H "αθηναϊκή ταβέρνα" του Γιάννη Σολάκη στην Πλάκα ανοίγει τις πόρτες της από τις 9, σερβίροντας brunch μέχρι τη μία το μεσημέρι, όπου θα βρείτε αβγά σε κάθε στιλ, από ποσέ και μπένεντικτ μέχρι φιορεντίν, σακσούκα και με μοσχαρίσια ταλιάτα, burgers, σαλάτες, ζυμαρικά και ριζότι. Το μενού της παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει προτάσεις όπως καναπέ αβγοτάραχο με λάδι βανίλιας και καπνιστό σολομό με crème fraiche και μπρικ, τάρτα με φουαγκρά και ορτύκια, παραδοσιακή γαλοπούλα γεμιστή και μοσχαρίσιο φιλέτο με σος μπεαρνέζ, ενώ στης Πρωτοχρονιάς φιγουράρουν πιάτα όπως λαβράκι με λάιμ και κουμκουάτ, φιλέτο πάπιας με μύρτιλα και μοσχαρίσιο με φρούτα του δάσους.
"Grande Dame": Αρχοντικές γιορτές σε μια "αθηναϊκή ταβέρνα"
Tο κτίριο του 1817 που στεγάζει την "αθηναϊκή ταβέρνα" του Γιάννη Σολάκη στην Πλάκα συνδυάζει τη ρομαντική αστική αρχοντιά με μοντέρνα στοιχεία se σε άψογη αρμονία στη σάλα και την κουζίνα.