Ο Γιάννης Παρίκος ταξιδεύει την ελληνική κουζίνα στο Λος Αντζελες

Με πλειάδα ελληνικών γεύσεων στις αποσκευές του ο σεφ ταξιδεύει στην πόλη των Αγγέλων.

Γιάννης Παρίκος

Ο Γιάννης Παρίκος, σεφ που στις μέχρι σήμερα συνεργασίες του έχει παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα γαστρονομικής γραφής, θα συστήσει την ελληνική κουζίνα στο Beverly Hills σε εκδήλωση που διοργανώνει η ομάδα "Chef Labs" στις 21 και 22 Απριλίου. Μαθαίνουμε από τον σεφ ότι στα τραπέζια των περίπου 400 καλεσμένων του διημέρου, θα παρελάσουν πιάτα ενός set menu 12 σταδίων με χαρακτηριστικές γεύσεις της εθνικής μας κουζίνας όπως η σούπα "ελληνικής σαλάτας", τα γεμιστά με ρύζι, κουκουνάρι και μους φέτας, οι κροκέτες με μοσχαρίσια ουρά, ντολμάδες με λάχανο σαβόι γεμιστό με γαρίδες, μουσακά με μοσχαρίσια μάγουλα και τσιπς πατάτας και μπακλαβά, όλα αποτυπωμένα με σύγχρονη ματιά. 

Η εκδήλωση είναι μέρος ενός project όπου φιλοξενούνται σεφ από όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας την κουζίνα της χώρας τους με δημιουργικό τρόπο και καινοτόμες τεχνικές. To προηγούμενο event είχε φιλοξενηθεί στο εστιατόριο της ομάδας "Chef Labs ("La mesa lounge"), ωστόσο η προσεχής τοποθεσία ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/05/2025

TwentyFive: Το εστιατόριο των Alec Peters & Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο

Το fine comfort steakhouse στον Πειραιά έκανε ντεμπούτο στα της εστίασης δρώμενα και ήδη συζητιέται.

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.