Στο "Kuzina" μ' ένα ιντριγκαδόρικο menu degustation

Στην ταράτσα δίπλα στο Ναό του Ηφαίστου, ο Άρης Τσανακλίδης γιορτάζει το καλοκαίρι, μ' ένα ιντριγκαδόρικο menu degustation.

Kuzina

M' αυτή τη θέα που συνδέει τόσο ωραία τα διαμάντια της αθηναϊκής αρχαιότηταςη ταράτσα του "Kuzina" είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε ξένους που κυριαρχούν αυτή την εποχή και φυσικά στους Έλληνες. Την επιβλητική δωρική λιτότητα του Ναού του Ηφαίστου την χαίρεσαι μοναδικά αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα τραπέζια και ο φωτισμένος Παρθενώνας ανεβάζει ψηλά την καρδιά, το μυαλό και το βλέμμα. Ο Άρης Τσανακλίδης γιορτάζοντας το καλοκαίρι, προτείνει για πρώτη φορά αν δεν κάνω λάθος ένα ιντριγκαδόρικο menu degustation 7 σταδίων (110€), που σου επιτρέπει να γευτείς σφαιρικά την κουζίνα του και να διαλέξεις αν θέλεις ότι σου άρεσε περισσότερο σε επόμενη επίσκεψη μιας και το κάθε ένα υπάρχει και στον αλά καρτ κατάλογο.

Kuzina

Στο ξεκίνημα λοιπόν σού προτείνουν μια γευσιγνωσία εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων από τα οποία ξεχώρισα ιδιαιτέρως το κρητικό "Eliama Premium". Γέφυρα σ' αυτό η κλασσική ωραία γεύση μιας καπνιστής μελιτζανοσαλάτας με πιπεριές Φλωρίνης και άρωμα δενδρολίβανου. Στη συνέχεια έρχονται δύο πιάτα που εκφράζουν τη φαντεζί πλευρά της κουζίνας του Τσανακλίδη.

Kuzina

Το μιλφέιγ με φρέσκο μπλε ελληνικό καβούρι να ακούγεται ωραία, είναι αρμονικό και παιγνιώδες, το αβοκάντο στρώνει από κάτω του μια ωραία βάση και οι πέρλες από μάνγκο του δίνουν εξωτισμό. Τα εξαιρετικής ποιότητος μεγάλα φρέσκα χτένια συνδυάζονται πολύ ταιριαστά με τη μετρημένη ένταση gel από κουμκουάτ σε ζύμωση αλλά και την φρουτώδη απαλότητα μιας σάλτσας βουτύρου με πορτοκάλι.

Kuzina

Σειρά έχει έπειτα το καλαμάρι συνδυασμένο ταιριαστά με ξυνούτσικη μου ταραμά, κουκουνάρι, και πικάντικη, μυρωδάτη σάλτσα verde από πολλά βότανα. Το Wagyu flap stake της ονομαστής Snake River farm πλούσιο σε ενδομυϊκό λίπος σε κερδίζει με την φανταστική, μελωμένη υφή του που λιώνει στο στόμα και συνοδεύεται από γευστικά μανιτάρια shiitake μαριναρισμένα με miso, φινετσάτα φρέσκια σπαράγγια και pepper sauce. Το σερί των φαγητών κλείνει ένα πολύ νόστιμο και απαλό παϊδάκι από αρνάκι γάλακτος γαλλικής κοπής που έχει δίπλα του ποντιακό κους κους και μια πυκνή σάλτσα Μαυροδάφνης. Ο επίλογος του menu degustation γράφεται με γκανάζ μπίτερ σοκολάτας με cremeux φυστικιών Αιγίνης στο εσωτερικό του και "παστέλι" από καρπό κακάο.

Kuzina

Εκτός μενού τώρα επισημαίνω: την χωριάτικη σερβιρισμένη έξυπνα μέσα σε ορθογώνιου παραλληλεπίπεδου φόρμα ∙ το ανάλαφρο crudo φαγκριού μαριναρισμένο με πιπεριές jalapeno, lime, ραπανάκι και αβοκάντο ∙ τον πικάντικο τόνο με ginger και σάλτσα wasabi με ταχίνι ∙ και το πολύ καλό USDA Prime striploin με béarnaise εστραγκόν. Και φυσικά δεν φεύγουμε από το "Kuzina" χωρίς το εμβληματικό παγωτό Armenoville με καραμελωμένα αμύγδαλα, μαρέγκα και ζεστή ganache σοκολάτας, του Άρη.

kuzina.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.