Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Aperitivo στο "Burratino"

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης. Μας καλεί στην αγαπημένη του αυλή, που βρίσκεται στο κέντρο, για spritz και φαγητό α λα Ιταλικά.

Burrattino Λεωνίδας Τούμπανος

Η μοντέρνα γραμμή του με το μινιμαλισμό των επίπλων στη σκιά της ανθισμένης κερασιάς, η οποία αγκαλιάζεται απ' την αλά στούκο-βενετσιάνο χρωματική παλέτα, είναι το πρώτο πράγμα που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον όταν αντικρίζεις το "Burratino", ψηλά στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας. Η χαλαρωτική του αύρα είναι αυτή που σε αγκαλιάζει αμέσως μετά, με το κοινό να κρατά ποτήρια με δροσιστικά aperitivi ή παγωμένα ροζέ στο χέρι, συνθέτοντας μια κοσμοπολίτικη κυψέλη.

Lurisia

Με όνομα εμπνευσμένο από τις μαριονέτες της Comedia del’ Arte, το μικρό στιλάτο εστιατόριο του "Athens Ivy Suites" γεμίζει από κόσμο τα απομεσήμερα του Σαββατοκύριακου, σαν pit stop μετά τις βόλτες στις βιτρίνες της Ερμού. Εξίσου όμορφο παραμένει και τα απογεύματα των καθημερινών, μετα τραπεζάκια του να προσελκύουν τα βλέμματα των περαστικών, στρωμένα με νόστιμα cicchetti, όπως οι τραγανές pinse romane και η αυθεντική του καρμπονάρα. 

Burrattino

Το ταξίδι στις ιταλικές γεύσεις, βέβαια, δεν σταματά εκεί. Η νοστιμιά ξεκινά από νωρίς, αφού η κουζίνα σερβίρει ένα από τα πιο φωτογενή brunch του Κέντρου, όπου αφράτα κρουασάν και λαχταριστά sandwich σερβίρονται πλάι σε πρωτότυπα pancakes και πιάτα με αυγό. Αντίστοιχα, από το μεσημέρι και μετά, εκλεκτά ιταλικά αλλαντικά και δροσερές σαλάτες στρώνουν το δρόμο για αυθεντική pinsa romana, risotto και ζυμαρικά.

Τα προαναφερθέντα πιάτα αποτελούν μερικές μονάχα από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά.

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia και τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.