Τσικνίζουμε! Εστιατόρια και ταβέρνες για κάθε διάθεση

Η Τσικνοπέμπτη του 2023 έφτασε και σε περίπτωση που δεν έχεις ακόμη κανονίσει κάτι (αν και θα το ήθελες), το "α" φροντίζει ώστε να μη μείνεις σε αναμμένα κάρβουνα.

6 διαφορετικές κοπές κρέατος για ψήσιμο στη σχάρα

Ζουμερά παϊδάκια και κοκορέτσι, premium κοπές μακράς ωρίμανσης ή τυλιχτά με λουκάνικο μαύρου χοίρου και κοντοσούβλι προβατίνας; Επιλέγουμε στέκια για την Τσικνοπέμπτη και την Αποκριά και το ρίχνουμε έξω κάνοντας focus σε κρεατοταβέρνες, grill houses και ατμοσφαιρικά steak restos που ψήνουν σε ζωντανή φωτιά. Δείτε το αφιέρωμα που ετοιμάσαμε και διαλέξτε πού θα "τσικνίσετε" με την παρέα σας. Αν ανήκετε στην κατηγορία του homo carnivorous που δε μερίμνησε τα δέοντα για τη σημερινή ημέρα, ιδού μερικές ακόμα νόστιμες προτάσεις. Μπορεί βέβαια εθιμοτυπικά στις σχάρες την "Τσικνοπέμπτη" να κρατούν σημαία τα κρεατικά, υπάρχουν όμως και μαγαζιά όπου ειδικές παρασκευές κάνουν το πέρασμά τους από ανοιχτή φωτιά ή ακόμα και απλά από μαντεμένια σκεύη απελευθερώνοντας ερεθιστικά αρώματα χωρίς να περιέχουν ίχνος υλικών ζωικής προέλευσης. Δείτε τις επιλογές μας για να περάσετε μια νόστιμη εναλλακτική Τσικνοπέμπτη και καλά "τσικνίσματα"!

> Περισσότερες προτάσεις στους οδηγούς του Αθηνοράματος εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.