"Ιταlίδα": Βέρο ιταλιάνικο πανόραμα

Kατάφωτη μάς υποδέχεται η αγαπημένη μας «Italiδα» στον Πειραιά, με γεύσεις αλλά και θέαμα που θα μας ταξιδέψουν στις γιορτινές παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας της.

Italida

Η νέα, ταλαντούχα σεφ του εστιατορίου Μαρίνα Ντεμολλάι προτείνει πιάτα που θα κάνουν τα επίσημα δείπνα των ημερών αξέχαστα, όπως το μπούτι από ορτύκι κονφί με τηγανητή πολέντα και σάλτσα Μαυροδάφνης ή το καρέ αρνιού γαλλικής κοπής σε κρούστα φιστικιού που φιγουράρουν στο ειδικό μενού της παραμονής των Χριστουγέννων. Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, πάλι, το μενού επιφυλάσσει από σούπα βελουτέ κόκκινης φακής με guanciale και σκόνη αβγοτάραχου μέχρι pinsa με γλυκιά κολοκύθα, σταφίδες και γκοργκοντζόλα, αλλά και ένα δελεαστικό χοιρινό κότσι μπρεζέ μαύρου χοίρου με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα κόκκινου κρασιού. Η μεσόφωνος Ελένη Δάβου και ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης στο πιάνο θα συνοδεύσουν τα δύο gala dinners με τις ωραιότερες μελωδίες, από ιταλική καντσονέτα έως μιούζικαλ και τάνγκο, όλες με χρώμα ρετρό και ασφαλώς άκρως εορταστικό!

Περισσότερες πληροφορίες

Italida

Φιλελλήνων 9, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2023

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.