Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Aperitivo στο "Burratino"

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης. Μας καλεί στην αγαπημένη του αυλή, που βρίσκεται στο κέντρο, για spritz και φαγητό α λα Ιταλικά.

Burrattino Λεωνίδας Τούμπανος

Η μοντέρνα γραμμή του με το μινιμαλισμό των επίπλων στη σκιά της ανθισμένης κερασιάς, η οποία αγκαλιάζεται απ' την αλά στούκο-βενετσιάνο χρωματική παλέτα, είναι το πρώτο πράγμα που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον όταν αντικρίζεις το "Burratino", ψηλά στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας. Η χαλαρωτική του αύρα είναι αυτή που σε αγκαλιάζει αμέσως μετά, με το κοινό να κρατά ποτήρια με δροσιστικά aperitivi ή παγωμένα ροζέ στο χέρι, συνθέτοντας μια κοσμοπολίτικη κυψέλη.

Lurisia

Με όνομα εμπνευσμένο από τις μαριονέτες της Comedia del’ Arte, το μικρό στιλάτο εστιατόριο του "Athens Ivy Suites" γεμίζει από κόσμο τα απομεσήμερα του Σαββατοκύριακου, σαν pit stop μετά τις βόλτες στις βιτρίνες της Ερμού. Εξίσου όμορφο παραμένει και τα απογεύματα των καθημερινών, μετα τραπεζάκια του να προσελκύουν τα βλέμματα των περαστικών, στρωμένα με νόστιμα cicchetti, όπως οι τραγανές pinse romane και η αυθεντική του καρμπονάρα. 

Burrattino

Το ταξίδι στις ιταλικές γεύσεις, βέβαια, δεν σταματά εκεί. Η νοστιμιά ξεκινά από νωρίς, αφού η κουζίνα σερβίρει ένα από τα πιο φωτογενή brunch του Κέντρου, όπου αφράτα κρουασάν και λαχταριστά sandwich σερβίρονται πλάι σε πρωτότυπα pancakes και πιάτα με αυγό. Αντίστοιχα, από το μεσημέρι και μετά, εκλεκτά ιταλικά αλλαντικά και δροσερές σαλάτες στρώνουν το δρόμο για αυθεντική pinsa romana, risotto και ζυμαρικά.

Τα προαναφερθέντα πιάτα αποτελούν μερικές μονάχα από τις αγαπημένες γεύσεις του premium ιταλικού νερού Lurisia, που φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων κι εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης. Συνδέεται, άλλωστε, με έναν συναρπαστικό θρύλο, όπου το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών Άλπεων, πριν από δυο περίπου αιώνες, αποκάλυψε στο βράχο μια πηγή νερού εξαιρετικού για κατανάλωση, αλλά κι επούλωση πληγών. Η φήμη του, μάλιστα, κύλησε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να επισκέπτεται την πηγή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά.

Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia και τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γευστικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Lurisia θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
08/05/2025

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.

Τι έφαγαν οι celebrities στο φετινό Met Gala

Ποιος είναι ο σεφ Kwame Onwuachi και τι μαγείρεψε για τους λαμπερούς καλεσμένους.

Το Gallina ξεκαλοκαιριάζει -και πάλι- στο Domes Zeen Chania

Για 2ο σερί καλοκαίρι, το κουκακιώτικο σποτ... κάνει διακοπές στα Χανιά.

Δυο κορυφαία κρεατάδικα συναντιούνται στη σκιά του Χίλτον

Ένα εξόχως ενδιαφέρον καρνιβορικό βράδυ, την Τετάρτη 7 Μαΐου.

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της μεγαλονήσου, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.