"Ιταlίδα": Βέρο ιταλιάνικο πανόραμα

Kατάφωτη μάς υποδέχεται η αγαπημένη μας «Italiδα» στον Πειραιά, με γεύσεις αλλά και θέαμα που θα μας ταξιδέψουν στις γιορτινές παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας της.

Italida

Η νέα, ταλαντούχα σεφ του εστιατορίου Μαρίνα Ντεμολλάι προτείνει πιάτα που θα κάνουν τα επίσημα δείπνα των ημερών αξέχαστα, όπως το μπούτι από ορτύκι κονφί με τηγανητή πολέντα και σάλτσα Μαυροδάφνης ή το καρέ αρνιού γαλλικής κοπής σε κρούστα φιστικιού που φιγουράρουν στο ειδικό μενού της παραμονής των Χριστουγέννων. Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, πάλι, το μενού επιφυλάσσει από σούπα βελουτέ κόκκινης φακής με guanciale και σκόνη αβγοτάραχου μέχρι pinsa με γλυκιά κολοκύθα, σταφίδες και γκοργκοντζόλα, αλλά και ένα δελεαστικό χοιρινό κότσι μπρεζέ μαύρου χοίρου με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Η μεσόφωνος Ελένη Δάβου και ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης στο πιάνο θα συνοδεύσουν τα δύο gala dinners με τις ωραιότερες μελωδίες, από ιταλική καντσονέτα έως μιούζικαλ και τάνγκο, όλες με χρώμα ρετρό και ασφαλώς άκρως εορταστικό!

Περισσότερες πληροφορίες

Italida

Φιλελλήνων 9, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.