"Liquid Shadows Exhibition": Οι "ρευστές σκιές" του σεφ Δημήτρη Κονταράτου στο 10GR Hotel & Wine Bar

Δημιουργίες Ρευστής Ζωγραφικής σε συνδυασμό με φυσικά υλικά και πλήθος τεχνικών παρουσιάζονται στην έκθεση του σεφ Δημήτρη Κονταράτου που θα φιλοξενηθεί σε ένα από τα πιο αξιόλογα wine bars της Παλιάς πόλης της Ρόδου.

Κονταράτος

Η τέχνη της ζωγραφικής είναι μία από τις πιο δημιουργικές μεθόδους έκφρασης και συχνά αποσυμπίεσης. Η νέα έκθεση ενός από τους πιο αξιόλογους Ροδίτες σεφ, του Δημήτρη Κονταράτου, "Ρευστές σκιές – Liquid Shadows" που εγκαινιάζεται την 1η Φεβρουαρίου (8 μ.μ), είναι τρανή απόδειξη αφού αποτυπώνει -όπως ο ίδιος λέει- σε έργα μοντέρνας αισθητικής τον τρόπο που η τέχνη λειτουργεί ως μέσο έκφρασης και διαφυγής από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Κονταράτος

Δημιουργίες Ρευστής Ζωγραφικής (Pouring Drawing) σε συνδυασμό με φυσικά υλικά (φυτά, οστά, κοράλλια, υλικά τρισδιάστατης εκτύπωσης (PLA, γύψο), καθώς και πλήθος τεχνικών (φύσημα, παλέτα, έκχυση) παρουσιαζονται πάνω σε καμβά με ακρυλικά, τέμπερες, σπρέι περασμένα στο τελείωμα με υγρό γυαλί που προστατεύει τα έργα. Η τεχνική που δουλεύει επιδέξια ο σεφ παράλληλα δίνει την αίσθηση ότι τα τρισδιάστατα υλικά που προστίθενται πάνω στον καμβά ξεπροβάλουν από μία υγρή μαρμάρινη επιφάνεια. Τα περισσότερα υλικά  των έργων έχουν βρεθεί κατά τη διάρκεια περίπατων του σεφ τη φύση της Ρόδου ενώ μέσα από την παρουσίαση της συγκεκριμένης συλλογής ο ίδιος προσπαθεί να ακυρώσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να γίνει παράδειγμα προς τους συναδέλφους του, προτείνοντας τρόπους χαλάρωσης και δημιουργικής διαφυγής. Την έκθεση επιμελείται ο Πάνος Χατζηϊωάννου.

10GR Hotel & Wine Bar, Πολυδώρου 16 & Αγισάνδρου 9, Ρόδος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.

Εορταστική fusion umaminess στο "Garum"

Το νεοσύστατο εστιατόριο του Χρήστου Γλωσσίδη φορά τα γιορτινά του έτοιμο να μας υποδεχτεί για ρεβεγιόν με γεύσεις φουλ umami-κές.

Η Αθήνα του Ανατέλλοντος Ηλίου: Η νέα ιαπωνική γεύση της πόλης

4 νέες προσθήκες στον αθηναϊκό χάρτη ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την εξ' Ιαπωνίας νοστιμιά σε πιάτα και ποτήρια.

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.