Γιώργος Κατάρας και Γιώργος Φελεμέγκας μαζί στη "Hytra"

4 Hands Dinner από τους δύο ταλαντούχους νεαρούς σεφ στη στέγη της Στέγης και το βραβευμένο εστιατόριο, στις 30 και 31 Ιανουαρίου.

Φελεμέγκας και Κατάρας στη Hytra

Δύο από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα της γαστρονομικής σκηνής -με σημαντικές διακρίσεις ήδη στα βιογραφικά τους- συναντώνται στην κουζίνα του 'Hytra' το διήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου. Ο Γιώργος Φελεμέγκας υποδέχεται τον Γιώργο Κατάρα, τον οποίο διαδέχθηκε ως επικεφαλής της μπριγάδας του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο. Μαζί δημιουργούν ένα μενού 8 (+2) σταδίων, που υπόσχεται να ενθουσιάσει τους φίλους της σύγχρονης ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. 

Ο Γιώργος Κατάρας είναι sef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου 'Vanderveen' στο Άμστερνταμ, που έχει συγκεντρώσει ενθουσιώδεις κριτικές. Έχει συνεργαστεί με κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, όπως το 'Geranium' στην Κοπεγχάγη με 3 αστέρια Michelin, ήταν sous chef στο 'RIJKS' του Αμστερνταμ με 1 αστέρι Michelin, ενώ έχει θητεύσει δίπλα σε διάσημους chef, όπως οι Simon Rogan, Nuno Mendes κ.ά. Το 2016 ήταν finalist στον παγκόσμιο διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef.

Γιώργος Κατάρας

Η κουζίνα του Γιώργου Κατάρα ξεχωρίζει για τη δημιουργική απλότητα και "καθαρότητά" της. Βασίζεται σε φρέσκες, τοπικές πρώτες ύλες και στοχεύει στην ανάδειξή τους με έναν συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών. Κάθε στάδιο στο μενού που θα ετοιμάσει ειδικά για τις δύο βραδιές στη 'Hytra' θα εμπεριέχει 2-3 πιάτα, στα οποία θα αξιοποιεί τα ίδια υλικά με διαφορετικές προσεγγίσεις. 

> Διάβασε ακόμη: 'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής

Ο Γιώργος Φελεμέγκας, σεφ του 'Hytra' από το καλοκαίρι του 2022, έχει επίσης πλούσιο βιογραφικό και περγαμηνές. Διετέλεσε συνεργάτης του "τριάστερου" Quique Dacosta, ο οποίος τον επέλεξε ως head chef στο 'Deessa' των 2 αστεριών Michelin, ενώ έχει εργαστεί σε εστιατόρια όπως τα 'Arpege', 'Martin Berasategui', 'Zaranda', 'Miramar', 'DiverXΟ', 'NOMA', 'Central', 'El Poblet' κ.ά.

Ο σεφ του Hytra Γιώργος Φελεμέγκας 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στην κουζίνα του 'Hytra' ο Γιώργος Φελεμέγκας αναδεικνύει την κληρονομιά του εστιατορίου που επαναπροσδιόρισε την ελληνική γαστρονομία και βραβεύεται σταθερά από τον σημαντικότερο γαστρονομικό θεσμό των Χρυσών Σκούφων αλλά και από το 2010, με αστέρι από τον οδηγό Michelin.

Hytra εστιατόριο

Οι κορυφαίας ποιότητας πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τα φρέσκα προϊόντα εποχής, μαγειρικές τεχνικές και συνταγές που έρχονται από το παρελθόν και βρίσκουν τη σύγχρονη, δημιουργική έκφραση τους, συνθέτουν το μενού του Hytra και τα πιάτα που θα ετοιμάσει ο σεφ για τα 4 Hands Dinners στις 30 και 31 Ιανουαρίου.


Info

τηλ. 210 331 6767

www.hytra.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.