τα σοκολατάκια κέρασμα θυμίζουν το μωσαϊκό της μαμάς και μας δίνουν δικαιολογία για ένα ακόμη καραφάκι σούμας. Από το "Ντράβαλος Μεζέ” φεύγεις χαμογελαστή, έχοντας φάει περιποιημένους, σπιτικούς μεζέδες, στεγνοτηγανισμένες νοστιμιές και πληρώνοντας όσο πρέπει. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρέμα Φλόγα: ο Γιάννης Λουκάκης ανάβει φωτιές στην Πάρο!

Η ομάδα του Άκρα μεταφέρει στην Παροικιά την επιτυχημένη συνταγή μιας ζωντανής κουζίνας της φωτιάς, του τόπου και της ημέρας και ταράζει ευχάριστα τα δεδομένα της εστιατορικής σκηνής του νησιού…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ__
23/06/2025

Πού να φας και να πιείς μετά το Cine Φλοίσβος

Μετά την απαραίτητη δόση κινηματογράφου αλλά και λίγο πριν από αυτή, κάνουμε καλοκαιρινή βόλτα σε αυτά τα μέρη.

Σ’ αυτό το rooftop εστιατόριο βλέπεις την Αθήνα αλλιώς

Και δοκιμάζεις ελληνική κουζίνα πειραγμένη, με τοπικά υλικά σε πιάτα που προσεγγίζουν την παράδοση με διάθεση ανατρεπτική.

Τι τρέχει με τον Nusret: H άνοδος και η πτώση του Salt Bae

Πώς ο celebrity σεφ έχασε το momentum του και τι σημαίνει αυτό για τα εστιατόριά του.

Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton: δοκιμάσαμε το νέο gourmet hot spot στο Μιλάνο

Tο Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton υπόσχεται μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της μόδας και του φαγητού

H Chef Pam είναι η καλύτερη σεφ στον κόσμο (και το πλήρες όνομά της είναι Pichaya Soontornyanakij)

Επικεφαλής ενός γαστρονομικού τοπόσημου που οδηγεί την κουζίνα της Ταϊλάνδης συνεχώς σε νέα ύψη, κρατά ψηλά τη σημαία της πρωτοπορίας, αντλώντας έμπνευση από –πού αλλού;– την οικογενειακή της κληρονομιά, την οποία μεταφράζει σε ένα πολύ προσωπικό δημιουργικό μονοπάτι, με πιο πρόσφατο σταθμό τον τίτλο της "Καλύτερης γυναίκας σεφ" στην Ασία και στον κόσμο για το 2025.

Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα νοστιμότερα beach restaurants της Ελλάδας

Πλεύση θαλασσινή με μοντέρνο ελληνικό ταμπεραμέντο σε ένα παρά θίν' αλός high end σκηνικό.