Street food spots: Προτάσεις για νοστιμιά από… χέρι

Από burgers και hot dogs μέχρι tacos, noodles και poke bowls, το έξυπνα καρυκευμένο παλμαρέ του street food αθηναϊκού χάρτη τα έχει όλα!

αφιέρωμα street food

Το φαγητό του δρόμου είναι πάντα "in" και από τα πιο ευέλικτα είδη αφού προσαρμόζεται σε κάθε τύπου προτιμήσεις και μπορείς να το απολαύσεις παντού. Είναι "εστεμμένο" ως το φαγητό της παρέας και των αθλητικών μεταδόσεων, σιγοντάρει όμως με επιτυχία solo τσάρκες ή μεσημεριανά breaks από τους καθημερινούς μας ρυθμούς. Το φάσμα των γευστικών προτάσεων είναι ευρύ και πληθωρικό από κάθε άποψη αφού ο πολυσυλλεκτικός αθηναϊκός γαστρονομικός χάρτης εμπλουτίζεται από πόστα με επιλογές που περιλαμβάνουν από ιδανικά τσιμπολογήματα για vegans (και μη), χωρίς ίχνος ζωικής πρωτεΐνης, premium υλικά και ακομπλεξάριστους συνδυασμούς σε ευρηματικά bao buns υψηλών επιδόσεων, καλομαγειρεμένα noodles με confort σπιρτάδα και ασιάτικη πολυσυλλεκτικότητα, poke bowls, πικάντικα τάκος, burrito και quesadillas σε νόστιμα παζλ λατινοαμερικάνικων γεύσεων και φυσικά burgers με ανεπιτήδευτη αμερικανοτραφή οικειότητα από διαλεχτό μοσχαρίσιο κιμά γάλακτος. 

Δείτε τις προτάσεις μας 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".