Hasapika: Το sushi των γιορτών είναι στη Βαρβάκειο

Το πιο ανατρεπτικό sushi bar της Αθήνας είναι το ιδανικό pit stop για τα διαλείμματα από το shopping των γιορτινών προμηθειών, ακριβώς εκεί όπου χτυπά ο γευστικός παλμός της πόλης: τη Βαρβάκειο Αγορά.

Hasapika © Λεωνίδας Τούμπανος

Με έμπνευση από τα μεγάλα foodmarkets της Ευρώπης, αλλά και όραμα εντελώς αθηναϊκό, τα "Hasapika" είναι ένα από τα πιο βροντερά σουξέ του τελευταίου έτους. Ένα project που ήρθε για να αλλάξει το πρόσωπο της κεντρικής αγοράς της πόλης, κατάφερε να προικίσει τη Βαρβάκειο με ανατρεπτική διάθεση και κοσμοπολίτικο αέρα από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, δίνοντας στην καρδιά των προμηθειών της πόλης τη δυνατότητα να εκφράσει τη γευστική της αγνότητα μέσα από μια πολύ απλή, αλλά και συναρπαστική ιδέα: ένα ταβερνοσουσάδικο που, μέσα από εκλεκτά ρολάκια, nigiri και sashimi, αλλά και σεβίτσε, ταρτάρ, τηγανιές, ψαρόσουπες και φρέσκα ζυμαρικά, φέρνει τη νοστιμιά των κορυφαίων πρώτων υλών της αγοράς, από… τον πάγκο στο πιάτο.

Hasapika Βαρβάκειος
Λεωνίδας Τούμπανος

Έτσι, οι θησαυροί της Βαρβάκειου γίνονται βάση για λαχταριστές, ακομπλεξάριστες νοστιμιές που συνδυάζουν Ιαπωνία, Ιταλία και Ελλάδα, ενώ το χαλαρό, urban σκηνικό που ξεδιπλώνουν τα "Hasapika" στη δεξιά πτέρυγα της αγοράς (έναν διάδρομο απόσταση από την κεντρική ψαραγορά της Αθήνας, δηλαδή), γίνεται το ιδανικό pit stop για τα διαλείμματα από το shopping των γιορτινών προμηθειών μας, ή απλά το ραντεβού μας για παρεΐστικη απόλαυση με άποψη, πριν ή μετά τις βόλτες μας στο στολισμένο Κέντρο της πόλης.

Hasapika Βαρβάκειος
Λεωνίδας Τούμπανος

Φυσικά, η απόλαυση δεν σταματά εκεί: το μενού, που εμπνέεται από ό,τι πιο φρέσκο και νόστιμο έχει να προσφέρει κάθε πρωί η ψαραγορά, ανανεώνεται καθημερινά και ταιριάζεται με αναπάντεχες οινικές επιλογές, ενώ η γιορτινή περίοδος μεταφράζεται σε ένα ζωηρό party mood που φέρνει στα "Hasapika" προχωρημένες λιχουδιές όπως φρέσκα όστρακα συνοδεία φίνων φυσσαλίδων, αλλά και ελληνικό χαβιάρι παρέα με premium vodka shots.

Αριστογείτονος 1, Αθήνα (Βαρβάκειος)
+302160707026

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/11/2025

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.