Tasty Awards '23: Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης

Ήδη αγαπημένα του κοινού, μάς καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.

Tasty Awards

Τα καλύτερα παραδείγματα τέτοιων εστιατορίων στην Αθήνα θα τα βρεις στην κατηγορία Modern Creative των Tasty Awards. Μιλάμε για εστιατόρια όπου μπορείς να δοκιμάσεις πιάτα όπως ο τόνος Μεσογείου με καραμελωμένο ανανά και σάλτσα σόγιας, ή πιάτα που γεφυρώνουν την απόσταση ανάμεσα στην Καλαμάτα και το Τόκιο (τα απίστευτα bean noodles με χταπόδι και ελιές Καλαμών) ή πιάτα που δοκιμάζουν τα όρια της δημιουργικότητας όπως η τσιπούρα ψημένη σε miso yuzu με dressing πράσινης πιπεριάς και σαλάτα από φύτρες.

Τα τελευταία χρόνια οι chefs στην Αθήνα πειραματίζονται όλο και περισσότερο με τα υλικά, τους συνδυασμούς και τις τεχνικές. Σε αυτό το παιχνίδι πειραματισμών παρασύρουν και εμάς -το κοινό- που τους ακολουθούμε εξερευνώντας τα δικά μας "όρια", τις δικές μας γεύσεις. Όλος αυτός ο δημιουργικός διάλογος που διαδραματίζεται στα τραπέζια της Αθήνας καταδεικνύει μια αυξανόμενη εξωστρέφεια της πόλης προς κουζίνες και γεύσεις πιο μακρινές.

Βέβαια η δημιουργικότητα απαιτεί τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία. Για να μπορέσεις να πειραματιστείς και να δημιουργήσεις κάτι καινούριο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξέρεις πολύ καλά τα υλικά με τα οποία δουλεύεις.

Αυτό συμβαίνει 100% στα εστιατόρια που συμμετέχουν στα Tasty Awards 2023. Ήδη αγαπημένα του κοινού, μας καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.

Ψηφίζουμε τώρα εδώ!

Tasty Awards '23 - Χορηγοί

Βίκος

Don Papa Rum

Βίκος Cola

Metro Cash & Carry

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα ελληνικά εστιατόρια της La Liste Mediterranean 2023

7 εκπρόσωποι της εστιατορικής σκηνής της χώρας βραβεύτηκαν στον έγκριτο θεσμό και σε μία νέα κατηγορία που κάνει focus στη Μεσόγειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
31/03/2023

Οι σεφ μίλησαν: Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας

Γιορτάζοντας φέτος τα 30 τους χρόνια, οι Χρυσοί Σκούφοι δίνουν το λόγο στους κορυφαίους σεφ της Ελλάδας, καλώντας τους να αναδείξουν τους συναδέλφους τους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην εστιατορική πραγματικότητα της χώρας. Με τον Έκτορα Μποτρίνι στην πρώτη θέση και τους Σωτήρη Ευαγγέλου και Αθηναγόρα Κωστάκο να συμπληρώνουν τη χρυσή τριάδα της μεγάλης ψηφοφορίας, ιδού το top 10 των πιο επιδραστικών σεφ της χώρας!

Άννη Ηλιοπούλου, πώς άντεξαν για 30 χρόνια οι Χρυσοί Σκούφοι;

Η εμπνεύστρια και επικεφαλής των Χρυσών Σκούφων Άννη Ηλιοπούλου μάς θυμίζει πώς γεννήθηκε, πώς εδραιώθηκε και πώς εξελίχθηκε ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός, που εδώ και 30 χρόνια οδηγεί την εστιατορική σκηνή της Ελλάδας σε διαρκή αναβάθμιση, ωθώντας τη συνεχώς προς νέες κορυφές.

NiDo

Ολοκαίνουργιο γαστρονομικό μπαρ, που καινοτομεί στην προσέγγιση της fusion κοσμοπολίτικης κουζίνας του σερβίροντας μικρά πιάτα. Έχει ρυθμό, τρυφερότητα και σκληράδα, ό,τι πρέπει και για after office χαλάρωση και για μενού γευσιγνωσίας.

Το "Dolli’s" είναι το πιο πρόσφατο γαστρονομικό must

Ασυναγώνιστη θέα, προσεγμένη κουζίνα με δημοφιλή hit, κομψό σκηνικό, το εστιατόριο στο roof του "The Dolli at Acropolis" είναι "πρέπει" εμπειρία.

Ο Γιάννης Παρίκος ταξιδεύει την ελληνική κουζίνα στο Λος Αντζελες

Με πλειάδα ελληνικών γεύσεων στις αποσκευές του ο σεφ ταξιδεύει στην πόλη των Αγγέλων.

La Liste Mediterranean: Άφιξη της Χρονιάς το "Pharaoh"

Μία σημαντική διάκριση για το αθηναϊκό wine restaurant από τον έγκριτο θεσμό.